Gyakori mellretétel miatt érzékenyebbek lehetnek pár napig a mellek?
Figyelt kérdés
Mikor megnyomom picit oldalt,akkor fájnak.Lehet a gyakori mellretétel miatt több a tejem és az miatt fájnak?Más is érzett ilyet?2012. nov. 27. 19:16
1/7 anonim 

válasza:

Elképzelhető,de az is lehet,hogy nem ürítette ki teljesen.Nekem is ez volt pár napja,sokat kelt fel éjjel a babám és mindig váltva adtam a mellem.Nem szívta ki és kicsit begyulladt.Masszírozd,esetleg szívd le,nehogy baj legyen.Figyeld,ne legyen csomós.Én egyszer leszívtam,kimasszíroztam zuhany közbe,következő evésnél jól kiszívta és másnapra már nem fájt.
2/7 xStefix 

válasza:

Esélyes, amit az első írt.
Ha a bimbód fájna, az inkább magától a gyakoribb szopizástól lenne. De ha hátrébb, a mirigyes rész fáj, akkor lehet, hogy nem ürült ki az összes tej, igen.
Szoptass más pózban is, úgy, hogy a baba álla a fájó rész felé nézzen. (Az áll felől erősebben szív a szájával.)
3/7 A kérdező kommentje:
Nem szokta teljesen kiüriteni,mert mikor már nehezen jön a tejci,akkor elfordul,nem szivja.Lehet ez miatt fájnak?Akkor próbáljam teljesen kiüriteni,és elmúlik a fájdalom?
2012. nov. 28. 20:36
4/7 anonim 

válasza:

Igen,ki kéne üríteni mindenképpen.Ha mást nem szívd le mert nagyon begyulladhat.Milyen sűrűn teszed mellre?Én azt szoktam,ha sokat szeretne cicizni,hogy ha nagyjából 1 órán belül kér akkor ugyanarra a mellemre teszem vissza,hogy a zsírosabb tejet is kiszívja.Valószínű azért szeretne többet cicizni,mert éhes marad.Mint ahogy írtad,ha dolgozni kell érte nem kell neki.Lehet csak elfárad és pihenő kell neki.Mennyi idős a babád egyébként?
6/7 A kérdező kommentje:
4,5hónapos.3-4óránként kér enni,addig nyugodt,mosolygós baba.Mindkét mellemben alul reggelre kis csomókat találtam.Ilyenkor mi a teendő?
2012. nov. 29. 16:06
7/7 coffeez 

válasza:

KI kell fejni:
Ne várd meg míg begyullad, mert gyulladt mellből szoptatni sem szabad, ja és nagyon fájdalmas is. Mutasd meg védőnőnek/anyukádnak/gyermekes barátnőnek.
Nem szabad fájnia, max a bimbónak pár napig a legelején (szokatlan erős inger), de az is elmúlik, ha helyesen van mellre téve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!