Létezik hogy 10 perc szopival jóllakna a 7 hetes babám?
Létezik.Elég intenzíven jött a tejem és 10perc alatt jól laktak a gyerekeim.A többihez nem tudok hozzászólni amit írtál.Annyi,hogy a tejet azért köpi ki szerintem,mert csak cuclizni akar és nem enni.
2012. nov. 15. 21:15
Igen létezik. Az én lányom is 3 hónaposan negyed óra alatt lerendezte a kajákat és kész. :)
Lehet, hogy hirtelen megindul a tej és azért kezd sírni nem?
Nem hasfájós?
Nálunk pl hónapokig minden este 6 és 8 körül olyan cirkusz volt, hogy hihetetlen. Semmi nem volt jó. A doktornőnk szerint valami "emlékkel" harcolnak ilyenkor meg a napi dolgaik törnek elő. Kb 4-5 hónapos korára múlt el.
2012. nov. 16. 00:21
Én igény szerint etettem és míg rá nem jött, hogy a cicit cirógatni is lehet és cumizni rajta, addig 5 perc alatt lezavart és ha akarta, akkor 1 óra múlva ismét kapott.
Ma azért már más a helyzet. :D
2012. nov. 16. 10:35
Létezik.
Estefelé már fáradtabb, nyűgösebb, ezért is kérhet gyakrabban szopit, így nyugtatja magát. Illetve ekkor a tej is kevesebb (de zsírosabb), ezért kér többször. Mindez normális!
Amikor megindul a tej és ő kiköpi, reklamál, tedd arra a melledre, amelyikben kevesebb tejet érzel. Valószínűleg csak cumizni szeretne, nem enni. - De inkább rajtad cumizzon, ne cumival, mert abból több gond is fakadhat...
2012. nov. 16. 11:52
5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! cumizni is cumizik,mert nem birja a cicim ha sokáig van rajta,és így adtunk neki.nagyon cumis amugy.ma viszont lemértem és csak 70 milit evett. nem kevés ez?bár lassan 3 órája már és még alszik.próbáltam már hogy arra rakom amelyikben kevesbb van,de akkor jön egy tejleadó reflex és ordít és már utánna nem kell neki.na majd hátha belejövünk lassan.
testsúlykilogrammonként 150g az átlagosa tejigényük naponta, a 70ml (nagyjából 70g) akkor jó, ha 3 és 3,5 kiló között van a gyerkőc. Ha már nagyobb, akkor ennél több kell, DE természetesen ez napu szinten értendő, tehát ha egyszer egyik 70-et, egyszer meg 100-at, akkor nincs ott semmi gond. Ha folyamatosan csak 70-et eszik, na az kevés... de ez is olyan dolog hogy ha jóllakik és alszik utána, és amúgy meg fejlődik, akkor mit tudsz tenni? meg nem tömheted...
2012. nov. 16. 16:43
A 150-es matekozás a tápszeres babákra vonatkozik, náluk jobban oda kell figyelni a mennyiségre.
Anyatejeseknél 400 és 1200 mili között van a normál napi fogyasztás. Ezért nem kell méregetni....
Kérdező, lehet, hogy a babád kezd rászokni a cumizásra. Nem mondom, hogy ez most rögtön probléma, de idővel az lehet belőle. Cumizavaros lehet tőle és a tejed mennyisége sem fog tudni (teljesen) igazodni a kereslethez. Légy résen, ha használni akarod továbbra is.
2012. nov. 17. 13:36
8/12 A kérdező kommentje:
az én babám már 4400 gramm és ezért is félek hogy kevés neki ez a mennyiség.de ha nem lenne neki elég akkor gondolom szólna hamarabb.de 3-4 órát is kibír.a cumit nem tudnánk elhagyni mert nagyon nagy igénye van rá.próbáltam hogy cicire rakom cumi helyett de azon csak még idegesebb lett,mert jött belőle.még este sem tud rajta elaludni sem.bepisszen de utánna felkel,és csak a cumival alszik el.ja és azis baj ezzel a kevés mennyiséggel hogy egyre kevesebbet hízik a babám.most csak 70 grammot hízott egy hét alatt.nem tudom mit tehetnék hogy többet egyen.próbáltam hogy átrakom a másik cicire is mindíg de általában nem kell neki mert jóllakik addigra.teljesen tanácstalan vagyok.arról nem is beszélve hogy szinte az összes szopizásnál kinlódik.lejön a ciciről mjad bekepja,és ezt játszuk mindíg.és közben persze ordít.már néhe ott tartok hogy feladom az egész szoptatást.
Pontosan mit csinál szopi közben? "Pattog" a feje a cicin? Vagy?
2012. nov. 19. 09:42
10/12 A kérdező kommentje:
igen,kiveszi majd újra rácuppan majd megint ki.este meg már be sem veszi sokszor csak ordít.mondjuk nagyon ömlik a tejem eleinte az addig oké is hogy amiatt de utánna hogy miért csinálja azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések: