Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás és dohányzás?

Szoptatás és dohányzás?

Figyelt kérdés
A fiam 13 hónapos múlt, pár naponta kap még egy picike anyatejet. Nem rendszeresen dohányzom, naponta max 1-2 szálat szívok, de azt sem mindég. Milyen mellékhatásai lehetnek így, mit vesz át ebből a kis mennyiségből az anyatej?
2012. okt. 30. 09:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
az összes nikotin és méreganyag kiválasztódik az anyatejbe. Tök mindegy hogy milyen kis mennyiség, mérgezed a gyerekedet és pont. Ne tedd. Vagy ne szoptass, vagy ne cigizz. Nincs arany középút.
2012. okt. 30. 09:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ne azt nézd, hogy napi 1-2 szál.

Ha mondjuk kezdettől fogva, azaz szülés óta elszívsz napi 2 szál cigit, az egy hónapban 60 szál cigi, 13 hónap alatt 780 szál cigi. És nekem ne mondja senki, hogy 780 szál cigi, ami az anyatejen keresztül bekerül a baba szervezetébe nem káros! Milyen mellékhatásai lehetnek? Olvass utána a dohányzás káros hatásairól és ennek mind kiteszed a gyerekedet!

Így van, ahogy az első írja, ha neked tényleg fontos a babád egészsége, akkor tedd le a cigit! Vagy ne szoptass! Amiért sok anyuka bármit megtenne, hogy tudjon szoptatni. Mármint akinek sajnos nincs teje.

2012. okt. 30. 10:49
 3/4 sumergo ***** válasza:
Ha nem bírod ki cigi nélkül, akkor inkább ne szoptass! Mindenképp káros, neked is, és neki is! Ha nem szoptatsz, akkor csak neked lesz káros! Bár nem tudom, ha valaki bejön dohányzásból, és rálehel arra, aki nem dohányzik, akkor is érezni lehet, akkor nyilván marad még ott káros anyag is, amit a lakásba kilélegzel, ő meg beszívja. Jobb lenne, ha nem dohányoznál, de persze te tudod! :-)
2012. okt. 30. 11:37
 4/4 A kérdező kommentje:
évek óta nem dohányzom, kb 2 hete kínáltak meg, jól esett, mert sok minden rossz dolgon voltam túl. Ezután napokig nem kellett, majd kb egy hete van ez, hogy néha elszívok egy fél szálat, vagy esetleg egy egészet, de van, hogy csak egy-két slukkot. Ezek a válaszok kellettek ahhoz, hogy erőm is legyen végleg letenni, mivel még nem szoktam rá vissza. Reméltem is, hogy ilyen "erős" válaszokat kapok, nyilván nekem is a fiam a legfontosabb, csak kellet ez a "lökés", hogy ne is gondoljak a cigire! Köszönöm:-)
2012. okt. 30. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!