Milyen sűrűn szopizik igény szerint szoptatott babátok?
Figyelt kérdés
3 hetes múlt kisfiam, igény szerint szoptatunk, ez azt jelenti, hogy sokszor egy óra sem telik el két szoptatás között. Ilyenkor rendesen eszik, nem csak cumizik, akár százat is megeszik, nagy az étvágya.
Az emésztése eddig rendben volt és nekem is jó volt így, de az utóbbi időben többször hányt, nehezebben volt széklete.
Mikor teszek jót vele, ha megetetem, mikor éhes, vagy ha húzzuk az időt két etetés között?
Ha húzni kell az időt hogyan nyugtassam meg másképp?
Legalább 2 óra kell a két szoptatás között. Az igényszerinti szoptatás nem az, hogy állandóan cicizik. A gyomrocskájának fel kell dolgozni a tejet. Ha sűrűn szoptatod, akkor ez nem megy.
Hagyd nyugodtan sírni. Egy baba nem csak azért sír, mert éhes, hanem azért is, mert fáj a hasa. A sok szopizástól fájhat. Ilyenkor levegőt is sokat nyel, amitől szintén fájhat a hasa.
2012. okt. 23. 18:03
2/7 anonim válasza:
Az igény szerinti szoptatásból nálunk az lett hogy non-stop a cicin akart és fájt a pocija.Elkezdtem óvatosan nyújtani két cicizés között eltelt időt,szépen lassan naponta 5-10 perccel több telt el 2 cicizés között és kialakult az evés ritmusa.Volt hogy 2 óránként,volt hogy 4 óránként kért enni.Így megmaradt az igény szerinti,de nem volt állandóan cicin.
2012. okt. 23. 21:06
3/7 anonim válasza:
2-es vagyok engem is le lehet pontozni nyugodtan!
2012. okt. 23. 21:06
4/7 anonim válasza:
A hasfájás attól lesz igény szerint szoptatott babáknál, ha mindig másik mellet kap. Arra kell figyelni, hogy ha kábé 2 órán belül kéri újra, akkor mindig azt a mellet kell adni, amiből utoljára szopott, így hozzájut a hátsó tejhez is, nem csak a laktózban dús első tejhez, ami bár szomjoltó, de a magas laktóztartalom miatt ha csak azt, vagy sokat belőle szopik, akkor megfájdulhat a hasa.
Te milyen váltakozásban szoptatod a Kicsid?
A hányás milyen intenzitású volt?
Te étrendedben változtattál valamit a probléma fennálásaval összeköthetően?
2012. okt. 23. 23:19
5/7 anonim válasza:
1 hónapos kislányommal én is így vagyok. Nagyon hasfájós lett úgy 1-1,5 hete. Infacolt adok neki és azóta jobb neki is meg a pocakjának is. Próbáld meg azt vagy vmi hasonlót vagy Mecsek baby teát, a sárgát. Remélem beválik nálatok is valamelyik.
2012. okt. 24. 04:50
6/7 Denisa W. válasza:
Az én lányom is nonstop szopizott az első 3 hónapban. Nekünk bevált, hogy kb. 3 óránként váltottam mellet, addig ugyanarra tettem vissza, így nem fájdult meg a pocakja a sok előtejtől. Ha nem hasfájós, akkor nem baj, ha ritkán kakil, anyatejes babáknál normális a szélsőség is. Azt neked kell tudnod, érdemes-e húzni az időt, de ha nagyon muszáj, akkor ajánlom a hordozókendőt megnyugtatásra.
2012. okt. 24. 09:11
7/7 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek. úgy tűnik, minden rendben, csak sok a levegő a pociban, azért lehetnek a bukások. a mellet eddig váltogattam, de nagyon köszi a tippet, megpróbálom egy ciciből. a mecsek babyt próbáltam én is, mondjuk a éket, nem a sárgát, azt hittem, hogy attól ment a hasa, de a védőnő is megnyugtatott, hogy anyatejnél a széklet kiszámíthatatlan. ma egyébként érdekes, de csak 2-3 óránként kért egy-egy megaszopit (bár igaz, hogy most meg éjjrl kelt többször), szóval változó. lesz ebből valaha egy közel kiszámítható rend?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!