Nektek mi a véleményetek erről?
Szülinapi zsúron voltunk a 6 hónapos fiammal.Volt még pár anyuka 1 év vagy feletti gyerekkel.Szóba jött a szoptatás.Mondtam nekik,hogy én szeretném szoptatni a fiam 1 éves koráig ha lehet,erre fintorogva rám néztek és közölték,1 éves gyerek már nagy és milyen undoritó szoptatni még egy akkora gyereket.Az ő gyerekeik tápszeresek.Nekem azzal sincs semmi gondom,de miért lenne már undoritó 1éves gyereket szoptatni?
Szerintetek is nagy egy akkora gyerek a szoptatáshoz?

Nem nagy. Alapvetően én is azt gondoltam, hoyg 1 éves koráig szoptatom a kisfiam, de végülis teljesen csak 16 hónaposan hagytuk abba.
Hát nem nagyon tudok mit hozzászólni a kedves anyukákhoz...szerintem mindenki úgy csinálja, ahogy neki és a babájának jó. Ezért leszólni a másikat enyhén szólva sem szép dolog.

Az én családomban 4 hónapos korától mindig kérdezgették, hogy ugye már nem szopik? Óriási szörnyülködés volt, hogy 7 hónapos koráig csak anyatejes volt (bár én elkezdtem volna 5.5 hónapos korában a hozzátáplálást).
Egy idő után azt mondtam, hogy már nem szopik. Ne bosszantsanak már ezzel :)
26 hónaposan szoktattam le, szerencsére könnyű dolgom volt.
Szóval sokak szerint udorító, de ki nem tojja le, ha Te nem ország világ előtt szoptatod? A sógornőm azért nem szoptatott, nehogy tönkremenjen a melle, sztem meg ez undorító...

Hogy ki, miként csinálja a maga dolga.
Én csak azt nem értem, miért kell másoknak beszólni.
Viszont, ha már beszóltak, akkor ne foglalkozz vele, mert gondolom neked is az a lényeg, hogy a babádnak jó legyen. Akkor meg nincs más dolgod, mint úgy tenni, ahogy helyesnek látod. A többiek meg csinálják úgy ahogy akarják. Tök mindegy, nem?

Ha nem szoptatnál, akkor meg azért lennél aberrált.
Igazából mindig van olyan ember, akinek a szemében soha nem leszel jó, bármit is csinálsz. De ezért kell tojni rá magasról. :)

Szia!
Nálunk pont fordítva van, mikor mondom, hogy 6 hónapos koránál tovább nem kívánom szoptatni a gyermekem, akkor ki vannak akadva az ismerős anyukák, hogy miért nem. Valahogy nekem nem jön be ez a szoptatás dolog (fizikailag).
Van olyan barátnőm, aki még ovi előtt reggel még megszoptatja a kislányát. Nekem olyan furi, hogy egy akkora gyerek még szopik, de ha az anyuka nem idegenkedik tőle, akkor miért ne. Szerintem ha Te 1 éves kora után még szoptatni szeretnéd, akkor hajrá, és ne foglalkozz mások véleményével.
Mindenki a saját módszerével, a tőle telhető legtöbb törődéssel, szeretettel és odaadással neveli (táplálja) a gyermekét.

Az én fiam a napokban betölti az 1 évet és még mindig aktívan szopizik.Naponta 3-4 szopi van + az éjszakai ébredéseknél.Beszólogatnak néhányan emiatt de magasról...Amikor meg azt mondtam hogy lassan leszoktatom mert megterheló már számomra amikor nyűgös és egész nap rajtam csüng akkor meg jött az ellentábor,hogy bárcsak ő tutdta volna szoptatni,neki nem volt eddig teje stb...
Tegyél belátásod szerint és ne foglalkozz senkivel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!