1,5 napos ujszülött baba csak alszik, alszik, nem szopizik. Normális ez?
Az előző válaszolót azért kijavítanám: az oxitocin a tejleadáshoz kell, ahhoz, hogy a tejcsatornák kiürüljenek. A tejtermeléshez a prolaktin hormon, ami pedig akkor termelődik, ha a mellet elég inger éri: ha kevés, kevesebb hormon kevesebb tej, több inger, több hormon, több tej. Ha az anyuka ideges, nem oxitocin, hanem adrenalin termelődik, ez gátolja a tejleadást. Lényeg, a babát legalább 2 óránként mindkét mellre rá kell tenni, de legalábbis fejni kell, mert csak így indul be a tejtermelés. A baba gyomra születéskor akkora, mint egy cseresznyemag, nem kell mérhetőt produkálni, a kolosztrum pár korty, viszont a pisis pelus és a bélszurok távozása fontos! Remélem sikerül összehangolódni a babának és a mamának! Az én kisfiam 3640-el született, ő totál lusta volt, folyton bealudt, állandóan ébreszteni kellett.
Írj, hogy van-e fejlemény!
Szia!
Mikor megszületett a kisfiam 1 hétig szinte semmit sem evett a csecsemősök titokban itatták tápszerrel, h az orvos ne tudja meg, mert ez nagy bűn volt ott ahol én szültem. Besárgult és csak aludt meg aludt és még aludt. Egyszerűen nem tudtaM ARRA SE FELKELTENI, H EGYEN. Nem sírt, h ő éhes. Hazajöttünk, h majd itthon, de neeeeem. Nem volt mérhető eredményünk. vagyis egész nap semmit sem evett. Apelus ugyan olyan száraz volt, mint ahogy te írtad. a mellbimbóim befelé fordultak, úgyhogy nem tudta bevenni a cicit. Vettem chicco bimbókiemelő kütyüt azzal jobb lett. Bepánikoltam sírtam, h ki fog száradni, mert odakint akkor volt alegmelegebb 30 fok is csak árnyékba. Én ittam a sört, homeós bogyót szedtem, és ettem a rántott levest fullaásig.....
reggeltől estig próbáltam szoptatni, szó szerint.
És egyszer csak sikerült, ő rájött a teknikára pedig előtte nagyon nem sikerült.
Vizet mindenképpen kortyoltatni kellene vele pohárból.
Egyszó mint száz ez kitartás kérdése, de ha nagyon nem megy akkor ne féljünk segítséget kérni, és ha kell nyúljunk a tápszerhez.
RTemélem nekik is sikersztori lesz a vége mint nekünk, négy hónaposan még mindíg csak a cici van és imádja!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!