Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nektek mi a véleményetek erről?

Nektek mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Szülinapi zsúron voltunk a 6 hónapos fiammal.Volt még pár anyuka 1 év vagy feletti gyerekkel.Szóba jött a szoptatás.Mondtam nekik,hogy én szeretném szoptatni a fiam 1 éves koráig ha lehet,erre fintorogva rám néztek és közölték,1 éves gyerek már nagy és milyen undoritó szoptatni még egy akkora gyereket.Az ő gyerekeik tápszeresek.Nekem azzal sincs semmi gondom,de miért lenne már undoritó 1éves gyereket szoptatni?

Szerintetek is nagy egy akkora gyerek a szoptatáshoz?

2012. dec. 1. 13:09
1 2
 1/11 JanoviczkiFerencné ***** válasza:
77%
Teljesen midegy ki mit gondol, te szoptasd amíg tudod. Nekem csak 2 hónapig volt tejem, kínkeserves volt a szoptatás, én nem szerettem, de soha nem jutna eszembe, hogy más anyukát ezért megszóljak.
2012. dec. 1. 13:14
 2/11 anonim ***** válasza:
77%

Nem nagy. Alapvetően én is azt gondoltam, hoyg 1 éves koráig szoptatom a kisfiam, de végülis teljesen csak 16 hónaposan hagytuk abba.

Hát nem nagyon tudok mit hozzászólni a kedves anyukákhoz...szerintem mindenki úgy csinálja, ahogy neki és a babájának jó. Ezért leszólni a másikat enyhén szólva sem szép dolog.

2012. dec. 1. 13:15
 3/11 anonim ***** válasza:
68%

Az én családomban 4 hónapos korától mindig kérdezgették, hogy ugye már nem szopik? Óriási szörnyülködés volt, hogy 7 hónapos koráig csak anyatejes volt (bár én elkezdtem volna 5.5 hónapos korában a hozzátáplálást).

Egy idő után azt mondtam, hogy már nem szopik. Ne bosszantsanak már ezzel :)

26 hónaposan szoktattam le, szerencsére könnyű dolgom volt.

Szóval sokak szerint udorító, de ki nem tojja le, ha Te nem ország világ előtt szoptatod? A sógornőm azért nem szoptatott, nehogy tönkremenjen a melle, sztem meg ez undorító...

2012. dec. 1. 13:27
 4/11 anonim ***** válasza:
84%

Hogy ki, miként csinálja a maga dolga.

Én csak azt nem értem, miért kell másoknak beszólni.

Viszont, ha már beszóltak, akkor ne foglalkozz vele, mert gondolom neked is az a lényeg, hogy a babádnak jó legyen. Akkor meg nincs más dolgod, mint úgy tenni, ahogy helyesnek látod. A többiek meg csinálják úgy ahogy akarják. Tök mindegy, nem?

2012. dec. 1. 13:37
 5/11 A kérdező kommentje:
Persze,mindenki úgy csinálja ahogy szeretné és neki jó.Engem nem zavar semelyik verzió.Csupán meglepődtem azon,hogy mindenhol csak azt hallod a fő táplálékuk 1 éves korukig a tejnek kell lennie erre ők meg csak azt nem mondták nekem,hogy abberált vagyok:)
2012. dec. 1. 13:55
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem szoptatnál, akkor meg azért lennél aberrált.

Igazából mindig van olyan ember, akinek a szemében soha nem leszel jó, bármit is csinálsz. De ezért kell tojni rá magasról. :)

2012. dec. 1. 14:03
 7/11 holysmoke ***** válasza:
Szerintem nem gáz a sogornőm 2 éves koráig szoptatta a gyerekeit.Nálunk most én vagyok megszólva mert már sajnos nincs tejem pedig csak 1 hónapos a lányom.Nekem csak az nem tetszik mikor ilyen 4-5 éves koráig szoptat mert ismerek olyat is akinek a lánya már 5 éves volt és szopizott. Szerintem olyan 1-1-5 éves kor az ideális.
2012. dec. 1. 14:19
 8/11 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Nálunk pont fordítva van, mikor mondom, hogy 6 hónapos koránál tovább nem kívánom szoptatni a gyermekem, akkor ki vannak akadva az ismerős anyukák, hogy miért nem. Valahogy nekem nem jön be ez a szoptatás dolog (fizikailag).

Van olyan barátnőm, aki még ovi előtt reggel még megszoptatja a kislányát. Nekem olyan furi, hogy egy akkora gyerek még szopik, de ha az anyuka nem idegenkedik tőle, akkor miért ne. Szerintem ha Te 1 éves kora után még szoptatni szeretnéd, akkor hajrá, és ne foglalkozz mások véleményével.

Mindenki a saját módszerével, a tőle telhető legtöbb törődéssel, szeretettel és odaadással neveli (táplálja) a gyermekét.

2012. dec. 1. 15:03
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia!Az első lányom nem szopott,vagy is 2 hétig kínlódtunk,aztán elapadta tejem.Lelkileg nagyon megviselt,hogy nem tudom szoptatni,magamat hibáztattam.Aztán most márciusban megszületett a huga,aki az első perctől kezdve nagyon ügyesen szopott...és most 8 hónaposan még mindig szopik napi 4-5 alkalommal.És borzasztóan örülök ennek!!!én azt mondtam,hogyha 2 éves koráig tudom szoptatni,azt se bánom!Nem érdekel mások véleménye,szerintem is az a jó,minél tovább kap anyatejet az a baba!úgy hogy szerintem akár 2 éves koráig sem elég nagy a szoptatáshoz egy gyerek.és semmi undorító nincsen benne.
2012. dec. 1. 16:47
 10/11 anonim ***** válasza:

Az én fiam a napokban betölti az 1 évet és még mindig aktívan szopizik.Naponta 3-4 szopi van + az éjszakai ébredéseknél.Beszólogatnak néhányan emiatt de magasról...Amikor meg azt mondtam hogy lassan leszoktatom mert megterheló már számomra amikor nyűgös és egész nap rajtam csüng akkor meg jött az ellentábor,hogy bárcsak ő tutdta volna szoptatni,neki nem volt eddig teje stb...

Tegyél belátásod szerint és ne foglalkozz senkivel!

2012. dec. 1. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!