Hova tűnt a tejem? Egyik napról a másikra?
Figyelt kérdés
Egészen eddig sikerült koraszülött babámat szoptatni. Most 8 hetes. Egyik napról a másikra kevés lett a babámnak a tejem. Egyik nap még csak éjszakára kellett pótólnom. Aztán ma már azt vettem észre hogy már majdnem minden evésnél kell neki. Hiába próbálom, hogy ha kiszívta akkor várunk egy kicsit és újra cicire rakom akkor sincs elég. Mit tehtenék? Iszom a laktoherb teát. Fejni eddig sem tudtam mert mindig teljesen kiszívta mindkét mellemet. Ma egyik evésnél megmértem és a mérleg szerint 50 grammot tudott csak cicizni. Most mit tegyek hogy ne kelljen abbahagyni a cicizést?2012. máj. 16. 17:30
1/5 anonim válasza:
Szia! Nekem is volt a babámmal ilyen időszak, hogy alig tudott szopizni valamit. Lehet csak növekedési ugráson mentek keresztül ( [link] Semmiképp se add föl, próbálj megnyugodni és szoptasd továbbra is. Ha erről van szó, akkor a melled követni fogja a babád igényeit és megnő a tej mennyisége.
2/5 anonim válasza:
Szió! A fejésnél nem a kifejt mennyiség a lényeg, hanem az inger, ami a melledet éri.
Próbáld ki az Urtica Urens homeobogyót, nekem bejött.
Eszel-iszol rendesen?
Kitartás!
3/5 anonim válasza:
Szia!
Sajnos van ilyen.Nekem amikor megjött csökkent le drasztikusan a tej,nem is sikerült visszahozni,bár előtte sem volt sok.
4/5 anonim válasza:
Ne várj miután az egyik melledet kiürítette, hanem tedd rá a másikra, és ha így sem lakott jól, vissza az elsőre. Ez jó szaporító módszer.
És próbáld meg, hogy éjjel is sűrűbben szoptatod pár napig, mert minél több pótlást adsz,m annál kevesebbet szopizik ő, annál kevesebb lesz a tej. Pár napig eltarthat mire feltornázza a tejmennyiséget, de utána nagy eséllyel újra elég lesz neki.
5/5 anonim válasza:
Szia! Az első és legfontosabb hogy nyugodj meg egy növekedési ugráshoz értetek az én kislányom ilyenkor egy napig folyton cicizik. Azt nem írtad le mi történik a szopizás után amiből azt a következtetést vontad le, hogy kevés a tejed. Így próbálok találgatni, hogy segítsek Neked. Amennyiben a mérleg miatt gondolod ezt, úgy arra kérlek ne használd, mert csak összezavar, inkább a pisis pelusok számát figyeld, ha megvan a napi 4-5 akkor nincs semmi baj. Felejtsd el ezt a tévhitet is, hogy "kiszívta a mellemből a tejet" a csöppséged a szopizással stimulálja a mellbimbódban levő idegvégződéseket az idegek továbbítják ezt az agyadba ami ezáltal prolaktint termel és ennek a hormonnak a hatására a tejtermelő sejtek tejet választanak ki. Így az elfogyasztott tej kb 60-70% a szopizás alatt termelődik. Ha rám hallgatsz én nem ajánlom az egy etetés alatt 2 mellből való szoptatást, mert akkor fenn áll a veszélye, hogy a csecsemő mindkét mellből csak a híg, könnyen ürülő anyatejet szopja ki és nem jut hozzá a zsírdúsabb tejhez. Én azt javaslom az egyikből szoptass a másikat meg fejd le. Ugyan nem írtad, de arra is gondolok ha babád kiszívta ezt a híg tejet ami csak folyt a szájába elkezd sírni. Ez valószínű azért van, mert már pótoltál cumisüvegből és ahhoz a csöppség sajnos nagyon hamar hozzászokik és elkényelmesedik. Szóval a tápszert dugd el vagy inkább dobd ki. Egyik szoptatáskor egyik melledre tedd aztán a következő szoptatáskor a másikra és amelyikből épp nem szoptattál és lefejted a tejet, na az az anyatej megfelelő lesz pótlásra még a cumisüveg is hasznos lesz. Mégpedig úgy, hogy mikor kiszopizta a híg tejet és sírna, a cumisüvegből ahogy a mellbimbód a szájába van a szájasarkához csöppentesz így nem fogja feladni a szopizást. Hidd el nekem pár nap múlva már a cumisüvegtől is elbúcsúzhattok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!