Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért sír a babám evés után?

Miért sír a babám evés után?

Figyelt kérdés
Szóval 6 hetes a gyerek eddig semmijen problémám nem volt.Evett aludt,és szépen fejlődött.DE másfél hete valami nincs rendben.Evés után sokáig sír nyugtalanul alszik ez este a legrosszabb 7kor el kezdi és 9ig vigasztalhatatlanul sír.Az orvos ki írta neki az infacol cseppet,de ugynéz ki ez sem segít.Azt vettem észre,hogy amióta jobban megindult a tejem azota tart ez az állapot.Sajnos nem tudom eldönteni,hogy most a tápszertől vagy az anyatejtől fáj a pocija.Mit lehet tenni,és miből tudom meg mejiktől fáj a hasa.Le írnátok,hogy ti hogyan oldottátok meg a hasonló vagy ugyan ezt a problémát.
2012. okt. 10. 10:58
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nos gyanítom,hogy te voltál aki a tegnap is segített,de ha nem ugy sem baj mert minden segítség számít.Lehet,hogy igazatok van és tényleg a tápszertől fáj a pocija.úgy döntöttem hogy leveszem tőle a tápszert,és megpróbálom szoptatni remélem összejön.Hálás vagyok a segítségetekért.Ha nem negy kérés,és persze van időtök szeretném igénybe venni a további segítségeteket ha lehet.Kérdeztétek,hogy a szopási technika milyen,nos az ajkai és a nyelvecskéje meg a vákum is rendben. amiben nem vagyok biztos az a bimbó udvar abbol jókora rész kint van,de a jo ciciből gond nélkül tud szopizni.A másik amit kérdeznék az az,hogy ha most el kezdem levenni a tápot nem fog éhezni a gyerek,és hogyan vegyem le hogy a súlya is normális maradjon.ja és én mit egyek-igyak,hogy több tej legyen,még egyszer hálás vagyok a segítségetekért nagyon kedves tőletek,hogy foglalkoztok a problémámmal.
2012. okt. 11. 11:20
 12/17 anonim ***** válasza:

Igen, én vagyok, aki nem Stefix:).

Elmegyek most a kislányomért, alvásidőben írok:). Nagyon szivesen:)!

2012. okt. 11. 11:30
 13/17 anonim ***** válasza:

No itt vagyok.

A helyes mellrehelyezésnél az ajkak helyzetén kívül fontos, hogy minél nagyobb rész legyen a bimbóudvarból is a kicsi szájában, ezzel hatékonyabbá téve a vákuumot és a szopást, valamint nagyobb az ingerelt terület. Természetesen nem elvárás, hogy az egész bimbóudvar bevegye, hiszen ez sok esetben lehetetlen(pl. nálam), de figyelve, hogy a baba nagyra tátsa a száját, minél nagyobb részt igyekezz a szájába adni. Ehhez segítség lehet az ún. "C" fogás, vagyis felülről a hóvelyk, alulról a maradék négy ujjadat az udvar köré helyzeve mint egy hamburgert, óvatosan nyomb össze a melled, és a babád száját ehhez a "pogácsa" formához közeltsd úgy, hogy a hossztengelyek párhuzamosak legyenek. Ha bevette a melledet, akkor engedd el. Remélem érthető:). A szájnyitásban pedig segíthetsz a kicsidnek úgy, hogy a hüvelyk ujjaddal finomat megtámaszkodsz az állán és lefele húzod. A kettő nem megy egyszerre, ehhez jó lehet egy szopis párna vagy simán egy párna, ami megtámasztja őt addig amíg a kezedet vissza nem tudod tenni bölcsőtartásba alá, vagy a két "műfogást" egyenként kipróbálhatod, hátha önmagában az egyik is segít abban, hogy minél nagyobb részt tudjon a babád bevenni.

A tápi elhagyásával kapcsolatban:

sok minden függ attól, hogy mennyi kiegészítést kap. Ha jelentős a mennyiség, akkor fontos, hogy szépen fokozatosan, kábé 10 milinként csökkentsd a pótlást, ez az a mennyiség, amit már ki tudsz váltani a gyakori mellretételből adódóan lassan növekvő anyatejjel. Ez eltarthat egy darabig, de ugye fontos, hogy a kicsid ne maradjon éhen. Ha viszont úgy látod, hogy "csak" a szopási igényét szeretné kielégíteni és több tápszert iszik meg, mint amire az éhségéből adódóan szüksége van, akkor azért nagyobb ütemben is csökkentheted de légy fokozatos. És mégegyszer, ha úgy látod, hogy éhes maradt a pici, vagy nem éhes "csak" komfortszopizna, ne egyből add a tápot, hanem próbáld meg böfi után visszatenni mellre, szólni fog ha mégiscsak éhes maradt:).

nem győzöm hangsúlyozni, (nem azért mert nem bízom benne hogy érted, hanem azért mert tudom, mennyi minden kavarog ilyenkor egy anyuka fejében és aggódik és...) hogy szén rá pár napot ha teheted, hogy sokatsokat legyen mellen a babád, bőrkontaktusból nem lehet elég:).

A bimb sebesedésétől ne tarts, hiszen ha helyesen veszi be a babád a bimbót, nem fog ártani:). Ha mégis érzékeny lenne, tégy rá egy csepp tejet és hagyd szellőzni szabad levegőn(ez remekül összehozható a meztelen bőrkontaktussal;) ).

Valamint ami még erőt adhat, hogy a kicsid nő, egyre ügyesebb lesz a szopiban, erősebb, hatékonyabb:). Ha szoptatásbarát módon adod a kiegészítést, akkor az idő a javatokra válhat és szépen megtanultok szopizni és szoptatni, annyira, hogy nem vagy csak minimális tápszeres kiegészítéshez kell fordulnotok:).

2012. okt. 11. 14:30
 14/17 A kérdező kommentje:
Szia!El sem hiszed mennyire hasznosak a tanácsaid, egy olyan anyukának akinek első baba,és sajnos nincs segítsége ilyen téren.Anyukám ezekre a dolgokra nem tud válaszolni mert nem emlékszik rá,és keveset van velünk, anyósom meg tápszerelte a páromat, így teljesen tudatlan voltam,és sok dologra rá ébresztettél amit nem is gondoltam.Nálatok Magyarországon fordulhattok védőnőhöz is aki segít,de nálunk nem törődnek vele.Tényleg nagyon hálás vagyok.Hála neked rájöttem arra,hogy azért fájt a gyerek hasa mert néha túl etettem.Most vettem észre,hogy a tápból jóval kevesebb is elég mint amit eddig adtam ,tényleg nagyon tudatlan vagyok e téren.Remélem hallok még róllad.Most megyek,mert vasárnap keresztelő,és rengeteg a dolgom.
2012. okt. 12. 10:20
 15/17 anonim ***** válasza:

Nagyon örülök a jó hírnek:)!

Az az igazság, hogy itthon sem olyan fényes a helyzet védőnők terén, nagyon ki kell fogni, hogy lelkiismeretes(és itt azt értem, hogy a szakmai hírleveleket olvasó, korszerű szoptatási ismereteket követő, önmagát továbbképző...) védőnője legyen az ember lányának, sajnos nagyon sokan nem haladnak a korral és az időre szoptatást, teáztatást és társaikat hangoztatják még mindig. Szerencsére azért észrevehetően megnőtt a sikeresen szoptató anyukák száma, ebben része van az új védőnő- generációnak, akiknek a képzésében már benne van a korszerű szoptatási ismeretek ismeretanyaga(igény szerinti szoptatás pl.), azoknak, akik nem restek felülbírálni a rég tanultakat, és bármilyen ura, az internetnek(sokan rátalálnak már a La Leche Liga honlapjára, a Szoptatásért Egyesület honlapjára és hasonló igényes, érthető és az anyatejes táplálást segítő oldalakra):).

Így tovább, bízz magatokban:), ha lesz még kérdésed írj nyugodtan, a készülődéshez kitartást kívánok és szép időt a keresztelőhöz:)!

2012. okt. 12. 10:46
 16/17 xStefix ***** válasza:

Akkor én el is mehetek szabira, úgy látom. :)

Kérdező, pontosan, minden így van! És én is örülök, hogy lassan rendeződnek a dolgok. Jó keresztelői készülődést! (Nekünk 1 hét múlva lesz.:)

2012. okt. 12. 11:00
 17/17 anonim ***** válasza:

Off:

Stefix:), azért ne szabadságold magad, szükség van minden értő hozzászólóra:)!

Egyébként sok kérdésnél már kiegészítettük egymást, "priviztünk" is:), megvan az oka amiért nem látszik a "nevem".

Nagyon off, elnézést, kedves Kérdező!:

válaszoltam a "duci babás" mei tai- os kérdésedre, nem tudom, láttad- e, remélem tudtam segíteni:).

2012. okt. 12. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!