Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi a minimummennyiség...

Mennyi a minimummennyiség anyatejből amit átvesznek az anyatejgyüjtö állomáson?

Figyelt kérdés

1-1.5 dl marad meg naponta szopik után. érdemes vele foglalkozni?

Vagy mindig fagyasszam le? de ha folyamatosan szopik a 3 hetes babám akkor minek tároljam?kiönteni sajnálom. mit csináljak vele? ti miben fagyasszátok le? valami olcsóbb megoldásra gondoltam, mert az anyatejtároló zacsi elég drága.....

2012. okt. 30. 16:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Mi vettünk új zacsit és abba tettem el. Szerintem fagyaszd le mert ha pl 4hónapig tudsz szoptatni akkor amit efagyasztottál azt kiolvasztod és azt adod a babádnak. Én kb 30-40litert fagyasztottam már le és jól fog jönni mert úgy érzem nem tudok sokáig szoptatni.
2012. okt. 30. 17:22
 2/9 anonim ***** válasza:
Ja és 5hós lesz a lányom
2012. okt. 30. 17:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, hogy miért fejsz? Ha igény szerint szoptatsz, nem kell fejni, szépen be fog állni. Legalábbis én soha nem fejtem, az első fiamat 2 évig szoptattam, most pedig a második lurkót szoptatom immár 9 hónapja gond nélkül.
2012. okt. 30. 19:25
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez nagyon picike mennyiség. A babád is nagyon kicsi, egy fejlődési ugrás és már nincs is fölösleges tej.

Gyűjtsd a babádnak, később bele tudod keverni főzelékbe, vagy jól jön, ha valamiért üvegből kell etetni.

Akik anyatej leadók, azoktól kb. egy litert szoktak naponta elvinni, vagy még többet.

Ennyiért nem éri meg a sok utánajárás és vizsgálat.

2012. okt. 30. 20:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Én régen 20 évvel ezelőtt adtam le tejet.Minden nap jött érte az apuka kb 1 cumisüvegnyit tudtam átadni.Más rendszer volt nem voltak ilyen vizsgálatok stb.A papa minden cseppnek örült,volt hogy 1dl ért eljött.Aztán olyan sokáig szoptattam,hogy le is fagyasztottam a többit meg odaadtam a kerti cicáknak. :)).Gyönyörű bundájuk lett!!A lefagyasztott anyatejről annyit ha felengeded nagyon büdös.Az összeset a cicáknak adtam.És amúgy igaza van az előző válaszolónak aki régóta és sokáig szoptatott,hogy minek fejsz?Kereslet-kínálat.Én is fejtem,fejtem egyre több lett és nem volt ki megegye.A babád szépen beállítja mikor mennyi kell neki.Most a 3.babámat szoptatom ennyi év után,8 hós és bőven van tejecske de nem fejek.
2012. okt. 30. 23:02
 6/9 anonim ***** válasza:
:-) ezzel a mennyiséggel nem foglalkoznak...én napi 6 dl-t fejtem le a szoptatás mellett,lefagyasztottam,és most áldom az eszem,mert nagyon jól jön most a hozzátáplálásnál.de 1-1,5 dl nagyon nagyon kevéske...
2012. okt. 31. 15:08
 7/9 anonim ***** válasza:
3-as.nem azért de szerinted kit érdekel meddig szoptatsz vagy nem szoptatsz?vagy kitüntetésre vágysz?esetleg kisebbrendűségi érzésed van?szuper anya vagy!ha nem tudsz válaszolni értelmesen a kérdésre minek írsz egyáltalán?a fejőt meg nem véletlenül találták ki,nekem annyi tejem volt,ha szoptatás mellett nem fejem le,ki sem tudtam volna menni a lakásból mert szó szerint csorgott a tejem.
2012. okt. 31. 15:13
 8/9 anonim ***** válasza:
Kedves 7-eske, azért kérdeztem meg, hogy miért feji le a tejet, mert nekem is mindenki azt szajkózta, hogy fejni _muszáj_, mert nem lesz tejem, holott ez hülyeség. Erre próbáltam rávilágítani. Nem hiszem, hogy a válaszom sértő vagy irreleváns volt, ellentétben a tiéddel. A fejőt nem arra találták ki, hogy minden szoptatás után fejjen az ember, ha kell, ha nem, hanem probléma esetére. És mivel a kérdező még le tud fejni 1 dl-t, így nem szükséges tejgyarapítás céljából fejnie, de nem is az a kategória, hogy még ömlik a teje és muszáj lefejni. Szóval úgy gondolom, hogy az esetében a fejés csak felesleges macera.
2012. okt. 31. 16:53
 9/9 anonim ***** válasza:
A 8-asnak maximálisan igaza van!Ha szaporítani akarsz akkor érdemes fejegetni. Nekem is folyik mert ilyen fajta vagyok.De nem fejem mert így is sok van.Fejni akkor kell ha majd szét durran és fájdalmat okoz.Főleg az elején a tejbelövésnél.
2012. okt. 31. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!