Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor kezdtetek el mellszívót...

Mikor kezdtetek el mellszívót használni?

Figyelt kérdés
Van kézi mellszívóm..de mindenki mást mond mikor kell elkezdeni használni.Egy hetes a babám. Valaki azt mondja most kell a napokban fejni,valaki,azt,hogy már a kórházban kellene,valaki meg azt,hogy ráérek.Az Aventes mellszívón az van 4-6 hét körül...nem tudom kire hallgassak

2012. dec. 1. 16:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Én már a kórházba fejtem, hogy minél hamarabb beinduljon a tejem. Az első 6 hétben minden evés után a nem szívott cicit. 6 hét után csak este fejtem a nem szívott cicit. Tetem el a fagyóba. Hozzátáplálásnál jól jött.
2012. dec. 1. 16:43
 2/6 anonim ***** válasza:

mellszívót akkor szoktak használni, ha nem indul a tej, ha szaporítani szeretnék a tejmennyiséget, illetve, ha későbbre szeretnének tartalékot eltenni.

Én nem használok, nálunk kereslet-kínálat működik, annyi tej van, amennyit a baba igényel.

Ha fejed a melled, akkor több lesz a tej, én ezért sem fejek, nekem nagyon nagy nyűg a fejés, és a begyűlt mell.Így jó, hogy pont mire a baba éhes lesz termelődik elég tej és nem több, mert így nem feszíti annyira a mellem.

2012. dec. 1. 16:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Csatlakozok az elôttem szólóhoz!én sem fejtem csak egyetlenegyszer mikor belövellt és majd megôrültem de akkor is csak picit. Nàlunk is a kereslet kinàlat mûködik:-)
2012. dec. 1. 16:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Én sem fejem, és most már 11 hetes lesz a babám és láthatóan elégedett és jól hízik :)
2012. dec. 1. 21:03
 5/6 coffeez ***** válasza:

HA van annyi tejed, amennyi Neki kell, nem KELL fejni. MAx azért, hogy eltegyél fagyasztóba nehezebb időkre. Ha növekedési ugrás jön (először 6. héten lesz) akkor lehet hogy szükség lesz rá, mert egyik napról a másikra többet fog igényelni, amit nem biztos hogy tud követni a tejed. Ha igény szerint szoptatsz, akkor ezzel sem lesz gond, de van akinek ez megterhelő, és persze azért nyafi akkor is lesz egyszer-egyszer, mikor nem épp nem annyi jön egyből,mint amennyire számít :) Viszont ha fejést választod, akkor cumisüvegezni is kell, ez pedig a szoptatás végét fogja jelenteni, ahogy beüt a cumizavar miatta. Ha tudod, itasd majd pohárból(én nem mertem..), vagy: Medela Szoptanít [link]

Kicsit húzós, de állítólag ez a legtermészetesebb. Sok sikert!

2012. dec. 3. 13:34
 6/6 coffeez ***** válasza:
Na igen, ha nagyon feszül és Ő nem kért annyit, akkor viszont MUSZÁJ fejned,(annyit hogy a feszülés megszűnjön) mert pikk-pakk begyullad!
2012. dec. 3. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!