Kevés a szopi mennyisége?
Picikém lassan 5 hós. Igény szerint szoptatom, de az utobbi 2-3 hétben nem úgy gyarapszik ahogy szeretném. Az előző héten még fogyott is. Védőnő azt mondta, hogy biztos azért mert sokat mozog (ez igaz), és ne aggódjak majd a következő héten hízik.
Elkezdtem megint a méregetést és egy szopizás alatt 100-130g-ot eszik csak. Ez a mennyiség is úgy jön össze, hogy 2 percet szopizik egyik ciciből és utána addig nem eszik míg oda nem adom a másikat, és újból kezdődik az egész. 2 perc szopi csere, újra 2 perc szopi újra csere.
Másnak is szopizik így a baba vagy csak nekem?
5 hónaposan ez nem kevés? Tejem van mert ha megnyomom jön belőle.
Én sose mértem, hogy mennyit esznek, de nem hiszem, hogy kevés lenne, akkor jelezné, hogy éhes.
Fogyás pedig előfordul, főleg, mikor beindul a mozgás. A középsőmnél és a legkisebbemnél is volt olyan hónap, hogy fogyott picit. Aztán a következő hónapban megint normális hízást produkált.
nálunk is akkor "esett" a súlya mikor beindult a mozgás :-)
ha nem kér többször mint ált akkor elég neki a tej
Mennyivel született a babád, és most milyen nehéz?
Nagyon egyetértek az első válaszolóval, ha aggódsz, hogy nem elég kalóriadús a tej, akkor mindig az előző mellel kezdd a szoptatást, így biztosan hozzáut a hátsó tejhez is:).
Már 4 hónaposan megduplázta a súlyát. 3410-el született most pedig 6900 g.
Köszönöm a gyors válaszokat!
Én vagyok, aki kérdeztem:).
Gyönyörűen gyarapszik a kicsid, nem hiszem, hogy van ok az aggodalomra:). A stagnálásban, pici fogyásban mindaz benne van, amit már leírtak a többiek.
Azért figyelni kell, természetesen, hogy a folyamat minuszba ne menjen tovább, de teljesen normális ilyen korban ha leáll a súlynövekedés intenzitása.
Hosszában nőtt rendesen?
Hosszában két hét alatt 3cm-t nőtt. Védőnő is ennek tudta be a fogyást.
Köszönöm a megnyugtató válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!