Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi ideig szoptatjátok az...

Mennyi ideig szoptatjátok az újszülöttet egy szoptatás alkalmával?

Figyelt kérdés
Mert én nem tudom jól csinálom e,de az enyém minden szoptatás alkalmával 1-1,5 órán keresztül szopik.Nem h bealszik rajta hanem szopik.Ha mégis bealszik 5 perc múlva folytatja.Addig ordít míg vissza nem kapja a cicit.

2012. nov. 29. 18:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Jól csinálod, így lesz meg a tejmennyiség.

Cikkeket linkelek Neked kompetens oldalakról, amelykeben az újszülöttek szoptatásáról és az igény szerinti szoptatásról írnak, olvasgasd el őket, meg fogsz nyugodni:).

Ha újszülöttként nem korlátozod időben vagy számban, azzal megalapozhatod a sikeres szoptatást:). Helyes mellre helyezéssel a mellbimbódnak sem lesz semmi baja:).

Kiemelek egy részt, amiben a misztikus 20 perces határról írnak:

" A baba legfeljebb 20 percig lehet mellen

Nem igaz!

A fenti tanács abból a téves elképzelésből származik, hogy ha a baba túl hoszú ideig szopik, az a mellbimbó “felázásához” és kisebesedéséhez vezet. A mellbimbó sebesedését azonban a legtöbb esetben a nem megfelelő mellrehelyezés okozza. Amennyiben a csecsemő jól kapta be a mellet, a mellbimbó a szájüreg hátsó részében, védetten helyezkedik el, és nem sebesedik ki, akármilyen hosszú ideig van is a baba szájában.

A szülés utáni első napokban a legtökéletesebb mellrehelyezés mellett is előfordulhat valamennyi érzékenység a mellbimbón, mivel a bőrnek alkalmazkodnia kell a szokatlan igénybevételhez. Az első pár nap elmúltával ez az érzékenység megszűnik, és a szoptatás fájdalommentessé válik.

Amennyiben ez nem így történik, kérjük szakember segítségét annak kiderítésére, hogy mi lehet a fájdalom vagy a sebesedés oka. A legtöbb esetben a szoptatási helyzet javítása, a mellrehelyezés korrigálása megoldja a problémát. Néhány esetben a csecsemő vagy az anya anatómiai eltérései állnak a háttérben (pl. lenőtt vagy rövid nyelv, lapos vagy befelé forduló bimbó stb.). Sokszor fordul elő, hogy cumi, cumisüveg vagy bimbóvédő használata zavarja meg a baba szopási technikáját, és ez vezet a bimbó sebesedéséhez.

Akármi áll is a fájdalmak hátterében, mindig lehet javítani a helyzeten, ezért nem szabad belenyugodni a fájdalmas szoptatásba, érdemes szakemberhez fordulni.

Amellett, hogy nem az okot szünteti meg, a szoptatási idő korlátozása azért sem megfelelő megoldás, mert egy lassabban vagy gyengébben szopó csecsemő számára lehetetlenné teszi, hogy kiürítse a mellet. Ez elégtelen súlyfejlődéshez és a tejtermelés csökkenéséhez vezethet. Amennyiben hagyjuk, hogy a baba olyan gyakran és olyan hosszan szopizzon, ahogyan ő szeretne, lehetővé tesszük számára, hogy mindig az étvágya szabályozza a tejfogyasztását, és ilyen módon optimálisan fejlődhessen."innen: [link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. nov. 30. 13:58
 12/13 anonim ***** válasza:

Ha jól teszed a melledre, nme fog felázni (a kádban se ázik fel a mellbimbó annak ellenére, hogy az a víz még lúgos kémhatású is)!

Újszülöttről van szó, aki most született, még alkalmazkodnia kell, erős a szopóreflexe. Szerintem nem gond. Cumizik rajta, ettől termelődik a prolaktin hormonod és lesz minél hamarabb kereslet-kínálat elv szerint megfelelő mennyiségű tejed. HA téged zavar, megpróbálhatod ringatással, sétával megszakítani, hátha úgy is jól érzi magát. Az én lányom is órákig szopott eleinte, volt, hogy pár hónaposan is olyan napjai voltak, hogy 20 órát szopizott, főleg, ha beteg volt. Ha szüksége van rá és megteheted, miért ne tennéd? :)

2012. nov. 30. 18:45
 13/13 anonim ***** válasza:
68%
Enyém is ennyiket szopott és teljesen kikészültem tőle. Már előre rosszul voltam, ha az órára néztem, hogy nemsokára felkel enni. Aztán egy szoptatási tanácsadó mondta, hogy fél óránál többet ne hagyjam. Illetve rászokott a cumira szerencsére. De még így is voltak órás szopik, pedig már 2 hónapos volt. Ezért nem is szerettem elmenni sehova, mert 1 órára nem zárkózhattam be a wc-be, hogy szoptassak. Illetve a tejtermelés sem állt be rendesen, mert nem volt elég tejem, egy kicsi tápot mindig kellett neki adni este. Máskor elég volt neki a szopi. A következő gyereknél nem fogom hagyni sokáig szopizni. Inkább többször teszem mellre.
2012. nov. 30. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!