Mennyi idő múlva fogy el a tej végleg?
Kisfiam 16 hónapos. Még reggel, este szopizik, de januárra szeretném, ha elhagynánk már ezt a kettőt is. Nektek a szoptatás után mennyi idő kellett, hogy végképp elfogyjon az összes tej a mellből? És ha már nem adom oda neki, mennyit fejjek le, hogy fogyjon is és be se gyulladjon? Kb. a felét?
Előre is köszi a válaszokat!

Először a két alkalom helyett egyre csökkentettem a napi "szopi-mennyiséget", aztán azt az egy alkalmat is elhagytuk. Utána nem fejtem. Nekem szépen alkalmazkodott ahhoz a szervezetem, hogy egyre kevesebb és kevesebb alkalommal szoptattam. Mikor abbahagytuk féltem, hogy még termelődni fog a tej, de már nem feszült a mellem, nem fájt, így fejni sem kellett.
Szerintem csak akkor fejd, ha feszül a melled, és éppen hogy csak annyit fejj, hogy megkönnyebbülj. Így el fog apadni idővel. Ha nem akar elapadni, akkor viszont érdemes dokihoz fordulni majd. De ne fejd le a felét, csak pár cseppet, és csak akkor ha fáj-feszül, amúgy nem kell fejni!

Mivel a tej ingerre termelődik, ha nem lesz többet inger, tej sem lesz már.
Ha fokozatosan hagyod el a szoptatást, valószínűleg semmit nem kell tenned, magától elapad. Fejni leginkább akkor kell, ha hirtelen vagy gyorsan választják el a babát, ill. ha nagyon bőtejű az anyuka.
Az én lányom 25-től 39 hónapos koráig szopott napi kétszer. Napi 1x csak az utolsó 1-2 hétben, aztán simán elválasztotta magát. Semmit nem kellett tennem nekem se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!