Átalussza az éjszakát a szoptatós babátok?
Egy ideig átaludta, kb 6 hetes korától 3 hónaposig. Most 4 hónapos lesz a napokban és 2x kelünk éjjel.Fogalmam sincs miért csinálja ezt...
Nem fog elmenni a tejed,ne aggódj,ha eddig volt, lesz továbbra is. Majd leszokik előbb-utóbb,kitartás! :)
Nem szeretnélek elkeseríteni, de kicsi rá az esély, hogy magától abbahagyja rövid időn belül.
Az én kicsi lányom is a héten lesz 7 hónapos, ugyanezt csinálja. Éjjel 2 óránként cici. Tegnap este sikerült ugyan visszaringatnom fél óra alatt, de azután újabb fél óra múlva ismét ébredt, akkor már aludtam, nem volt kedvem előröl kezdeni, úgyhogy magunk közé vettem, és nagyjából aludtunk.
Kisfiammal 13 hónapos koráig csináltuk ezt, akkor leszoktattam erről, de az éjszakát nem aludta továbbra sem át. De már az előrelépés volt, hogy nem óránként ébredt, hanem csak 1-2 alkalommal, akkor vissza lehetett simogatni. Most 2,5 éves, mostanában ugyan alszik rendesen, de ez időszakos nála, hetekig kel, aztán hetekig nem.
Ha már nagyon nem bírod, éppen leszoktathatod róla, végül is nem olyan pici már. Én a sajátommal ki fogom várni, amíg legalább 1 éves nem lesz.
lányom 1 évesen aludta át teljesen az éjjelt, épp akkor hagytuk el a szopit (én is féltem, mi lezs, ha ő még szopizni akar éjjel, de megelőzött az átalvással szerencsére). de addig is csak 1x-max.2x kelt.
fiam eddig kb.4x kelt, most 6 hós, pár napja aslzik 10től 5ig. nekem ez már átalvásnak számít.
Az enyém még csak 5 hós lesz, de ritka, hogy 4 órát alszik egyhuzamban. 2-3 óránként szopizik. Mondjuk velem alszik, úgyhogy így sokkal kényelmesebb, de amikor napokig óránként kel, azt azért én is megérzem.
A lányom 11 hónapig kelt, de 2,5 éves koráig velünk aludt. Nekünk nagyon bevált az együttalvás és nem volt gond az átszokás sem. Egy fontos "titka" van: akkor kell váltani, ha a gyerek már érett rá.
Kérdező, most jön csak igazán a szeparációs szorongásos korszak! Szerintem most semmiképp ne próbáld őt leszoktatni erről, mert ha esetleg sikerül is, lehet, hogy sokkal rosszabbul jártok, mint ha kivárnád, amíg (jobban) készen áll rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!