FEJNI VAGY NEM FEJNI? Csak szoptatok, muszáj fejni a szopizás után?
Csak szoptatok, muszáj fejni a szopizás után?Honnan tudom hogy teljesen kiürítette? Baj ha nem ürítette ki teljesen és nem fejem le? Már kb 3.5 óránként eszik, feszül a cicim de nem vészes nem csöpög max 1-2 csepp de még nem kell melltartó betét... Fejjek vagy ne?
A kórházban azt mondták, hogy ha elkezdem fejni akkor lehet hogy túl sok lesz a tej és a baba soha nem jut a zsíros tejhez... viszont mi van ha eleve több van mint amennyi neki kell és benne marad?
Akkor fejj, ha le akarsz fagyasztani, ha kényelmetlenül feszül a cicid.
Ha Neked így jó, akkor természetesen nem kell fejni.
Ja, és ha nem ürítette ki teljesen az sem baj, akkor is termelődik az utánpótlás:)
Én az elsőnél kényszerből fejtem, mert rettentő sok volt, be is gyulladt a mellem.
A másodiknál nem kellett fejnem, volt olyan, hogy érezhetően maradt tej a mellemben, és nem fejtem le. Mindkét gyerekem egyformán fejlődött, tehát megkapta mindkettő a zsírosabbját is. Tudja a picid, hogy mennyit kell ennie!
Nem muszáj fejni, sőt.
Fejni akkor érdemes ha(a teljesség igénye nélkül, alapesetben, az egyéni esetek midnig lehetnek kivételek):
- szaporítás céljából
- mélyhűteni szeretnél
- kezdődő vagy kialakult mellgyilladás esetén
- fájdalmas túltelítettség esetn de csak annyit, hogy épeen megszűnjön a rossz érzés, különben valóban azt érjük el, hogy tovább nőjön a mennyiség
...
Nem baj, ha nem feed le, amit nem szívott ki, hiszen innen fogja tudnoi a szervezeted, hogy mennyi tejre van szüksége a babádnak, és mennyit kell termelnie:).
Ha úgy érzed, hogy nem ürjtette ki, akkor legközelebb azzal a mellel kezdd a szoptatást, amivel abbahagyta az előzőt, így biztosan hozzájut a hátsó tejhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!