Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás kizárólag egy mellből?

Szoptatás kizárólag egy mellből?

Figyelt kérdés
Tud-e valaki arról, hogy lehetséges-e csak egy mellből szoptatni huzamosabb ideig? Lassan két hete csak a jobb mellemből tudom etetni 3 hetes kisbabámat annyira kisebesedett a bal mellbimbóm. Nem nagyon akar begyógyulni, és hiába fejem egyre kevesebb tej jön belőle. Nekem kényelmes, hogy csak a jobb mellből szopizik, és gond sincsen mert a védőnő szerint gyönyörűen növekszik. Édesanyám viszont azt mondta így maximum két hónapos koráig fogom tudni etetni, mert egy mellel nem lehet nagyobb babát szoptatni. Valakinek tapasztalat?

2012. dec. 7. 10:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehetséges :) kapásbók két ismerőst tudok akik több, mint két évig szoptattak egy mellből.
2012. dec. 7. 10:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehetséges:)!

NAgyon szépen át tudja venni a "Jó" mell a másik szerepét.

Időről időre azért próbáld meg a másik melledet is felkínálni, ahogy nő a baba ügyesebben tud majd szopizni, lehet, hogy később nem lesz gond.

Azt lehet tudni, hogy miért sebesedett ki a bal melled?

2012. dec. 7. 10:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Pontosan nem tudom, úgy volt hogy jön hozzám szoptatási tanácsadó de nem jelentkezett. A második napon, mikor belövellt a tejem, nehezebben jött abból a mellemből, nagyon kellett vele küzdeni, szerintem ott rontottam el valamit. Viszont most már ott tartok, hogy ha csak belegondolok, hogy arra a mellemre teszem, már görcsben állok, mert tudom hogy mennyire fog fájni. Nem hiszem, hogy ez jó lenne a kislányomnak. A jobb mellemből szoptatni viszont kellemes és gyönyörű érzés össze se lehet hasonlítani a kettőt:D
2012. dec. 7. 10:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Megértem, hogy rágondolni is rossz, hogy a bal melledre tedd, ha ekkora fájdalmat okoz:(.

Abban esetleg láttál különbséget, hogy a bal melledet másképp venné a szájába? Vagy hogy jobbra(azaz a bal melledre) esetleg kevésbé szivesen fordítja a fejét?

2012. dec. 7. 11:04
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem működött, mondjuk nekem már nagyobb volt a fiam, amikor kizárólagosan egy mellből szoptattam.

Én kezdetben nem is tudtam szoptatni, csak 6 hetes korától tudtunk cicizni, addig fejtem mindkét mellemből a tejet. A cicizés viszont jobb mellből nagyon nem ment neki, nekem is kisebesedett a mellbimbóm. Én úgy oldottam meg, hogy jobb ciciből fejtem amennyit tudtam, és szopizott a balból. A kisebesedés miatt óvatosan fejtem, amíg aludt el tudtam vacakolni vele (kb. egy etetési adag volt a napi termés).

Amikor meg jött a gyümölcs, zöldség bevezetése a jobb cicit elhagytam és csak a balból szopizott. 1 éves koráig szoptattam.

2012. dec. 7. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!