Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van még rajtam kívül olyan...

Van még rajtam kívül olyan szoptatós anyuka, aki majd megveszik egy pohár alkoholért?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel, akivel régen együtt jártunk bulizni, szinte egyszerre szültünk. Mivel Ő már nem szoptat, néha megiszik egy-egy pohár alkoholt. Amikor ezt elmesélte nekem, azóta majd megveszek érte. Szinte bármi jöhetne: pezsgő, vörösbor, whisky, ...stb.

Ez beteges, vagy valahol természetes?

2007.12.31-én ittam utoljára alkoholt.

2009. aug. 3. 16:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is még szoptatok, de kb. 2x már megpróbáltam este inni egy pár korty bort (éjjel nem szopik a baba), de berúgtam tőle!!! Pedig igazi borkóstoló voltam, a terhesség alatt is ittam keveset, szóval valami megváltozott a szoptatás kapcsán. Pár korty sört is van, hogy iszom, de tényleg max fél decit pároméból. A babának semmi baja, 4 hónapos.
2009. aug. 3. 21:54
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszi csajok! Megnyugtat a tudat, hogy nem csak én vagyok az alkohol rabja. :)

De azt hiszem, hogy inkább nem iszom semmit. (Lehet, hogy megint van valaki a odabennt.)

2009. aug. 3. 22:03
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Na most fogd magad, és igyál egy kispohár vörösbort az egészségemre, semmi bajotok nem lesz tőle!
2009. aug. 3. 23:15
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Akkor meg még jó, hogy igyál ha van valaki odabenn. Az egészségére:) Én ittam a terhességem alatt is egy-két pohárka finom vörösbort és semmi baj nem lett belőle. Meg különben is amit a kismama megkíván, azt meg kell innia:)) Ha meg csak este és reggel szoptatsz akkor este fektesd le babót és koccints egy pohárkával a pároddal. És jöhet egy kellemes este:))

Egészségetekre!!

2009. aug. 4. 15:02
 15/16 A kérdező kommentje:

Még egyszer köszi csajok!

Párom ma jött haza, este borozgatunk egyet.

2009. aug. 4. 16:53
 16/16 anonim ***** válasza:

Amikor terhes voltam, akkor voltunk nyaralni Balatonlellén és bornapok voltak éppen. Én minden este (a négy nap alatt) megittam 1-1 deci édes bort :) Ennyi nem árt. Amúgy az egész terhességem alatt nem ittam semmit, amiben alkohol van, de akkor az annyira jól esett :)

Amikor szoptattam, akkor néha esténként volt egy kis borozás, abból sem lett soha semmi gond. Egyszer a Viasaton a TV Dokikban volt erről szó, hogy szoptatás alatt mikor mennyit lehet inni, és ott azt mondták, hogy lehetőleg úgy kell időzíteni, hogy szoptatás után, és ha már nem érzi az anyuka, hogy ivott, akkor az már a tejben sincs benne. Szóval szerintem ha nem is iszol annyit, hogy megérezd, akkor az olyan elhanyagolható mennyiség, hogy a babának sem fog megártani. Meg ott a műsorban mutattak valami tesztcsíkot, amire anyatejet kell csöppenteni, és megmutatja, hogy van-e még benne alkohol vagy sem. Bár nem hiszem, hogy ilyet itt lehet kapni, de ki tudja.

2010. ápr. 9. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!