Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt update-zett...

Szoptatás alatt update-zett valaki?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a szoptatási időszak nem a diétáról szól, de rémesen érzem magam a bőrömben. Valaki próbálta szoptatás alatt sz update ételeket? Terhesség előtt ettem, nekem bejött, de most félek elkezdeni, nehogy ne legyen tejem. Bár Rubint Réka szerint lehet enni és állítólag a gyerek nem is lesz hasfájós, persze nem vagyok naiv, neki érdeke ezt mondani. Ezért kérdezek olyat, aki próbálta?! Segítsetek! Borzasztóan érzem magam. Ha legalább 6-8 kg lemenne!!
2012. nov. 18. 17:03
 1/6 anonim ***** válasza:

szia!

nyugodtan ehetsz update-es termékeket! miért is lenne baj ha nem eszel fehér lisztet és cukrot?! én márciusban szülök,de most is ilyeneket eszem,mondjuk pcos vagyok és cukros lettem most.de ezekkel az ételekkel én is jól járok és a baba is!

2012. nov. 18. 18:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ehetsz, de pl. a kenyeret nem ajánlom, főleg, ha megnézed, milyen mesterséges adalékokkal van tele. Ja, és ne egész nap, mert akkor gyakorlatilag csak fehérjét eszel, és a tejtermeléshez meg inkább szénhidrát kell. Egyébként teljesen megértem, ha nem érzed magad jól a bőrödben, de én például szopi alatt napi 3x ettem, rendesen, nem nasiztam, és csak jöttek le a kilók, kb fél év alatt vékonyabb lettem, mint terhesség előtt.
2012. nov. 18. 18:17
 3/6 anonim ***** válasza:
pont ugy voltam mint te.már volt hogy update-oztam és akkor bejött.na mondom akkor most is.úgy gondoltam attól még hogy nem fehér lisztet és cukrot eszek mégnem fog ártani,mivel ugyanúgy eszem mindent.nasikat is ettem csak norbist.hát tévedtem.egy hét után ugy vettem észre hogy kevesebb lett a tejem.mondom visszaállok,teszek egy próbahetet "rendes" kajákkal.és már 2 nap után több tejem volt.az a baj szerintem most ezzel a termékkel hogy kevés a szénhidrát benne.a tejhez meg az kell.az más szerintem ha valakinek ehhez van szokva a szervezete és az nem ézékel változást.de én míg szoptatok tuti nem fogom csinálni.7 hetes a babucim.
2012. nov. 18. 20:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem az a baj, hogyha a terhesség alatt felfüggesztetted az update-t, mindenfélét ettél, és több szénhidrátot is bevittél (esetleg este is), akkor a szervezeted megvonásként fogja kezelni, ha zömében csak fehérjét viszel be. Kalóriában és minőségben is más lenne a tápanyagbevitel.

Azt tudnám elképzelni, hogy az "eredeti" update szerint étkezz, ne a később kitalált nagyon szigorú verziók szerint. 15 óráig legyen benne szénhidrát is, és egyél napi 5x (persze nem pukkadásig, csak pl. tízóraira gyümölcs, uzsonnára natúr joghurt a főétkezések mellett),hogy szinten tartsd az anyagcseréd és ne úgy értelmezze a szervezeted, hogy "éhezés" van és raktároznia kell. RR-nál ez szerintem is jórész piár-fogás, és ő évek óta élt egyfajta életvitelt, nem a szoptatás alatt kezdte el, neki az volt a megszokott.

A lelki része miatt szerintem kicsit nehéz lesz az átállás, mert fáradt, ideges, tanácstalan sokszor egy friss anya, és az endorfin-szint emelés miatt ilyenkor nagyon ki van éhezve a szervezet a szénhidrátra. Persze mindenki máshogy működik.... Szépen, fokozatosan építsd le az esetleges táplálkozási rossz szokásaidat, ne 2 nap alatt akard átreformálni az egész étkezési rendszered.

Azért csekkold folyamatosan, hogy áll a tej, és ha valamit nagyon megkíván a szervezeted, hallgass rá!

Még annyi, hogy tényleg érdemes megnézni az "összetevők" listáját, a legtöbb terméküknél kész horror, amit belepakolnak. A rendelős készételeikről nincs tapasztalatom, de pl. a kenyéren én is kiakadtam.

2012. nov. 18. 22:21
 5/6 anonim ***** válasza:
nem csak szoptatás alatt,hanem terhesség előtt,alatt,szoptatás közben,és utána is fogok.nekem teljesen bejött ez a módszer,4 hónapja szültem császárral,és kockahasam van.(nem mintha most ez lenne a legfontosabb)még mielőtt bárki elítélne,van tejem bőven,szoptatok.
2012. nov. 19. 11:44
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Azt hiszem a kizárólagos update kajákat halasztom szoptatási időszak utánra. Igen, igazad van kedves utolsó előtti, nem igazán fogtam vissza magam a terhesség vége felé, nem akarom, hogy csökkenjen a tejem. Így fokozatosan kezdek majd bele. Félek, nehogy az legyen, mint az egyik sorstárssal, aki írta, hogy csökkent a tejcsi. Annyit nem ér, illetve nekem fontos lenne, de a kisfiam fontosabb!
2012. nov. 19. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!