Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan állítsam vissza a...

Hogyan állítsam vissza a szopizást?

Figyelt kérdés

4,5 hós kisbabám igény szerint szopizik, és a születési súlyát is már megduplázta.

Az a gond, hogy nagyon keveset hízott az elmúlt héten(20 gramm). Tejcsi elvileg van, mert ha megnyomom jön belőle, de az is lehetséges, hogy nem elég erős, zsíros és ezért nem hízik most már olyan ütemben? Volt olyan hét,hogy 300 grammot hízott, ezért vagyok most úgy megijedve.

Szeretném szaporítani is, ehhez mit tudtok ajánlani? Szopis teát mindennap iszok.

Köszönöm a válaszodat

2012. nov. 13. 10:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az előző kérdést feltevő anyuka vagyok. Lelassul ilyenkor a hízásuk, mert egyre többet mozognak és fejlődnek. Nekem a tanácsadó (most beszéltem vele) mondta, hogy nem hízhatnak minden hónapban 800-900 grammot, akkor 1 évesen 15 kg lenne. Heti 100 gramm ilyenkor már elég. Nekem azt mondta, figyeljek a Manóra, ha kér, adjak neki, ne nézzem az órát. A tej összetétele változik, a baba igényeihez igazodva. Nekem a More Milk bevált.
2012. nov. 13. 10:47
 2/4 xStefix ***** válasza:
100%

Duplázás után már lassabb ütemben gyarapszik a súly.

Valószínűleg egyre többet mozog a babád, felfedezi a környezetét, figyel, játszik stb. Ez mind energiát igényel - vagyis nem a súlyát növeszti épp, hanem az egyéb készségeit fejleszti. Vagy a hossza nő most...

Ne aggódj! Ez ebben a korban teljesen rendben van! Azt figyeld, hogy ő hogyan érzi magát, pisi-kaki rendben van-e. Ha igen, akkor nincs semmi gond a tejmennyiséggel (a minőséggel meg pláne, ezt tessék elfelejteni!). Szoptasd így tovább, bárhogy is változnak az igényei, hiszen ő tudja, hogyan jó neki. :)

2012. nov. 13. 10:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, igazuk van a válaszadóknak, ez természetes, ilyenkor már lelassul a súlynövekedés aránya. Ha a kisbabád kiegyensúlyozott, nem nyűgös, élénk, érdeklődő, minden nap van elegendő pisis-kakis pelenka, akkor megfelelően fejlődik. Ha igény szerint szoptatod, akkor mindig elegendő lesz az anyatej.

A szoptatós tea mellett jó a sör is, tudományosan bizonyított, hogy napi 1-2 pohár serkenti a tejtermelést(alkoholmentes) És lényeges, hogy te is nyugodt legyél, ne idegeskedj.

Én mind a 3 gyerekemet szoptattam, sok rossz tanácsot is kaptam és a magam kárán tanultam meg:

-ha kevés a tej iktass be egy plussz szopást, néhány nap múlva újra több tej lesz,

-ha pótlásra lesz szükség, semmiképp sem kell tápszer, inkább a szilárd étel bevezetése,de csak szoptatás után

(akik tápszert kapnak pótlásképp, hamarabb leszoknak a ciciről)

Mivel a te babád már 4,5 hónapos, lassan úgyis elkezdheted kóstoltatni vele az első ételeket, akár most, akár majd 1-2 hónap múlva. Azzal együtt már biztos, hogy nem kell aggódnod elegendő lesz-e számára a táplákozás. De a legfontosabb számára akkor is az anyatej, és nincs olyan, hogy nem elég jó a tejem, neki az a legjobb, és a mennyisége, minősége mindig az ő igényei szerint alakul.

Úgyhogy csak pozitívan!

2012. nov. 20. 16:27
 4/4 xStefix ***** válasza:

Megjegyzés: a szopis szakemberek 6 hónapos korig tápszert javasolnak, ha nincs és nem is sikerül elegendő anyatejet csinálni.

A hozzátáplálást pedig minden esetben csak 6 hónapos kort után javasolják megkezdeni.

(Persze te döntesz, csak leírtam.:)

2012. nov. 21. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!