Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kevés a szopi mennyisége?

Kevés a szopi mennyisége?

Figyelt kérdés

Picikém lassan 5 hós. Igény szerint szoptatom, de az utobbi 2-3 hétben nem úgy gyarapszik ahogy szeretném. Az előző héten még fogyott is. Védőnő azt mondta, hogy biztos azért mert sokat mozog (ez igaz), és ne aggódjak majd a következő héten hízik.

Elkezdtem megint a méregetést és egy szopizás alatt 100-130g-ot eszik csak. Ez a mennyiség is úgy jön össze, hogy 2 percet szopizik egyik ciciből és utána addig nem eszik míg oda nem adom a másikat, és újból kezdődik az egész. 2 perc szopi csere, újra 2 perc szopi újra csere.

Másnak is szopizik így a baba vagy csak nekem?

5 hónaposan ez nem kevés? Tejem van mert ha megnyomom jön belőle.

2012. nov. 20. 13:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
vannak ingadozások a kisbaba súlygyarapodásában 100-130 gramm mennyiség nem annyira rossz. Próbáld meg úgy csinálni hogy abból a ciciből kezded el szoptatni amelyikből előzőleg abbahagytad. Így könnyebben hozzájut a kalóriadús hátsó tejhez is.
2012. nov. 20. 13:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én sose mértem, hogy mennyit esznek, de nem hiszem, hogy kevés lenne, akkor jelezné, hogy éhes.

Fogyás pedig előfordul, főleg, mikor beindul a mozgás. A középsőmnél és a legkisebbemnél is volt olyan hónap, hogy fogyott picit. Aztán a következő hónapban megint normális hízást produkált.

2012. nov. 20. 13:16
 3/8 anonim ***** válasza:
ha van elég pisis pelenkája ( naponta kb. 5-6 akkor elég neki a tej)
2012. nov. 20. 13:21
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

nálunk is akkor "esett" a súlya mikor beindult a mozgás :-)

ha nem kér többször mint ált akkor elég neki a tej

2012. nov. 20. 13:36
 5/8 anonim ***** válasza:

Mennyivel született a babád, és most milyen nehéz?

Nagyon egyetértek az első válaszolóval, ha aggódsz, hogy nem elég kalóriadús a tej, akkor mindig az előző mellel kezdd a szoptatást, így biztosan hozzáut a hátsó tejhez is:).

2012. nov. 20. 14:13
 6/8 A kérdező kommentje:

Már 4 hónaposan megduplázta a súlyát. 3410-el született most pedig 6900 g.

Köszönöm a gyors válaszokat!

2012. nov. 20. 16:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Én vagyok, aki kérdeztem:).

Gyönyörűen gyarapszik a kicsid, nem hiszem, hogy van ok az aggodalomra:). A stagnálásban, pici fogyásban mindaz benne van, amit már leírtak a többiek.

Azért figyelni kell, természetesen, hogy a folyamat minuszba ne menjen tovább, de teljesen normális ilyen korban ha leáll a súlynövekedés intenzitása.

Hosszában nőtt rendesen?

2012. nov. 20. 20:43
 8/8 A kérdező kommentje:

Hosszában két hét alatt 3cm-t nőtt. Védőnő is ennek tudta be a fogyást.

Köszönöm a megnyugtató válaszokat

2012. nov. 21. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!