Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A babámnak tegnap előtt este...

A babámnak tegnap előtt este volt utoljára széklete, elég nyűgös, mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Holnap lesz négy hetes és csak szoptatok... A doktornéni azt mondta hogy ez normális... de szerintem nagyon szenved csak úgy potyognak a könnyei... és két órán át is sír, ordít, csak a cicit szeretné de hát épp most evett 100 grammot ha megint eszik akkor avval csak ront a helyzeten és még jobban fog fájni a pocija... tanácstalan vagyok
2012. okt. 16. 13:25
 1/8 anonim ***** válasza:

Egy kis kamillateát adj neki, cukor nélkül.

De egyébként tényleg normális, tudom hogy nehéz:)

2012. okt. 16. 13:28
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem meg ciciztesd annyit kér és amikor kéri.

Lehet tornáztatni a lábait, hanyatt fekteted és fel-fel nyomod a lábait.

Az enyém is nyűgös volt, ha nem tudott kakilni, de átvészelhető ez az időszak, még pár hét és jobban fog menni neki.

Emellett figyelj oda, hogy Te magad ne egyél fogós ételeket, meg puffasztóakat.

(Amúgy legalább könnycsatorna elzáródása nincs, öröm az ürömben. :o)

2012. okt. 16. 13:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Milyen jeleket mutat, amikből arra gondolsz, hogy a hasa fáj?

Hogyan szoptatod? (hány mellből, rendszer szerint- e, mikor váltasz mellet, komfortszopizni hagyod- e...)

Kézben is sírdogál?

Milyen volt a széklete?

2012. okt. 16. 15:01
 4/8 A kérdező kommentje:
Tegnap előtt este kakilt utoljára egy hatalmas adagot, anyatejes jellegű normális székletet. Nincs igazi rendszer, de átlagban 3 - 3és félórára jön ki mert 24 óra alatt kb 7-8 alkalommal eszik de van hogy csak 1,5 és van hogy 4,5 óra is eltelik két evés között, egyszerre 1 mellből kap csak és átlagban 70-100 grammot szopik,utána egy keveset bukik , és olyankor már nem teszem vissza mert az már a túl evés jele (azt mondta a dokinéni) kb 10-max 20 percig szopizik egy alkalommal de van hogy utána bealszik és fél óra múlva örjöngő üvöltésbe kezd amit semmivel sem lehet csillapítani és közben olyan mintha erölködne mert megfeszül a pici teste és rug kapál, és potyognak a könnyek...
2012. okt. 16. 15:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Anyatejes babáknál normális, hogy 3-4 nap nincs széklet. Nálunk az vált be, mondjuk nem bukott a kisfiam szinte soha, amíg pici volt kb 7. hétig, ha szopizás után 1,5 órán belül sírt és vigasztalhatatlan volt, akkor arra a cicire tettem, amelyikből utoljára szopizott, ha másfél óránál több, akkor a következőt kapta. Nekem a szopis tanácsadó azt mondta, hogyha a másikra teszem újra a híg, cukros előtejet kapja, amitől a hasa még jobban fáj, és ez ördögi kör, mert pont a tejcukrot bontó enzimjük hiányzik. Nekünk ez nagyon bevált. Ne mérd, és ne nézd az órát, figyelj a babádra. Hasfájásra nekünk bejött a Colief és az Espumisan csepp.
2012. okt. 16. 15:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, és addig hagytam szopizni, ameddig akart, volt hogy 1 órát is szopizott. Azóta 3,5 hónapos, van hogy 10 perc alatt végez, van hogy 40 percet szopizik, nyugodt és kiegyensúlyozott baba.
2012. okt. 16. 15:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Kisfiam 6 hetes, csak anyatejes, és ő 1 héten csak 1x kakil, vasárnap. A védőnő azt mondta ha pukizik nincs szorulása, átjárhatóak a belek.
2012. okt. 16. 16:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem lehet hogy nem a nem kakilástól fáj a hasa,hanem attól hogy belealszik a kajálásba, és nem büfizik. Az én tanácsom, hogy akkor is büfiztesd meg ha elaludt. Ha tényleg alszik, csak a válladra teszed,álmában is kijön a büfi,ha meg csak bóbiskol,nem is baj ha felébred. Én azt olvastam hogy legalább 10 percig tartson a büfiztetés,kitartóan. Én még kajálás közben is volt hogy büfiztettem ebben az időszakban. Többet segített mint az espumisan,gripe water,nem eszem puffasztót egyveleg. Persze azért ezeket is használtam,csak szerintem nem ezen múlott.

És még egy tipp: Mira babavíz. DM-ben kapható,hashajtó típusú ásványvíz. Nekem ugyan nagyobb a babám már, de neki használ.Ha mégis a székrekedés okozza a fájdalmat.

Kitartás! )

2012. okt. 19. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!