Egy 4 honapos es egy hetes babanak menyi ml tejet kell egy
evesre szopiznia?
Figyelt kérdés
2012. okt. 18. 12:18
1/9 anonim válasza:
Nincs ilyen megkötés.
Egy baba nem csak eszik, hanem iszik is a mellből, illetve komfortszopásra is "használja".
Célravezetőbb nem egy szopizásra korlátozni a mérés, ha az feltétlenül szükséges, hanem nagyobb időszakra vetítve nézni a grammbéli gyarapodását.
Egy hetes baba esetében akkor érdemes csak mérni etetésenként ha sárga a baba, koraszülött vagy kis súllyal született.
Ha kicsit bővebben kifejted a kérdésedet, talán több hasznosat is tudok mondani:).
2012. okt. 18. 12:54
2/9 anonim válasza:
A súlyának 1/6-át kell egy nap megennie grammban. De egy ismerősöm nagy babája kb. 4 hónapos volt, amikor 4 óránként 180 ml tápszert ivott meg.
2012. okt. 18. 13:27
3/9 anonim válasza:
Első vagyok.
Azért nem írtam konkrét számokat, mert bár vannak ilyenek, de nem tudjuk, miért kérdezi a Kérdező, nem szeretnék ráijeszteni ha mondjuk az ő babája nem annyit eszik amennyi "elő vaní rva", valamint ezek a számok igen erős átlagosítások, valamint nagyon sok minden befolyásolja, hogy mennyit eszik/iszik egy baba. Szerintem nem szabad "dobálózni" velük:).
2012. okt. 18. 13:45
4/9 anonim válasza:
A babának egy héten kb. 100 grammot kell híznia illetve havonta fél kiló hízás a minimum. Hogy mennyit szopizik teljesen mindegy.
2012. okt. 18. 21:52
5/9 A kérdező kommentje:
Jaj nagyon el vagyok keseredve az en babam nem szopizik csak 8-110 mlket!!!%600gramos es 4 honapos es hetes nem hajlando meg inni a tapszert sem mar 2 felet vetunk neki igy jo kedvu egesegesnek tuno baba es 67 cm!!!A doktorunk azt monta ma hogy probaljak meg neki adni tehentejet meg adjak neki banant almat tehenturot es kortet!!!Nem tudom hogy gondolta egybol nem tomhetem meg ilyenekel!!!Tehentejet meg nem akkarok adni neki.Mit csinaljak tudna valaki segiteni hogyan vegyem ra hogy megigya a tapszert nem szereti a cumisuvegeket van neki mar Aventos Nukos silikonos cumival es latexes cumival is van neki sima cumisuveg ilyen olcso is de egyiket se szivja!!!Aztan probaltam mar sziringaval is adni neki a tapszert de ugy is jo ha 30 ml bele tudok tuszakolni aztan el kezd sirni es kikopi az egeszet!!!Tapszert eloszor probaltunk Nastle Nant aztan meg Milupa Milumilt!!!
2012. okt. 19. 13:22
6/9 anonim válasza:
Na ezért nem kellett volna mennyiséget írni.... ettől mindenki frászt kap! Először is nyugodj meg és olvasd el ezt: [link] Ha pedig szoptatni szeretnél továbbra is akkor a tápszert felejtsd el! Ne erőltesd! Mennyi súllyal született a babád és most mennyi a súlya? Hízik hetente 100-125 grammot?
2012. okt. 19. 13:32
7/9 anonim válasza:
előző vagyok! A dokid pedig cseréld le ha van lehetőséged rá. Tehéntejet már jó ideje nem javasolnak az orvosok, minimum 1 éves korig! nagyon régimódi lehet!
2012. okt. 19. 13:34
8/9 anonim válasza:
Azt is vedd figyelembe, hogy a 2-es válaszoló TÁPSZER mennyiséget írt és nem anyatejet!
2012. okt. 19. 13:52
9/9 A kérdező kommentje:
a babam 3650 gramal szuletett most pedig 5600gram egy honapja stagnal a sulya es merem van hogy 40 ml van hogy 80 ml szopik csak de utana nem latszik ehesnek kailni kakil es pisis melus is van eleg!!!Lehetosegem nincsen le cserelni a dokit es nem Magyarorszagon elek es nincsen vedonom se!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!