Egyik piilanatról a másikra elapadt. Van ötleted?
9 hetes a babám, első 4 hétben ömlött a tejem, a mélyhűtőben van vagy 30 cumisüvegnyi tej. A múlt héten kicsit csökkent kb 10-15%ot vagyis nem volt vészes, elkezdtem a teákat,folytattam a kezdetektől ivott karamalzot, de még így is elég volt.
Viszont tegnapelőtt már vagy 30%al kevesebb volt ma pedig nulla, lefejtem a "szoptatás" (táp) után és 10ml ! jött!!
Mit csináljak?
Karamalz kezdetektől, egy hete laktoherb, kipihent vagyok, nem fogyózom, nem tornázom halálra magam, iszm eleget egyszerűen nem értem.
Semmi baj sincs szerintem - a felpuhult mell és a fejni-nem-tudás teljesen normális!
Azért van, mert beállt a kereslet-kínálat egyensúlya. A tested már nem pazarol, hanem csak annyi tejet gyárt, amennyire szükség van.
A százalékok nekem arra utalnak, hogy méred a szopikat, illetve rendszeresen fejsz (fejnél is). - Egyik sem szükséges, sőt! Van egy ezresem, hogy a számokból rossz következtetést vontál le, ezért vagy most itt.
Amit tehetsz:
- elrakod a mérleget
- elrakod az üveget és a lefejt tejeket jó mélyen
- összefekszel a babáddal és akkor szoptatod, amikor csak jelzi
- nem nézed az órát se! mindegy, mikor szopott utoljára; ha kér, kapjon!
- mert a szoptatás nemcsak etetést jelent; ez egy gondozási mód. ezért nem számolgatjuk se a grammokat, se az órákat
Sok sikert!
Ja igen: és ne az egyéb "csodaszerektől várd a csodát" (teák, sör és társai) - a helyes szopis gyakorlat nélkül ehetsz-ihatsz akármit, esélyes, hogy nem érnek majd semmit.
(De mondom, szerintem valójában elég is a tejed.:)
Biztos félreérthető voltam, a tejem sajnos tuti nem elég, lemértem az üvöltő gyereket, egy grammot nem evett tejet, mert nem volt mit, csak szívta és nem jött semmi, tök éhes volt, végül a táppal megetettem és megnyugodott.
Azért fejtem le utána, hogy megnézzem ő nem szívta ki vagy tényleg üres és tényleg nem volt benne semmi. A százalékok az az, hogy lemértem és kiegészítettem táppal annyit, hogy kb meglegyen a napi 140/testtömeg kg.
Az hogy üresa mellem, az már tuti csak nem tudom mitől.
Szerintem minden ok nélkül nem apad el a tej egyik napról a másikra.
Amúgy meg, ha van a mélyhűtőben 30 cumisüvegnyi tej, miért adtál tápszert Neki?!?!?!
azért adtam neki akkor tápot mert nagyon üvöltött, a mélyhűtött tejnek meg idő kell, amíg felenged...
Meg mindenki azzal tömi a fejem, hogy a hűtőset csak vészvészvész esetén használjam fel, ha több napja nincs tej, mivel az átmeneti ingadozás után még visszaállhat
normális mennyiségre.
a lactinatal tippet köszönöm, megpróbálom
amúgy azóta ráfejek és szép lassan megint emelkedik, de a régebbihez képest sűrűbben kell fejnem, hogy ez is meglegyen
meg sajnos a lefejt tejet át kellett vinni anyukámékhoz, mert nálunk a felújítás miatt ármaszünet volt így nem rizikóztam meg, hogy leenged a hűtőben. de ez nem is lényeges, inkább ha adnátok tippet még, mi lehet az amit nem próbáltam.
ennek a kapszulának mindenképpen utána járok
utolsó: totál igazad van/volt
kezd visszaállni rendesen a tej és tényleg anno hó utolsó napjaiban jött meg, ráadásul ahogy számolom akár a szüléstől akár a ciklus.hu-n vezetett naptárammal ha megjönne, most jönne meg.
Közben valaki javasolt mellmassázst ez is segíthetett
:)
Szóval köszi a hasznos ötleteket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!