Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Terhesség alatti szoptatásnál...

Terhesség alatti szoptatásnál mikortól változhat meg a tej íze?

Figyelt kérdés

1,5 éves lányom még szopizik, mert csak így alszik el... (Asszem ezt anno "elrontottam", mert hagytam cicin elaludni). Tegnap tesztet csináltam, és pozitív lett... Már amúgy sejtettem, de nem gondoltam volna, hogy elsőre összejön. Kisebb méhösszehúzódásokat már szoktam érezni szoptatás alatt. Sajnos kb. 2 hónapja minden éjjel felébred és nagy hisztik után csak cicin hajlandó visszaaludni). Nappali altatásnál u.e.

Próbáljuk most apásan leszoktatni, de nagyon keserve, hisztizik és engem követel. Egyszer úgy behergelte magát, hogy amikor végül én felvettem már nem tudott rögtön megnyugodni és hányt egy nagyon a sok sírástól... Abban reménykedem, hogy talán még a tej íze változhat és akkor talán eltólja magától. Tudom vannak akik terhesség alaltt akár végig szoptatnak, de én kicsit parázok, nehogy baja legyen a kistesónak...

#szoptatás #anyatej íze
2013. jan. 3. 14:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Az én lányom s már csak konfortszopis volt, elalváshoz igényelte, de nem mint táplálék, hanem mint megnyugtatás, közelség.
2013. jan. 10. 18:26
 12/17 A kérdező kommentje:
Az én lányomnak is nagyrészt megnyugvásnak kell a cici, de mivel még van azért szerintem bőven tejem, folyadékmennyiséget is innen nyer majdnem a legtöbbet. Semmi mást nem iszik ilyen kitartóan...
2013. jan. 10. 18:32
 13/17 anonim ***** válasza:

Akkor pedig, ha neked nem gond, nyűg, és szívesen hagyod szopizni, akkor hagyd hadd történjenek meg a dolgok maguktól, én is ezt tettem, és egy percig sem bántam meg.

Szoros kötelék van a gyerekeim és én köztem, szép időszakként emlékszem vissza rá.

Bár most is van egy kicsim(6hónapos) úgyhogy babázhatok most is:)

2013. jan. 11. 09:11
 14/17 A kérdező kommentje:

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy akik több hónapig szoptattak így terhesen, hányszor szopizott még a babátok és alkalmanként mennyi ideig?

A védőnőm persze egyből ellenezte, azaz rögtön felsorolta az ellenvéleményeket (méhösszehúzó hatás, több vitamin veszteség, erősebb hajhullás, legyengülés, vetélés veszélye...stb)... Eddig persze semmi bajom, szedek vitaminokat és Magnerotot minden szopi előtt, de...szóval azért ez is csak azt erősíti bennem, hogy minél hamarabb ha nem is teljesen leszoktatni, de legalább lecsökkenteni szeretni a szoptatásról. Egyébként sajnos egyre terhesebb nekem, bár imádom a közelségét és nyílván én is hosszú ideim akartam ezt a meghitt együttlétet... De ahogy egyre jobban látom, mennyire követelőzik és ragaszkodik a cicihez, annál inkább erősödik bennem a késztetés, hogy "elvegyem" tőle. Sajnos eddig iszonyú hisztériákat csapott, ha próbáltuk 1-1 alkalommal cici nélkül, ezért én mindig maradtam végül a kényelmes/bevált megoldásnál, hogy "nyugalom" legyen. Tudom, hogy következetesnek és kitartóbbnak kellene lennem, de nem látok egyenlőre kivezető megoldást. ( Se cumi,se cumisüvegből más ital..., se plüss állat, se apa altatás...) Egyetlen 1 alkalommal viszont bevált napközben, hogy a hugom altatta el, nem hittem volna hogy sikerült, se már kellően álmos is volt (ráadásul nem is otthon voltunk, hanem anyukáméknál) és nagyágyon melléfeküdt, simogatta, beszélt hozzá és kb 20 perc alatt elaludt... Azóta sajnos ezt nem tudjuk megtenni, elég messze lakunk egymástól...

Nem értem, hogy másoknak hogy megy ez olyan simán, hogy van akinek áttért a cumira, van akinél egyszer csak elfogadta, hogy nem kap többet, van akinél meg már magától is eltolta... Nyílván kicsit nagyobb gyerekkel, pl. 2 évessel már meg lehet értetni, beszélni, de egy 1,5 éves, ha fel is fogja még nem akarja elfogadni hogy nincs/nem kap...

2013. jan. 21. 21:37
 15/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Már válaszoltam, én 2 hóigtandembenis szoptattam a csajokat!

Nekem is másfél voltmikro terheslettem, és 3*szopott,este elég sokáig akár 1 óránátis, vagy néhatovább!

Nekem issokanmondták,majd hogymegvisel...engemfizikailag...

Hát nem!A nagyomis átlagonfelüli, akicsi 4100 grammal született, nekem egészségügyigondomnemvolt a szopimiatt!Utána sem, sőt kevésbé voltam beteges mint az első szülés után!

énis az esti szopikelőtt egy magnerotot elrágrtamés semmibajunknemlett!

Nekrm tudta a dokim, s szülésznőm szopiszaktanácsadó volt, szóvalnem igazánérdekelt mitmond avédőnő!pozitívés segítőkész emberekkel vettemmagamkörül,ésbiztosvoltammagamban! :)

Amúgy a gyerkőcöd lelkévelgondoldvégig!Ő pontosan tudjahogy valaki jön hozzátok, ez is megzavarja!Te is más vagy, már gondolom benned van azért,hnehogy árts aszopivala kicsinek!Ezt istuti érzi!Ezekaz Őkis lelkét is megzavarják,és ezért még jobban ragaszkodik hozzád acicihez amegszokotthoz!

Én pontosasnezért alelki dolgokmiattnemakartam elvenni tőle a cicit!Persze többször kívántaménish bár abbahagyná...Néhanehéz volt...demegérte!Jó voltegyütt szoptatni Őket, ez nagyban oldotta atesó féltékenység jeleit!éspersze okaiis!Szeritnem ne akard elvenni tőle, hamegunja majd átadja!

Nálunk 2 hós volt a kicsi mikor szájpenészelett,és a dokinkszerinte a nagytól..Szerintem nem.de aztmondtamneki, hogy adoki néni féltiŐtnehogy elkapja a kicsitől,mert ezámfáj!ÉSmost nemkéne ciciznie!Ő elfogadta, és 1 hét utánmagátólmondtah őmárnagylányésnemis fogcicizniha meggyógyul akicsi akkor sem!

Persze ha ez gondotokozott volnaakkormegosztomarra az időre a ciciket,egyik azegyikémásika műsiké!Denagyonügyes volt, megértette,és könnycsepp nélkülmegúsztuk!:)

Kitartás megéri hidd el!

3 éves és 8,5 hós csajokanyuja

2013. jan. 23. 10:55
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm ismét a bíztató hozzászólást, én is sejtem, hogy a lányom érezheti, hogy jön még valaki a családba, mert valóban egyre erősebb a ragaszkodása. Máskor, amikor már bealudt, simán elengedte a cicit, de most eszméletlenül cumizik még és fel is ébred, ha ki akarom venni. Rettentő nehéz időszak ez nekem, mert még nappal könnyedén megy, éjjel nagyon megvisel a hosszú cicin visszaaltatás és az egyre erősebb nyugtalansága. Tudom én is, hogy a kis lelkét megviselné, ha drasztikusan változtatnék, nincs is szivem hozzá, olyan keserves sírásba tud kezdeni... Nagyon bízom én is abban, hogy ez meg fog oldódni természetes módon, mert rendkívül értelmes és empatikus kisember már most, remélhetőleg meg fogja érteni, hogy majd a kistesó lesz az első a szopizásban... Remélem, hogy 2 évesen ezt már meg lehet vele "felnőtt módjára" beszélni...

Viszont érdekelne, hogy hol, kinél szültél, (ha budapesti), mert most amúgy is orvost váltottam (a lányomat a János kórházban szültem, magán rendelésre jártam...), de a mostani sem biztos, hogy "megfelel" nekem, de az előzőnél az utolsó hónapban fogadtam szülésznőt is és nekem is nagyon sokat számított. Szóval akkor majd esetleg privátban elkérném az elérhetőségeket, ha tényleg neked ennyire bevált.

Várom további hozzászólásokat hasonló helyzetben lévőktől :-)

2013. jan. 23. 13:07
 17/17 timike22 válasza:
Köszi, engem is érdekel a kérdés, másfél a kisfiam és 5hetes terhes vagyok. Én nem akartam leszoktatni a szopizásról, de amióta terhes vagyok, sokat vagyok rosszul, a szoptatás fura érzés, a fiam nagyon sokszor szopizik és valamelyik nap ráharapott, azóta napközbe sokszor tűszúrás szerű fájdalmat érzek. Meg ha megyünk valahova, pl a héven is hisztizik ha nem kap cicit. Hiába kap vizet, teát, tejet, ha cicit kér kapnia kell. Ami természetes is, de a héven utazva elég kellemetlen lenne...
2014. jún. 22. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!