Édeskömény teát használ vki?
Figyelt kérdés
1 hónapos a babám,és sűrűn eszik emiatt azt javasolta a Doktornő,hogy adjak neki teát ha szopi után hamar ébred,ezzel húzzam a szoptatást.Én azt hiszem erről a teáról azt hallottam,hogy hasfájást okoz a kicsinek.Tapasztalat?2012. szept. 13. 12:56
11/17 anonim válasza:
persze, hogy nehez ez a szoptatas, hiszen meg a szervezeted is gyogyul. a babanak is nehez, meg nem eleg gyakorlott a szopizasban, bele kell jonnie neki is. kesobb majd sokkal ugyesebben, sokkal tobbet fog tudni szopizni, es emiatt ritkabban is. neked is tobb tejed lesz, egy honaposan van a tejtermelesben is egy nagyobb beindulas, alkalmazkodva a baba igenyeihez. de nagyon szepen fejlodik a babad, es ez a legfobb merce. ha ugy fejlodik ahogy kell, mondhat akarki akarmit. tejszaporito tea mindig jol jon, de minel surubben szoptatsz, annal tobb tejed is lesz. akar utana meg fejheted egy kicsit 5 percet, attol majd igazan beindul. a cumi, cumisuvegezes megzavarja a baba szopasi technikajat, mert maskeppen kell szopni, emiatt is nagyon rossz, arrol nem is beszelve, hogy a cumira raszokik. az enyem amikor kapott teat, cumisuvegbol, akkor egy idoben csak a bimbot kapta be utana, mert azt hitte az is cumi, es az nagyon rossz volt. szerencsere utana visszaszokott. itt egy percentilis kalkulator: [link] ehhez viszonyitsal, es ha jol fejlodik, ne hagyd magad elteriteni. egyebkent ugyesen csinalod :) ne izgulj. persze, hogy nehez, de nagyon fogod szeretni majd meglatod :) amikor nez majd a szemeid koze szopizas kozben. amugy fekve szoptatsz? nekem az jott be. ha kenyelmetlen neked vagy a babanak, akkor is hamarabb abbahagyja a szopizast, es csak eppen "ehenhalas ellen" szopja ki a magaet. mennyi ideig tart nalatok a szopizas?
12/17 anonim válasza:
neked a 4800 g mal az egy honapos babad testsuly percentilise a kalkulator szerint, 50-75 pc. ez azt jelenti, hogy a korabeli babak 50-75% anal sulyosabb. ami nagyon jo. kerdes, hogy mennyi a hossza, es akkor azt is meg lehet nezni, hogy ennek aranyaban dagi vagy sovany. vagy normalis :).
13/17 anonim válasza:
szépen hizik a babád ne streszelj .
14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,nagyon megnyugtattok.A kalkulátort még nem néztem meg,de miután írok azonnal megnézem.Napközben ülve szopiztatok,este fekve.A babám 60cm.Sztetek baj ha egyáltalán nem fejek,egyszerűen nem megy.Kézzel is csak 1cseppet tudok magamból kisajtolni.Most szopizott Marci 1órája,és égnem a melleim,ez a termelődéstől van,vagy megint gyullad befelé.Az én Marcikám sem mindig jól kapja be,van hogy az udvar kimarad és akkor fáj. :D
2012. szept. 15. 15:22
15/17 A kérdező kommentje:
Az kimaradt,hogy 1órahossza nálunk a szopcsi,ha az alá megy akkor abból nem sok alvás lesz.De ugye már nézelődik,és sokszor kiköpi nézeget 5percet és folytatja tovább.Addig Anya szépen vár. :D
2012. szept. 15. 15:24
16/17 anonim válasza:
húúúúúúúú :) 60 cm a babád :D Hát az jóóó nagy! :) ahhoz képest viszont tényleg hízhatna egy kicsit, mert a babák 97%-ánál nagyobb, viszont "csak" normál súlyú... de ne stresszelj tényleg. ez akkor mindjárt megmagyarázza a gyakori ébredést. ekkora baba "működtetéséhez" nagyon sok kajára van szükség. emiatt éhesebb az átlag babánál és többször kér kaját. merthogy ugye a gyomorkapacitása még picike, mint minden babának, viszont a tápanyag szükséglete az átlagnál nagyobb, merthogy átlagnál nagyobb baba. etesd csak, ahányszor csak lehet és kér, és örülj neki, hogy jó étvágya van, mert azt jelenti, hogy egészséges :)!! törekedj arra, hogy a testömeg per testhossz percentilise 50 es legyen.,. de ne ijedj meg, ha időnként eltér, a babák úgy szoktak nőni, hogy egyszer keresztbe, egyszer hoszába, aztán megint híznak, és megint nyúlnak...
17/17 anonim válasza:
azért egy óra a szopi, mert még tanulja. nekem is annyi volt. meg másfél. hiába mondta mindenki nekem, hogy 20 perc egyiken, 20 perc másikon, nekünk az sosem ment az elején. de később annál inkább! lesz az 10 perc is nemsokára, ne aggódj :)!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!