Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 9,5hónapos babám csak cicin...

9,5hónapos babám csak cicin alszik el, ha nem mellettem van oránként felkel s bömböl. Van valami megolodás erre? Részletezem lent

Figyelt kérdés

babakocsiban elalszik azzal nincs gond, de ha itthon vagyunk,legyen az napközbeni v esti altatás csak cicin.nem is lenne tragédia,ha utána szépen aludna.

este is elalszik, beteszem a kiságya félkomásan, kijövök s 1-2ora alvás után kezdődik az, h felkel, feláll, sir. ha kiveszem megnyugszik, visszateszem de fél ora s megint fent van. ha magam mellé teszem akkor 90%ban cicizik s elalszik de van h csak az kell h kiskifliben mellettem legyen már alszik is. várok negyed orát h jol beájuljon, visszateszem de csak felkel megint...olyan 2-3h körül sokszor már annyira fáradt vagyok h otthagyom magam mellett akor alszunk legalább vmit.

sirni nem hagynám szivesen,s mivel van egy 2,5éves szintén rosszul alvó éjjel sokx kelő nagy, nem is tehetem mert felüvölti.

a nagy olyan 2-4között jön ki s alszik velem, a kicsi általában már ott van akkor, apa megy ilyenkor a nappaliba mert nem férünk el 4en. ő nem bánja ezt. de akkor sem állapot h az egész család félhulla ezetől az éjszakai vándorlásoktól, kelésektől.

mit tegyek h a kicsi nyugton aludjon? ekkora babónak már nem is kéne éjjel enni, s sokx nem is eszik csak cumizza a cicit amitől meg a plafonon vagyok,nem is engedem akkor viszont visit...már nagyon el vagyok keseredve...elrontottam,de csak van vmi megoldás

2012. dec. 8. 10:28
 1/10 anonim ***** válasza:

Mintha az én 8 hónaposomról írnál. :) Azzal a különbséggel, hogy ő még nem áll.

Szerintem ez teljesen normális dolog. Igazad van, nem kéne már éjjel ennie, nem is nagyon hiszem, hogy eszik, inkább cumizik. Most tombol a szeparációs szorongás, akkor érzi jól magát, ha Anya ott van a közelben, nem baj ez egyáltalán. Én nagyon erősen hiszem azt, hogy ha most megkapják azt a biztonságot, amit igényelnek, később nem lesznek bizonytalanul kötődő, csimpaszkodó kisgyerekek.

Mi a következőképpen csináljuk: este a nagy be az ágyába, én mellé egy matracra, a nagy megölel, a kicsi szopizik, így szépen elalszanak. Akkor a kicsi be a kiságyba, és így van kb. két óránk a férjemmel egymásra. Ha a kicsi felébred, mielőtt lefeküdnék, szopi után visszateszem, ha akkor már alszom, akkor magunk közé veszem, és úgy alszunk tovább. Ha közben a nagy is hív (időszakai vannak, hetekig kel, aztán hetekig nem, most éppen az éjszakai ébredések korszakát éljük nála is), szóval akkor átköltözöm hozzá a kicsivel a matracra, és ott alszunk hárman reggelig.

Hogy ez így nem "szabályos"? Igaz. A nagy könyv nem így írja. De nekünk így jó. :)

2012. dec. 8. 10:43
 2/10 A kérdező kommentje:
jó hallani h nem vagyunk egyedül...:) de neked ez igy nem rettentő fárasztó? én szerintem 3órt nem alszom egyhuzamban...s sokx már észreveszem h napközben is feszüklt türelmetlen idegbajos vagyok sajnos velük is amit utána persze meg is bánok azonnal h ugy rájuk mordultam, kiabáltam akármi..irod h nektek igy jó...én jobban örülnék ha nem igy lenne...:(
2012. dec. 8. 11:13
 3/10 xStefix ***** válasza:
100%

Nekem is ismerős a szitu. :)

A lányom 5 éves, a fiam 6 hónapos. A nagy elvileg a saját szobájában alszik az ágyában, de mostanában ő is gyakran átbaktat hozzánk... A kicsi viszont születése óta velünk alszik a nagyágyon, mert a mai napig rendületlenül szopizik éjjel. Mondjuk én már megszoktam ezt, csak átfordulunk, szopi és alvás...

Apa az első hónapokban a másik szobában aludt a földön, mert a fiam annyira hangosan szopizott, hogy nem tudott tőle aludni. :) De ahogy hűvösebb lett, visszajött a nagy ágyba ő is, úgyhogy jelenleg családi ágyazunk. (A naggyal is így csináltuk jó 2 évig.)

De most, hogy a lányom is át szokott jönni mellénk, már nekünk is kicsi az ágy... Épp azon beszélgetünk, hogy venni kéne egy kétszemélyes matracot, amin szükség esetén apa aludna a lánnyal, mi meg a picivel továbbra is az ágyon feküdnénk. Így jobban elférnénk.

Csakhát, két szobát fűteni elég gány dolog, itt a tél.. Tavaly előtt úgy volt 25 a gázszámlánk, hogy mindenhol ment a konvektor. Erre tavaly a konyhában egyáltalán nem kapcsoltam be, és a kisszobában is csak gyújtólángon ment a két leghidegebb héten (a lány addig velünk aludt) - de így is 25-öt fizettünk, köszönhetően a gázártámogatás megszüntetésének. :( Szóval nem tudom, melyik szobába tesszük majd a matracot, de szerintem biztosan veszünk egyet.

Kérdező, ilyesmi nem működne nálatok? Mert az tényleg nem jó, ha tartósan ilyen fáradt vagy... Viszont a picid tutira szorongásos fázisban van, neki nagyon kellene a közelséged, éjjel-nappal. Szerintem is inkább a magad helyzetén kellene könnyítened pl. fekhelyváltással, minthogy őt regulázd meg a belső igénye ellenében...

2012. dec. 8. 11:36
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a nagyon 10 hetes korától 12 órákat aludt éjjel a saját ágyában a saját szobájában...

6 hós koráig!Onnantól éjféltőlcsak melletettm aludt,különben fél óránként óbégatott!Ígyénsemtudtamaludni, viszont haegy ágyban összebújvaaludtunk akkor kb 2* kereste megacicim!Viszont aférjemneméjjel issok telefonja lehet, így Ő kikötözött s nappaliba!

Aztán 2 éves volt a nagy mikormegszületett a kicsi!A hálónkFaltól falig ágy (mondjuk a kiságy is) de csak kapaszkodónak használjuk:) a kicsi melletettemalszik a nagy is ott aludt 2 éves 10 hóskoráig!

Onanntól a a saját szoba saját ágy!

Szóval akkor most így megy!Nagy3 éves saját szoba saját ágy,és ha éjjel zűrje van apához megy a nappaliba!EZt Ő kérte :)

Mi a kicsivel a hálóban, Apa eleve a nappaliba!Így nálunk legalább a gyerekek nem hullák! :)

Énnem zaklattam emiatt a nagyot,sőtmindig kihangsúlyoztam,hogy alszikvelem (vagymostmár) apával amiígcsak akar!Devanegysaját ágya is mont a nagyoknak!Mondjuk én aszokjon leaszopirólmikor akar pártján is vagyok...2 év7 hó utánhagyta abba!

Viszont ahéten kezdtük azovit, és elsőnap is ottmaradt..nem nyafog csütörtöktől az apja vitte...Igaz ebéd utánig van,deaz is nagyszó szerintem!Könnycseppnélkül egészhéten! :)(nagyonmeglepődtem)Sohamegsem kérdezimikor jössz anya???

2012. dec. 8. 11:38
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok.

Persze én is jobban örülnék, ha mindkét gyerek úgy működne, hogy be az ágyba este 8-kor, puszi, elalszanak maguktól majd reggelig a hangjukat sem lehetne hallani, de momentán ez van, ezt kell szeretni. :) Az együtt alvásban az a jó, hogy tényleg minimális ráfordítás, ha nyüszög a kicsi, csak megsimogatom, vagy a cici a szájába, és alszik tovább. És a férjem is mindig elmondja, hogy mennyire szereti, hogy velünk van a baba, milyen illatos, és álmában is puszilgatja.

Nekem egyébként nagyon szigorú elveim voltak arról, hogy a baba ugyan közénk nem jöhet, aztán mégis így alakult, mi pedig megláttuk a szépségét. :) Gondolom, nem véletlenül ez az igénye olyan sok ennyi idős gyereknek.

2012. dec. 8. 14:50
 6/10 anonim ***** válasza:

Az én Fiam most lesz 10 hónapos, és három napja szó szerint ez a helyzet, mint Nálatok. Vagyis nálunk nincs nagytesó :) Eddig is csak velem aludt el, de ha bepakoltam a kiságyba, szépen alcsikált, két-háromszor kelt. Most csak rajtam-velem, vagy az Apján jó :( És kitalálta, hogy már csak egyszer alszik napközben, sehogy-sehogy nem tudjuk elaltatni délután :(

Gondolom fogzás, szeparációs distressz, mozgásfejlődés miatti nyugtalanság és barátai.

Bocs, hogy érdemben nem tudok hozzászólni, de valami megoldás engem is érdekelne! :)

2012. dec. 8. 18:30
 7/10 xStefix ***** válasza:
Ugye, hogy milyen jó? Összebújunk, puszikálás, gyönyörködés... Apa is elmondja nekem mindig, milyen jó érzés, hogy reggel a lánya-fia arcára nézve ébred fel. :)
2012. dec. 9. 18:39
 8/10 A kérdező kommentje:

gyerekek, nem hiszitek el milyen szép eredményeket értünk el!! gondoltam megosztom a hozzánk hasonlókkal!

elhatároztam, hogy nem engedem a kicsit cicin aludni-cumizni. szopi után még ébren fogom a kiságyba tenni s elaltatni. nem hagytam ott, nem engedtem sirni. felvettem mikor már sirni kezdett, de mikor megnyugodott visszatettem. az első este 1órán keresztül szórakoztunk, nagyon álmi-nyügi volt már...végül majdnem a karomban aludt el,mondhatni félkomában tettem a kiágyba.elhetároztam h kb 4ig nem teszem mellre addig tuti nem éhes (10hónapos nagyfiunak amugy is már elvileg simán birni kéne reggelig kaja nélkül) csak vizet fog kapni.igy is lett. 4x kelt éjjel, 2x simán visszaaludt(első és utolsó elötti kelés), viszont volt 2x1órás szenvedős-sirós kör is...már majdnem feladtam egyszer mert azért sajnáltam, de szerencsére pont akkor elaludt. végig ott voltam, a karomban sétálgattam vele. egy polot huztam h ne érezzen annyira. a fél4es kelésénél csak ülve szopizott, de akkor is a szokásos cumizás volt nem evés...utána 5kor kel ujra akkor voltunk fent majdnem 6ig, (akkor evett is) de még visszaaludt negyed8ig. nagyon fárasztó volt az éjjel. de reggel olyan vidáman boldogan kelt mint mindig:)))

tegnap éjjel már csak fél orát tartottat az altatás, és 2x kelt éjjel. egyszer 2felé-felvettem pár korty viz s már tettem is le aludt is. egyszer 4felé is simán visszaaludt volna,de sajna kicsit náthás igy kellett egyet orrzizni-gondoltam sosem fog visszaaludni...de akkor ülve szopiztattam megint kicsit, evett s szépen letettem s aludt is! ma meg szopizott, áttettem, hoztam neki volt egy kis lefejt tejem a hűtőben megkináltam, fekve megitta, akkor felsirt mikor kifogyott 2mp-re, oldalra forditottam s már aludt is:)))) 3 nap alatt...kiváncsi vagyok az éjszakára:))) olyan ügyes nagyfiu, boldogság van h ilyen könnyen sikerült, az első este volt csak huzos!

2013. jan. 1. 23:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Gratulálok! Egyre inkább érzem, hogy nekem is el kéne szánnom magam, egyszer már végigcsináltam, de valahogy még nem visz rá a lélek...

1. voltam.

2013. jan. 2. 00:07
 10/10 xStefix ***** válasza:
100%

Nem tudom, szerintem teljesen normális, ha egy ekkora baba még szopizik éjjel. Persze ha ez sokkal több alkalommal esik meg minden éjjel, mint amit az ember tartósan elbír, az már gond lehet - de az abszolút nem igaz, hogy egy ekkora gyereknek már reggelig ki kell bírnia evés nélkül!

Ezt az alvástréninges könyvek kezdték el terjeszteni, elsősorban abból kiindulva, hogy az emberi agy kb. fél éves korra képessé válik arra, hogy hosszabban is aludjunk egyhuzamban. Igen, ez igaz is, csak azt felejtik el közben, hogy a normális fejlődés nem lineáris, hanem lépcsőzetes, szakaszos. Illetve, hogy a legtöbb változás, amin egy gyerek átesik, az evési (szopási) és alvási szokásokra is komoly kihatással van. Annyi minden miatt ébredhet egy baba, gyerek, hogy szinte az a normális, de legalábbis nem abnormális, ha újra és újra kel.

Mindezzel nem téged kritizállak, Kérdező, ne vedd magadra légy szíves! Örülök, hogy te ilyen jól haladsz a babáddal, nyilván nem ok nélkül döntöttél úgy, hogy belevágsz. És az külön jó, hogy igyekszel az ő igényeit szem előtt tartva haladni, hogy nem fosztod meg a gondoskodásodtól, közelségedtől, miközben az újra szoktatod. - Mindössze csak arra reagáltam, amit korábban írtál, hogy "egy ekkora babának már nem kéne ennie éjjel". (És azért is, mert amint írod, a te babád sem annyira eszik/evett mostanság, inkább csak komfortszopizott... nem véletlenül.) Remélem, nem veszed rossz néven a hsz-em!

2013. jan. 2. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!