Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Melyik a jobb az elektromos...

Krisztike24 kérdése:

Melyik a jobb az elektromos mellszívó vagy a kézi?

Figyelt kérdés
Kérnék szépen véleményeket ki melyiket használta,melyikről mi a vélemény melyik éri meg jobban és miért.
2013. jan. 3. 10:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Elektromosra szerintem csak akkor van szükség, ha folyamatos és nagy mennyiségű fejésre készülsz, különben elég a kézi, mert ideális esetben egyáltalán nincs szükség fejésre.

Nekem kézi van.

Három gyerekkel használtam már a következő céllal:

- tejcsatorna elzáródásnál kifejni

-ha éjjel átaludta a baba és túl sok volt hajnalra/reggelre

-ha mentem valahová és más etette meg egyszer a babát

2013. jan. 3. 10:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem Avent kézi mellszívóm van, és kínlódás :(

Nem tudom, hogy az elektromos mennyire hatékony, de ha tehetném, biztos azzal próbálkoznék legközelebb.

A hozzátáplálás kezdetén kezdtem fejni, hogy ne apadjon el a tejem, hogy lecsökkentek a szopik, de utáltam nagyon, mert vagy fél órán keresztül kínlódtam vele. Volt olyan, hogy már percekig szinte semmi nem jött vele, de megnyomtam a cicim és rendesen spriccelt, úgyhogy volt, hogy kézzel is besegítettem, hogy haladjon már...

Valaki azt írta valamelyik kérdésben itt, hogy az elektromos gyorsabb...de mondom, személyes tapasztalatom nincs, csak a kéziről. Ennél szerintem a kézzel kifejés sokkal gyorsabb, bár úgy nem nagyon szerettem volna csinálni én sem...

2013. jan. 3. 11:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat nektek! :)
2013. jan. 4. 10:14
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Medela kézi mellszívó (Base)nagyon hatékony, szívóerő beállítható rajta, ráadásul jól erősíti a felkarokat. Ezzel kezdtem a fejést pár hétig tökéletes volt, naponta többször fejtem és jól beindította tejtermelődést, épp ezért váltottam Medela elektromosra (Swing), na ez már nagyon kényelmes, közben olvasgatok, tévézek, legózok...Azt hozzáteszem, hogy elég drága, de 10. hónapja napi több, mint 8 dl anyatejet adok rászoruló babáknak, muszáj hatékony masinával fejnem.
2013. jan. 5. 21:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen tudom nagyon régi kérdés, de utolsónak üzenem hogy nagyon szép dolog amit csinálsz/csináltál. Szerencsére nekünk nem kellett, de szobatársamnak a kórházban igen, és nagyon örült hogy nem tápit meg teát vagy vizet kapott a babája hanem bevizsgált anyatejet. :)
2019. jan. 13. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!