11 hónapos babámnak már nem kell a cici, de tejem még van. Hogyan tovább?
6 hónapos koráig CSAK szopott.
Amióta hozzátáplálom mindig egy étkzést váltottunk ki.
Az utolsó 2 hónapban reggel-este mindig szopott, napközben pedig akkor szopizott amikor kérte.
Volt, hogy csak reggel-este, volt, hogy napi 5X.
Most már 3-4 napja reggel még csak-csak, de a többi alkalommal már csak szív 1-2 kortyot és már fordul is el :( Ül fel, menne a "dolgára"
Ez már annak a jele, hogy elválasztja magát?
Erőltessem, vagy törődjek bele? :(
Mont menstruálok, de szerintem nem ez a gondja, mert már 4 hónapos kora óta megvan és soha nem volt probléma.
A cicim néha feszül.
Ha mégis elválasztja magát akkor mi a teendő?
Ha nagyon feszül akkor fejjek? (akkor viszont még több lesz a tej, nem?)
Köszi, ha segítetek!
Erőltetni semmiképp ne erőltesd - de kínálni nyugodtan lehet továbbra is. Lehet, hogy ez csak egy átmeneti időszak most az életében és pár hét múlva újra rákapna a szopira.
Gyanítom, hogy mostanság kezdett el valami újat csinálni, azért ilyen elfoglalt. :) Ilyenkor normális, ha minden más fontosabb, mint a szopizás. Két lehetőséged van most: vagy nem forszírozod és akkor lehet, hogy simán magától is abbahagyja. Vagy, rendszeresen, finoman kínálod, eszébe juttatod, hogy van még cici is a világon. Aztán ha kéri, jó, ha nem, nem. Utóbbival is kétesélyes, de így nagyobb a valószínűsége, hogy tovább tudod szoptatni (ha szeretnéd még).
Az enyémnél is volt anno ilyen, én kínálgattam, eszébe juttattam mindig, és sikeresen átlendültünk az ilyen "megingásokon". Tudod, 1 éves kor után már stabilabbá válik a szopi iránti lelki igény, úgyhogy ha ezen most túljuttok, akkor meglehet, hogy még jóideig tudsz majd szoptatni.
De mondom, ez attól is függ, te hogyan szeretnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!