Igaz az, h minel tovabb szoptatunk, annal tovabb tart majd elapasztani a tejet?
Nem hiszem. Én 15, 18 és 32 hónapos korukig szoptattam a gyerekeimet. Csak az elsőnél kellett még pár alkalommal fejnem a túltelítődés miatt, a többinél nem.
Attól függ, hogy hagyja abba a babád a szopizást. Ha nem egyszerre, napi sokszori, nagy mennyiségű tej szopizását hagyja abba, hanem fokozatosan csökkentve, napi 1-2 szeri szoptatás, ami mennyiségileg sem több deci, akkor nem kell apasztani a tejet.
A legjobb és leghatásosabb a fokozatos elválasztódás. Ez a babának és az anyának (melleknek) is a legkíméletesebb.
Igaz ugyan, hogy az utolsó szoptatás után még kb egy évig, ha megnyomtam a mellemet egy-két cseppnyi tej még jött belőle, de ezzel igazán nincs tennivaló, apasztani nem kellett. Lehet, hogy erre gondoltak a kórházban, hogyha valaki tovább szoptat, annak több ideig állhat ez fenn? Ezzel igazából nincs tapasztalatom, hiszen az első két gyerekem szoptatásának befejezése után egy éven belül már újra várandós voltam.
A gyors lehet hatásos, de biztosan nem kíméletes!!!
Jól írták neked, ne ez legyen a cél, hanem a fokozatosság. A testednek is így a jobb és a babának is.
Én 40 hónapig szoptattam, ebből 15 hónapig már csak napi 2x, semmi dolgom nem volt az apasztással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!