Hőemelkedésem volt. Szoptathatom 8 hónapos babámat?
Megfáztam,és hőemelkedésem lett.Szerencsére hamar észrevettem és bevettem egy Panadolt.Így még adhatok neki tejcsit?Ha éjjel felmegy a lázam akkor már nem?
Azt halottam hogy nem lehet "lázas tejet" adni a babáknak.Miért?
Rosszul hallottad. Minél betegebb vagy, annál fontosabb, hogy szoptass, mert a tejjel együtt a baba az ellenanyagaidat is megkapja, hogy védekezzen a betegség ellen. A Panadol nem ártalmas a babáknak, már újszülötteknek is adható a hatóanyaga, a tejbe meg vajmi kevés szivárog át.
Vénaszsonyok babonáira ne adj. :-) Én 3 betegségbe estem fél év alatt, mióta szoptatok, de a tejnek hála a babám egyiket se kapta el.
Ha javasolhatok neked, hőemelkedésre még nem szükséges gyógyszert bevenni, sőt! A láz ugyanis (bizonyos ideig és fokig) kifejezetten hasznos reakció, a szervezet kórokozókkal szembeni aktív védekezését jelzi. A test megemeli a belső hőmérsékletét, ami a (hőre érzékeny) támadókkal szemben sokszor sikeres, így azok elpusztulnak.
Láz esetén elsősorban a magas, 39 fok feletti és/vagy tartós lázat kell mindenképp kezelni, mert 42 fok körül a szervezet már a saját fehérjéit is elkezdeni lebontani, nemcsak az idegen anyagokat.
Hőemelkedés esetén még megelőző jellegel sincs általában szükség gyógyszerszedésre, bőven elég lehet ilyenkor a borogatás, hűvösebb fürdő és az egyéb természetes praktikák. A gyógyszert érdemesebb a komolyabb esetekre tartogatni.
(Megértem, hogy aggódtál, nehogy gond legyen:) - mindezt csak tanácsként írtam neked.)
00.10-esnek.
Köszönöm válaszod,tényleg azért vettem be gyógyszert mert nekem azt mondták,hogy nem lehet lázasan szoptatni,és ezt akartam megelőzni.Amúgy nem vagyok egyáltalán nagy gyógyszerevő!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!