Mi lehet az oka? Kb.2 hete az esti evéskor (7-8 körül)
eszik 30-40 ml-t majd ordítani kezd és kilöki. A
szájába téve ismét rákap, szívja de ordít is közben.
Aztán teljesen nyugtalan, sír fél óra múlva még eszik
ugyanennyit de szintén ordít közben.
Nem biztos,hogy van elég tejcsi.Még a teljesen kiszopott mellből is kilehet nyomásra valamennyit nyomni.Legjobb,ha elmentek az orvoshoz,és ő ad tanácsot,vagy ír fel pótlást Valószínű,hogy nappal elég a tejed,de estére már nem.És a 2,5 órát is sűrűnek gondolom,mert nem tud elég tej termelődni.
2009. aug. 2. 21:47
Ez sajnos nekem is úgy hangzik, hogy nem elég neki a tej! Menjetek el a gyerekorvoshoz mindenképp, megbeszélni, mi legyen, esetleg próbáld lefejni éjjel a tejet a melledből, hogy biztos legyél benne, van-e elég, lásd, mennyi volt még benne, és azt add neki oda cumisüvegből vagy kiskanállal.
2009. aug. 2. 22:01
Szia! Én sajnos ugyan ebben a cipőben vagyok :( Egész nap elég neki egy cicis evéd, de estére már nem. Egy cici után már ordít, akkor megkínálom neki a másik cicit is, azt is szopizza, húzza-nyúzza egy idő után aztán ordítás... Aztán odaadtam neki a napközbeni lefejt tejcsit, azzal telt csak be. (Ilyenkor mindig megijedek,hogy már kiszopizza az összes tejcsit és még mindig éhes, ezért beszereztem itthonra tápszert, de még nem bontottam fel :D ) ---- egy hathetes babóka anyukája
2009. aug. 3. 08:26
Nálunk is ilyesmi volt a helyzet, amit én tapasztaltam:
1. nem volt elég tej a cicimben
2. nem volt elég hely a pocakban, büfiztetni kellett
3. nem volt laktató a tejem (pótolni kellett)
8 hetes kisfiú anyuja
2009. aug. 3. 09:17
5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az a furcsa, hogy ha kevés a tej a másik mellett miért nem fogadja el, abba biztos van valamennyi, mert miközbe szopcsizik mindig folyik a másikból, de azt helyből kilöki, esetleg szív kettőt és üvölt tovább. Holnap megkérdezzük a doktornénit, ma meg gyűjtök neki napközben, meglátjuk azt elfogadja-e.
Nálunk ilyenkor a benn maradt büfi miatt nem fogadta el a másik mellemet sem. Aztán mikor büfizett, akkor újra elfogadta azt is, amit már félig "kievett", innen tudtam, hogy nem az volt a baj, hogy nincs tej, hanem az, hogy nem fér több.
8 hetes kisfiú anyuja
2009. aug. 3. 11:32
Biztos vagyok benne hogy nem kevés a tej.Szerintem fáradt.Szopizna de nyűgös és fáradt.2,5-3 óránál sűrűbben is zoptathatsz,hiszen még kics,a gyomra is picike.
Nehogy felirass tápszert!
Attól kezdve biztos kevés lesz a tejed.
[link]
A szoptatás titka.szoptatni kell,cumi cumisüveg megzavarja a babát
3 gyerekem van több év szoptatási tapasztalattal.
2009. aug. 3. 13:01
2009. aug. 3. 13:03
Szerintem is van elég tej.A lányom 4.5hós,már csomószór csinált ilyet.Eszembe sem jutott,hogy nem lenne elég a tejem,hanem az,hogy álmos nyügős.Ne add fel,szerintem nincs gond.
2009. aug. 3. 13:12
Elöző vagyok.Megirnád majd mit mondott a doki néni.Csak kiváncsi vagyok.
2009. aug. 3. 13:13
Kapcsolódó kérdések: