Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi idő múlva fogy el a...

Haramia kérdése:

Mennyi idő múlva fogy el a tej végleg?

Figyelt kérdés

Kisfiam 16 hónapos. Még reggel, este szopizik, de januárra szeretném, ha elhagynánk már ezt a kettőt is. Nektek a szoptatás után mennyi idő kellett, hogy végképp elfogyjon az összes tej a mellből? És ha már nem adom oda neki, mennyit fejjek le, hogy fogyjon is és be se gyulladjon? Kb. a felét?

Előre is köszi a válaszokat!

2012. nov. 14. 14:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Mikor a kisfiam végleg leszokott, már napokig csak este én "erőltettem" pár percre, úgyhogy teljesen fokozatosan hagytuk abba. Nem kellett fejnem, nem gyulladt be. Kb. fél év kellett viszont, mire ha nagyon ritkán megnéztem, már nem jött egy gombostűnyi sem a mellemből.
2012. nov. 14. 14:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Először a két alkalom helyett egyre csökkentettem a napi "szopi-mennyiséget", aztán azt az egy alkalmat is elhagytuk. Utána nem fejtem. Nekem szépen alkalmazkodott ahhoz a szervezetem, hogy egyre kevesebb és kevesebb alkalommal szoptattam. Mikor abbahagytuk féltem, hogy még termelődni fog a tej, de már nem feszült a mellem, nem fájt, így fejni sem kellett.

Szerintem csak akkor fejd, ha feszül a melled, és éppen hogy csak annyit fejj, hogy megkönnyebbülj. Így el fog apadni idővel. Ha nem akar elapadni, akkor viszont érdemes dokihoz fordulni majd. De ne fejd le a felét, csak pár cseppet, és csak akkor ha fáj-feszül, amúgy nem kell fejni!

2012. nov. 14. 14:19
 3/3 xStefix ***** válasza:

Mivel a tej ingerre termelődik, ha nem lesz többet inger, tej sem lesz már.

Ha fokozatosan hagyod el a szoptatást, valószínűleg semmit nem kell tenned, magától elapad. Fejni leginkább akkor kell, ha hirtelen vagy gyorsan választják el a babát, ill. ha nagyon bőtejű az anyuka.

Az én lányom 25-től 39 hónapos koráig szopott napi kétszer. Napi 1x csak az utolsó 1-2 hétben, aztán simán elválasztotta magát. Semmit nem kellett tennem nekem se.

2012. nov. 14. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!