Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi ideig szoptatjátok az...

Mennyi ideig szoptatjátok az újszülöttet egy szoptatás alkalmával?

Figyelt kérdés
Mert én nem tudom jól csinálom e,de az enyém minden szoptatás alkalmával 1-1,5 órán keresztül szopik.Nem h bealszik rajta hanem szopik.Ha mégis bealszik 5 perc múlva folytatja.Addig ordít míg vissza nem kapja a cicit.

2012. nov. 29. 18:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
14%
nem lehet, hogy kevés a tejed? vagy éppen csak rágcsálja, játszik?
2012. nov. 29. 19:11
 2/13 anonim ***** válasza:
33%

Ez tényleg sok idö másfél óra!Ki ázik a cicid és majd gond lesz neked belőle.

Próbáld úgy mond *éheztetni*ezzel azt értem ne rögtön add a cicit,várj 15percet akár félórát,sétalgass vele,azért ne sirjon magában. ;)

Didizik azért húzza az időt,akkor szoktam hagyni én is,mikor már kivagyok a fáradságtól*közben alszok*.

Még van egy másik megoldás,cumi.

Én négy gyermekemet igy szoktattam .Igaz nem 3óránként ;) óránként másfélóránként,párhét múlva szépen beállitottuk 3óránkéntra.

Hány hetes a kincsed?

2012. nov. 29. 19:17
 3/13 anonim ***** válasza:
41%
az első 1-2 hétben cicinként 10 perc és mind a kettőből kapott. utána amióta van elég tej, csak az egyiket kapja meg egy szoptatáshoz, és azon addig marad amedig neki jól esik. jellemzően kb 20 perc, de volt már sokkal több is.
2012. nov. 29. 19:34
 4/13 anonim ***** válasza:
51%
ha van mérleged, 20 perc után mérd le mennyit evett. ebből kiderül hogy azért szopik ennyit mert lassan eszik, vagy csak mert játszik a cicivel már egy idő után.
2012. nov. 29. 19:36
 5/13 anonim ***** válasza:
38%

Én úgy jártam még a kórházban, hogy szopizott a cicám avgy egy órán keresztül, és büszke is voltam, jajj de jó, van tejcsi... De már ott jött a pofára esés, mert egyrészt felázott a mellem, úgyhogy amíg helyre nem jött, sírni tudtam volna szopi közben, és mint kiderül tej sem volt, csak cumizott...

A csecsemősök azt mondták cicinként max 10-15 perc, de inkább csak 10, mert akkor nem ázik fel, másrészt minél gyakrabban éri stimuláció, annál jobb, és ebből a szempontból a 10 perces szopi a legjobb. Úgyhogy én onnantól kezdve órával szoptattam, és inkább sűrűbben...

2012. nov. 29. 19:43
 6/13 anonim ***** válasza:
34%
Tényleg nem jó ez az 1-1,5 óra, ahogy a többiek is írják. Nem csak azért, mert kiázik a melled, hanem szó szerint csak szoptatásból áll a napod. Szoptatsz, büfiztetsz, kicsi alvás, és kezdheted elölről. Ezt nem fogod bírni hosszú távon. Próbáld meg ébresztgetni (csiklandozd a talpát, tenyerét, tarkóját). Az én kisfiam 20-25 perc alatt "kivégzi" a két cicit.
2012. nov. 29. 19:51
 7/13 anonim ***** válasza:
30%

20 perc/mell. Váltogasd. Ha 10 percenként cserélgeted az azért nem jó, mert csak a híg, első tejhez jut hozzá, így éhes marad.

Nyugodj meg, teljesen normális. A babák orális lények, nekik nem csak evés/ivás a szopi, hanem anya, nyugi, minden :)

Ha majd ügyesedik ő is, és beáll a tejmennyiséged a számára ideálisra, le fog csökkenni ez, ne aggódj :)

Lesznek majd növekedési ugrások, akkor megint sokat akar majd szopizni (3, hat hetes kor körül és 3, 6 hónapos kor körül).

Gratulálok a babához! :)

2012. nov. 29. 20:16
 8/13 anonim ***** válasza:
Szia! Első babás anyuka vagyok. Most 8 hós a kisfiam és egy szopi bajnok, de újszülött korában nálunk is ennyi ideig tartott egy szopi. Naponta 5ször 1, 1,5 óra volt a szopizás. Akkor nem is gondoltam, hogy ez meg fog változni, de megváltozott. Mikor ügyesedett lecsökkent 45 percre, majd 30-ra, majd 15-re, 10-re, és most akár 5 perc is elég neki. Szóval ne aggódj, ez teljesen normális.
2012. nov. 29. 22:04
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Az elején mi is így voltunk: 40-45 perc az egyik cicin 20 perc a másikon, sírás-alvás és 1 óra múlva megint elölről....2 óránként. Aztán a 2 órából 2,5 majd 3, aztán 3,5 óra lett. Most 5 hónaposan itt tartunk. Ne aggódj, változni fog, de most te kellesz neki, nem csak a tej, hanem a kontaktus. Ha 1,5 órán belül kér, arra a cicire tedd, amelyikből utoljára szopizott, aztán át a másikra: így elkerülheted a hasfájást és a hátsó, laktató tejhez is hozzájut. Masszírozd a tarkóját, tenyerét, talpát nálunk a gerincén végig húztam az ujjamat, attól felébredt általában vagy büfiztesd meg és úgy tedd vissza.
2012. nov. 30. 09:37
 10/13 anonim ***** válasza:
77%

Szánalmas, ahogy lepontozzátok a jószándékú válaszolókat!

Én személy szerint, azt írtam le, amit nekem ajánlottak hozzáértő emberek, úgyhogy gratulálok....

2012. nov. 30. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!