Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van olyan, aki nem feji a...

Van olyan, aki nem feji a tejet csak szoptat?

Figyelt kérdés
7 hetes a lányom és nem fejem a tejet, mert mindig kiszívja a ciciből. Jól lakik és vagy bealszik, vagy kiköpi. Igény szerint szopizik. Nem durrannak be a melleim, mert mikor már kezdene feszülni, mindig kéri a lányom. Eddig még van elég tejem. Váltott mellből szoptatok.Érdemes azért fejni? Mert nekem őszintén szólva eszembe sem jutott. A védőnő rökönyödött meg, hogy nem fejek.
2012. szept. 16. 09:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
én sem fejtem 2 éves korig szopott :-9
2012. szept. 16. 09:55
 2/17 anonim ***** válasza:

bocsi :-)

na ez a jó

2012. szept. 16. 09:56
 3/17 anonim ***** válasza:
Én sem fejtem, bár nekem kevés volt a tejem. Illetve akkor fejtem, mikor nagyon feszült fájt a cicim és csomós volt, ez hajnalba volt inkább, mert akisfiam akkor nem ébredt olyan korán már fel, nekem meg fájt már és csöpögni is kezdett, na akkor fejtem csak. Szerintem ha nincs panaszod és a lányod is jól lakik minek fejni?
2012. szept. 16. 09:58
 4/17 anonim ***** válasza:
szerintem fejni a tej növelése miatt szoktak, bár erről is megoszlanak a vélemények, vagy mert neked rossz, fáj a cicid feszül stb.
2012. szept. 16. 09:59
 5/17 anonim ***** válasza:
65%
Sosem fejtem.
2012. szept. 16. 10:39
 6/17 anonim ***** válasza:
Nekem 5 hónapos a babàm, anyatejes, sosem tudtam rendesen fejni. Próbálkoztam, mert szerettem volna egy esküvőn inni, ezért 3 héttel előtte kezdtem fejni. Kb 150 ml-t sikerült lefejni 3 hét alatt.. De a babám mindig jóllakik...
2012. szept. 16. 10:52
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

A fiamnál fejtem mint a gép, mert azt hittem így kell. Órára szopizott (első baba+védőnő sikere:D) így 2 hónapos korára sikerült majdnem elapasztani a tejemet. Akkor úgy döntöttem, nem hallgatok senkire, igény szerint szoptatom, szoptanítból adom a pótlást, így egy hét alatt visszahoztam a tejemet, és 14 hónapos koráig szoptattam.

Most a lányomnál az elején muszáj voltam fejni, mert annyira ömlött a tej (hála istennek:D) hogy nem akart szopizni, csak fuldoklott:S Két hét alatt annyit fejtem, hogy még mindig van a hűtőben eltéve:) Az azóta eltelt 6 hét alatt nem fejtem egyáltalán, csak igény szerint szoptatom, se kedvem, se időm a nagyobb mellett még feji is.

A védőnő nálunk is meg van döbbenve, de nem izgat. Ő azt se érti, hogy miért adok neki néha óránként, illetve hogy miért engedem, hogy akár egy óra hosszát is cicin legyen. Nem izgat különösebben a véleménye:)

2012. szept. 16. 11:19
 8/17 anonim ***** válasza:
én 1 hónapig fejtem utána abbahagytam...be is gyulladtak a melleim, 2 hétig lázas beteg voltam, nem is volt utána már tejem...
2012. szept. 16. 11:26
 9/17 anonim ***** válasza:

Ha a babád kiüríti a melledet és nem cél a szaporítás, illetve nem telítődik túl a melled, nem kell fejni:).

Az én kislányom is két éves, soha nem fejtem, nem is tudtam, mégis szopik még.

2012. szept. 16. 11:48
 10/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Én sem fejtem. 25 hónapos, esténként még mindig szopizik...

:D

2012. szept. 16. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!