Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha mindig "túltermelés" van,...

Ha mindig "túltermelés" van, túl sok a tej, attól fájhat a baba pocakja?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy mivel sokkal több a tej mint az igény, nem tudja rendese kiszívni, így leginkább csak az előtejhez jut, ami ugye sok laktózt tartalmaz és ettől fájhat a hasa.

Ez igaz lehet vagy nem az?

2012. dec. 30. 13:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, igaz! Szoptass úgy, hogy a következő szoptatást mindig abból kezdd, amelyikkel abbahagytad az előzőnél! Így kiszívja a zsírosabb részt is! És előbb-utóbb beáll a normális kereslet-kínálat.
2012. dec. 30. 13:55
 2/7 A kérdező kommentje:

köszi,igazából azért kérdeztem,mert első fiamnál nagyon sok tejem volt, mindig egy csomót fejtem szoptatás után és hasfájós is volt rendesen.

Most 2. fiam eléggé nyugodt, viszont nincs is olyan "tejdömping", mindig kiszív mindent.

Az első után aggódtam eleinte, hogy nincs elég tejem, de akkor ezek szerint nem is baj, hogy nincs túltermelés, hanem kiszív mindig mindent.

2012. dec. 30. 14:42
 3/7 A kérdező kommentje:
Azt akartam írni, hogy első fiam után most a 2.nál aggódtam, hogy nincs elég tejem.
2012. dec. 30. 14:43
 4/7 xStefix ***** válasza:

Jól logikázol, igen!

A szakik is úgy tartják, hogy az is gond lehet, ha kevés a tej, de az is, ha túl sok...

Ügyes vagy! :)

2012. dec. 30. 19:38
 5/7 A kérdező kommentje:

köszi:)

akkor igyekszem nem parázni a miatt hogy mindig épp elég van:)

Csak első fiamnál mindig volt bőven,még sok is, most meg totál kiszív mindent a pici és nem eszik annyit mint első fiam, szóval nem arról van szó, hogy nagyobb az étvágya.

Amúgy nem értem hogy miért van az, hogy elsőnél volt egy csomó tejem főleg az elején, most meg éjjel sem telítődik annyira nagyon ha többet alszik a pici.

2012. dec. 31. 16:35
 6/7 xStefix ***** válasza:

Minden baba más, másképp szopiznak, másképp szabályozzák a tejtermelést is. Meg elvileg a testünk is emlékezhet valamennyire arra, hogy volt korábban. És lehet, hogy a te gyakorlatod is más (azon túl is, hogy most nem fejsz).

Látod, a testünk tud teljesen optimálisan is működni - annyi a titok, hogy nem kell belenyúlkálni. ;)

2013. jan. 2. 14:53
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi:)
2013. jan. 3. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!