Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért csinálja ezt már napok óta?

Miért csinálja ezt már napok óta?

Figyelt kérdés

19 hetes a babám, anyatejes. Eddig szépen nyugodtan szopizott, de 3-4 napja fura napközben az evési technikája. Rákap szépen a cicire, szívja egy darabig, majd lecsapja róla a fejét, és elkezd nézelődni, homorítja a hátát, jár a lába. A tej meg persze ömlik kifelé. Megint rákap, látszólag nem zavarja, hogy ömlik a szájába a tej. Egy ideig szopizik, majd mint aki jól végezte a dolgát nézelődni kezd, a cici nem kel neki. Ilyenkor leveszem a ciciről, hiszen jóllakott. Büfi után lefektetem az ágyra, melléfekszem, és így is megkínálom. Ő rám fordul, és hamm. De csak párat cuppog rajta, játszik vele. Látszólag elégedett, jóllakott. Ma ebédnél szívta az alsó ajkát, cicire raktam. És szó szerint vergődött. Közben meg vigyorgott rám, és nézelődve énekelt. Nem is evett annyit, amit egyébként szokott. Mérem minden szopi előtt-után, tudom rossz szokás. 130 gr helyett csak 90-et evett . De látszólag jóllakott. A játszószőnyegére tettem le, és ott nyüszögött, szopta az alsó ajkát. A cici nem kellett neki, pedig kínáltam többször is. Végül a cumit adtam oda pár percre kínomban. Komolyan birkózni kell vele, hogy a cicin maradjon. A foga még nem bántja szerintem. Jól alszik, jó kedélyű baba napközben. Pisi-kaki van. 3 óránként eszik.

Miért csinálhatja ezt szopi közben?

Minden ötlet érdekel. Előre is köszi.

2012. okt. 30. 13:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Nálunk is voltak ilyen időszakok szoptatásban.

Türelem, vissza fog állni minden.

Nem fog megjönni a mensid pl?

Vagy minden érdekli a világból, unalmas cicizni. ..

2012. okt. 30. 13:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Sokminden lehet, az egyik leggyakoribb ok a hasonló viselkedésre, amit már előttem is leírtak, hogy három hónapos kor körül már minden érdekli, nem csak a cici:), nem ér rá nyugodtan szopizni.

A másik pedig, hogy komfortszopizna(amit a szája szj@ása is alátámaszt), de ahogy írod is, még folyik erősen a tejed, ezért néha el kell engednie, hogy ne "fullákoljon". MIvel a komfortszopásnak is nagy szerepe lehet az anyatej mennyiségének fenntartásában, ezért azt javaslom, hogy amikor kéri a cicit de már láthatóan nem éhes, akkor úgy tedd mellre, hogy hátradőlsz, és ő "Felülről" kapja be a bimbót, így a gravitáció nem "tesz egy lapáttal" az amúgy is erős tejleadó reflexhez.

2012. okt. 30. 15:31
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igazatok lehet! :) Most 3-kor pl nyugodtabb volt, tetszett neki a pózváltás. Majdnem ült az ölemben a két combom között.
2012. okt. 30. 16:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem is szóról szóra ezt csinálja, szintén 19 hetes.

Én is aggódom néha, mert szerintem kevesebbet szopizik, de cumisüvegből semmit nem fogad el-még szopizás helyett se, úgyhogy kénytelen vagyok bízni benne, hogy eleget evett, mert utána jókedélyű, nem éhes. Ráadásul mostmár 3,5-4 óránként eszik (persze pont ma nem, mert tiszta nyügi).

Reméljük, hogy elmúlik idővel :)

2012. okt. 30. 18:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Csak nézeget. Minél ingerszegényebb környezet ilyenkor a jó, és semmi beszéd a környéken, hogy ne keresse a hangforrást. :)
2012. okt. 30. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!