Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Igény szerint szoptatott 7.5...

Igény szerint szoptatott 7.5 hónapos babának kell vizet adni?

Figyelt kérdés
Elég nagy baba, 10.5 kg. Napi egyszer kóstolgat, főzeléket vagy gyümölcsöt, szoptatás után, nem eszik meg óriás mennyiséget, de ez nekem nem gond, nem erőltetem. A kóstolgatás után kis itatópohárból kínálom vízzel, issza is, de sok mellé megy. Rmellett éjjel-nappal igény szerint szopizik, kb. 10-12-szer. Félek, hogy nem jut elég folyadékhoz. Kell még a napi egyszeri alkalmon túl is vízzel itassam?
2012. aug. 4. 21:31
 1/6 alaszka ***** válasza:
Megpróbálhatod még kínálni, de az én babám szintén ilyen sokszor szopizó baba, és ő kb. 1 hónapja fogad el innivalót, pedig most 13 hónapos. Addig hiába kínáltam.
2012. aug. 4. 21:53
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát én tuti itatnám ebben a nagy melegben...azért már elég nagy babáról van szó ahhoz, hogy csak szopizzon szerintem.

Az nem baj, ha mellé megy,majd megtanulja hogy kell inni szépen.

2012. aug. 4. 21:54
 3/6 anonim ***** válasza:
Figyeld a pelenkáit. Hányszor cseréled egy nap? Mindig van bennük vizelet? Ha pisil sokszor, akkor bizotsan nem fog kiszáradni.
2012. aug. 4. 21:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Én mindig igény szerint szoptatam ma 16hpnapos én már 7honaposan adtam enki cumisüvegböl is inni és nem szokott le egyántalán most is szopizik és üvegböl is iszik szerintem adjál neki vagy csörös pohárbol akár!
2012. aug. 5. 11:03
 5/6 anonim ***** válasza:
76%
Két gyerekem van, mindkettő téli baba. Szóval ők is -6-7-8 hónaposak voltak a legnagyobb kánikulában. Én nem adtam nekik vizet, csak mellre tettem őket nagyon gyakran. Semmi jelét nem láttam, hogy szomjasak maradtak volna. Sokszor pelenkát s adtam rájuk a nagy melegben, elég nyilvánvaló volt hogy nincsenek a kiszáradásnak még a közelében sem. :-) Különben nem hinném, hogy bármi baj lett volna ha vizet kapnának, csak egyszerűen szoptatni kényelmesebb és kevésbé macerás volt.
2012. aug. 5. 14:42
 6/6 anonim ***** válasza:
ha van napi 5-6 jó pisis pelus, akkor ok, de a védőnőm azt mondta ahány kg a baba annyiszor 1 dl minimum a folyadékszükséglet. Nagyon nagy kánikulában pedig másfélszer annyi.
2012. aug. 12. 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!