Mit csináljak, hogy a kisbabát ne gyötörjék a szelek?

Lycopodium clavatum c9 2 golyó 2 deci vízben feloldva, minden szopi előtt egy korty belőle.
De megpróbálhatod más pózban szoptatni, hát a alenyelt levegőtől van. HA úgy fekszel, hogy a hátad alatt egy nagy párna van és ő függőlegesen fekszik a hasadon, egyrészt kevesebb levegőt nyel, másrészt a belei a hason fekvéstől és a te lélegzetedtől is ütemes mozgást kapnak, könnyebb az emésztés.
A babateákban található édeskömény nem minden babának válik be, valóban vannak, akiknek fáj a hasa tőle. Esetleg van még az Infacol, az Espumisan, 2 hós kor felett a Gripe Water is.
De megpróbálhatod a tejmentes diétát is, hátha a z okozza a puffadást, ekkor viszont érdemes legalább 2 hétre elhagyni a tejtermékeket, mert kb annyi idő, mire kiürül a szervezetből.
A böfizésnél vagy a válladon pihenjen a hasa, vagy húzd békatartásba a lábait, h nyomás legyen a pociján.
A gluténmentes táplálkozás a hasfájás szempontjából mit sem számít, igazából a tejfehérje az, ami azt okozhatja.
HA ez a helyzet, akkor figyeld a kakiját is, ha kocsonyás, nyálkás, akkor valószínűleg a tejről is le kell állnod, mert ez elég egyértelmű tünete a kazein-intoleranciának. (Sajnos ebben profi vagyok :()
Ha csak sok levegőt nyel ami ilyen kis korban előfordul, akkor a pózváltás és a szopi közbeni böfiztetés is megoldás lehet. Plus ha már nincs köldökcsonk, akkor együtt is fürödhettek nagy kádban masszírozhatod a hasát a víz alatt :)
Köszi a gyors választ. Én általában fotelben ülve szopiztatok. Tegnap próbáltam ki végső elkeseredésemben azt a pózt, ahol a baba fekszik a hátán én pedig föléhajolok. De szerintem ez sem nagyon jó, hiszen a gravitáció hatására folyik a másik mellemből a tej. Tejgyűjtő kagylót használok mindig, de így kifolyik belőle.
Tejet nem nagyon iszok, max. heti 2 dl. A sajtot szeretem, minden formájában. Laktoherb-et iszok, de majd kipróbálom nélküle mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!