Cumizavar - nem értek valamit, válaszolna aki tudja?
A cumizavar elvileg attól alakul ki, hogy a cumisüvegből máshogy kell enni, mint a ciciből. Konkrétan a cumisüvegből magától folyik a tej és a baba a nyelvével fékezi a tej ömlését, aztán amikor mellre kerül, automatikusan itt is fékezni fog, emiatt vannak problémák.
Na de. Mi van akkor, ha valakinek túl erős a tejadó reflexe, és az első 5 percben ugyanúgy vagy még jobban ömlik a tej a melléből, mintha cumisüvegből enne? Ilyenkor nem alakul ki zavar? Gondolom ilyenkor is az első 5 percben teljesen máshogy kell ennie a babának mint később, amikor már dolgoznia kell a tejért.
Azért próbáld ki, hogy inkább kanállal, vagy pohárból esetleg fecskendőből adod a Coliefet ezen túl.
Azért reklamál szerintem, mert az első tejleadó reflex könnyen jön, utána egyre nehezebben.
"Mi van akkor, ha valakinek túl erős a tejadó reflexe, és az első 5 percben ugyanúgy vagy még jobban ömlik a tej a melléből, mintha cumisüvegből enne? Ilyenkor nem alakul ki zavar? Gondolom ilyenkor is az első 5 percben teljesen máshogy kell ennie a babának mint később, amikor már dolgoznia kell a tejért."
De, ha ez tartósan fennáll, akkor ez legalább akkora probléma tud lenni, mint ha pl. kevés lenne a tej, vagy nehezen jönne. Ilyen esetben is reklamálni szokott a baba, és esetenként maga a szopási technikája is módosulhat kicsit.
Én magam is érintett vagyok, az én tejem is erősen folyik, a fiam sztrájkolt is miatta picinek. Végül a hátradőlve szoptatás segített, de (mivel csak időszakosan alkalmaztuk) nem múlt el a dolog nyomtalanul: a fiam idővel olyan technikát fejlesztett ki, mint amit a túl nagy lyukú cumit szívó babák. A nyelvével elnyomja a bimbóm, amikor nagyon jön a tej. Hiába 10 hónapos már, még mindig így csinálja, ami miatt folyamatosan kicsit érzékenyebb a cicim. Szerencsére nem fáj, nem sebes, de nem is teljesen "érzéketlen", amilyennek egyébként lennie kéne.
Szóval érdemes ezzel is foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!