Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lázas vagyok, szoptathatom...

Lázas vagyok, szoptathatom így a 4 hetes babámat?

Figyelt kérdés
38.8 a lázam. Az anyatejbe vannak baktériumok? Szoptatástól beteg lehet a babám?
2012. dec. 19. 16:33
 1/6 A kérdező kommentje:
Gondoltam tejlázra, ki is fejtem a mellem fél órája. Sok kijött belőle, 220 mili. Várok kicsit, ha nem megy lentebb, veszek be gyógyszert. De egyébként meg is vagyok fázva, szóval lehet betegség miatt vagyok lázas. :(
2012. dec. 19. 16:35
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
2 hetes volt a babám amikor begyulladt a mellem, 39 fokos volt a lázam. A doki azt mondta szoptathatok, sőt, még antibiotikumot és lázcsillapítót (Panadolt) is kaptam.
2012. dec. 19. 17:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan szoptathatsz! Nekem a szoptatási tanácsadó mondta annak idején ezt! Ha meg tejláz, akkor pláne szoptass mert a baba tudja úgy kiszívni a tejet csak, h kiürüljön teljesen a melled!
2012. dec. 19. 18:29
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szoptass, azzal nem a nyavalyát, hanem pont az ellenanyagokat adod a Babinak :)

Nekem a nyáron volt egy lázas éjszakám, 39,6 volt a csúcs. Nem mertem gyógyszert bevenni, így borogatással vittük le. Másnap estére elmúlt.

Jobbulást!

2012. dec. 19. 19:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szoptass nyugodtan, csak fokozottan figyelj a folyadékbevitelre és a pihenésre:)! Jobbulást!

Nem a szoptatástól lesz beteg a kicsid, hanem attól, hogy "együtt vagytok". Szóval hacsak nem vonulsz karanténba, nagy az esélye, hogy elkapja, viszont(!), az anyatejjel átadod az általad már termelt immunanygaokat is, amivel könnyebben túl lehet a baba a betegségen ha el is kapná:).

2012. dec. 19. 22:25
 6/6 xStefix ***** válasza:
100%

Így van!

És nincs felső hőfok-határ. Addig "lehet" szoptatni, amíg fizikailag is bírod.

2012. dec. 19. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!