Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 11 hónapos babámnak már nem...

11 hónapos babámnak már nem kell a cici, de tejem még van. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

6 hónapos koráig CSAK szopott.

Amióta hozzátáplálom mindig egy étkzést váltottunk ki.

Az utolsó 2 hónapban reggel-este mindig szopott, napközben pedig akkor szopizott amikor kérte.

Volt, hogy csak reggel-este, volt, hogy napi 5X.

Most már 3-4 napja reggel még csak-csak, de a többi alkalommal már csak szív 1-2 kortyot és már fordul is el :( Ül fel, menne a "dolgára"

Ez már annak a jele, hogy elválasztja magát?

Erőltessem, vagy törődjek bele? :(

Mont menstruálok, de szerintem nem ez a gondja, mert már 4 hónapos kora óta megvan és soha nem volt probléma.

A cicim néha feszül.

Ha mégis elválasztja magát akkor mi a teendő?

Ha nagyon feszül akkor fejjek? (akkor viszont még több lesz a tej, nem?)

Köszi, ha segítetek!

2012. okt. 14. 22:21
 1/3 anonim ***** válasza:
11 hónaposan már elég nagy ahhoz, hogy hagyd, ha nem akar szopni. Ha nagyon feszül a melled, fejned kell kicsit, de épp csak annyit, hogy ne feszítsen. Elég macerás, de 1-2 héten belül el fog apadni a tejed, a babádnak viszont semmiképp ne erőltesd, ha nem kell neki. Valószínűleg eljött az idő számára, hogy leváljon.
2012. okt. 14. 22:26
 2/3 anonim ***** válasza:
szia, én csak azt tudom leírni, nálunk hogy volt, 11hósan már annyira rágott és annyira nem volt hajlandó szopizni (akkor már 2 hónapja csak én tukmáltam) hogy eldöntöttem hogy akkor itt a vége, védőnővel konzultálva elkezdtem szedni tejapasztásra homeos bogyót, emlékeim szerint urtica urens egyik higításban tejserkentő, másikban apasztó és hideg vízzel kellett borogatni a melleimet, ha feszült volna, akkor csak annyit lefejni amitől megkönnyebbül, de erre sor sem került. Elvileg 40nap körül apad el magától (átlag), na nekem 4hónapig sem apadt el, de nem befolyásolt semmiben, nem csöpögött, én meg nem nyomkodtam (ezután teherbe estem megint és megmaradt a tej, tehát nem tudom mikor apadt volna el), a lányomnak pedig 11hónapos korától 1 hónapig adtam reggel-este tápszert, ezután fokozatosan áttértünk bolti tejre, azóta azt iszik reggel és este. (egyébként nekem sem a menzesz miatt volt, nekem 4hónapos kora óta jött meg rendszeresen), hamarabb gondolnám hogy a fogzás miatt, de még inkább amiatt hogy nagyon izgága típus és már 5 perc egy helyben maradás is nehezére esett, amit fekve kellett volna töltenie. Először kudarcként éltem meg hogy egy éves koráig sem húztuk ki, de mivel ez abszolút az ő döntése volt, beletörődtem hogy neki ennyi elég volt.
2012. okt. 14. 22:32
 3/3 xStefix ***** válasza:

Erőltetni semmiképp ne erőltesd - de kínálni nyugodtan lehet továbbra is. Lehet, hogy ez csak egy átmeneti időszak most az életében és pár hét múlva újra rákapna a szopira.

Gyanítom, hogy mostanság kezdett el valami újat csinálni, azért ilyen elfoglalt. :) Ilyenkor normális, ha minden más fontosabb, mint a szopizás. Két lehetőséged van most: vagy nem forszírozod és akkor lehet, hogy simán magától is abbahagyja. Vagy, rendszeresen, finoman kínálod, eszébe juttatod, hogy van még cici is a világon. Aztán ha kéri, jó, ha nem, nem. Utóbbival is kétesélyes, de így nagyobb a valószínűsége, hogy tovább tudod szoptatni (ha szeretnéd még).

Az enyémnél is volt anno ilyen, én kínálgattam, eszébe juttattam mindig, és sikeresen átlendültünk az ilyen "megingásokon". Tudod, 1 éves kor után már stabilabbá válik a szopi iránti lelki igény, úgyhogy ha ezen most túljuttok, akkor meglehet, hogy még jóideig tudsz majd szoptatni.

De mondom, ez attól is függ, te hogyan szeretnéd.

2012. okt. 15. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!