Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tapasztaltabbak vélemények?...

Tapasztaltabbak vélemények? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Az lenne a problémám,hogy már a kórházban is jóval gyengébb volt a jobb mellem,mint a bal.Abban nem volt annyi tej,és mikor abból szopizik a 3hetes kisfiam jelez már ha nincs benne,és teszem át a másik cicire,még abból is eszik egy pár kortyot,aztán lehet aludni./persze én is megnézem hogy tényleg nincs-e benne,és én is csak egy cseppet tudok belőle kinyomni,azzal pedig bekenem a mellbimbómat,mert van rajta egy nagy hatalmas lyuk./Na most 2 napja nagyon fáj a jobb cicim ha bekapja,pedig alig van benne tej,és szerintem jól kapja be.Akkor miért fáj?Egyáltalán nem sebes a bimbóm,mégis bőgni tudnék mikor bekapja úgy fáj,persze szopizás közben múlik a fájdalom,de mikor kiköpi és vissza kell neki adni,szinte félek mert akkor megint fáj,hiába evett már belőle.Általában mindig a jobb mellemből adok neki előbb,abból egye meg ami benne van,és utána pótolom neki a balból.De ma hajnalban arra keltem,hogy nagyon meg van duzzadva a jobb mellem és nagyon fájt,szopizott belőle de jött a hiszti hogy nem jön több,áttettem a másikra de még most is nagyon feszül a mellem,viszont fejni nem tudok belőle.Mitévő legyek?Mit rontok el?Egyáltalán honnan lehetek benne biztos,hogy tényleg nincs benne elég?Olyan jó lenne egy szopi egy mell lenne.:D Fejni egyáltalán nem fejek,mert ugye a jobba kevés van sztem,a balból pedig nem merek,mert ő ugye minden szoptatáskor kell. :D Én rontottam el vmit?Valaki volt hasonló helyzetben?És az miért lehet,hogy szopcsi közben elalszik,beteszem a kiságyba és fél óra múlva már nyitva a szeme,és akkor jön rá hogy éhes.Miért nem eszek annyit amennyivel tűrni tud hosszabb ideig?Hiába piszkálom,próbálom neki visszaadni nem fogadja el.Úgy szoktam ha bealszik,akkor felveszem büfiztetni és akkor van hogy felébred és utána eszik megint.Az evésünk 1óra hosszáig szokott tartani,amire azt mondták hogy ösztönözzem,hogy 20-30 perc alatt egye tele magát,de hogyan kell?Annyira bonyolult ez a szoptatás.Úgy szeretném jól csinálni,de félek hogy nagyon elrontottam az elején,és azért nem jó most a Kisfiamnak.Szerintetek.Nagyon várok,minden tapasztalatot,tanácsot.

Leírnám nektek a tegnapi étkezésünket.Tudom sokak szerint hülyeség méricskélni,de én tegnap tartottam egy olyan napot mikor minden evéskor meg néztem mennyit evett.

8:10-9:35 150ml, 12:10-13:20 70ml, 14:40-16:00 70ml, 19:00-20:00 100ml. Persze nem egyfolytában eszik,közben ugye nézelődik,büfizünk.......stb.Mit csináljak másképp?Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.

3 hetes Kisfiú Anyukája

2012. szept. 11. 08:40
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Borogattam szopcsi előtt,és sokat puhított rajta,evett belőle a Kisfiam,az is segített,de még fáj felül illetve oldalt is feszül.Remélem rendbe jön.
2012. szept. 11. 17:15
 12/18 anonim ***** válasza:
Hát egy kis idő sajnos kell neki, hogy rendbe jöjjön. Minél többször tedd a fájós cicidre a babát! És figyeld nehogy belázasodj. Ha, pár napon belül nincs javulás keresd meg a védőnőd vagy a háziorvosodat, lehet gyógyszert kell kapnod rá!
2012. szept. 11. 17:38
 13/18 anonim ***** válasza:

Meleg borogatás után próbáld kifejni a fájósat. Csillagokat fogsz látni, de segít.

Egyébként két mellből etetés esetén azért is kell az "utolsó" ciciből indítani, mert abból csak a hígabb, első tejet szopizza ki a gyermek, a zsírdús, hátsót nem.

Ha a tenyerét vagy a talpát masszírozod kicsit, az szopira ösztökéli. Egyébként a Kicsiknek nem csak evés-ivás a szopi, hanem nyugi, Anya, minden :)

Azért alszik be amúgy, mert az anyatejben van "altató" :)

Egyébként 3 és 6 hetesen, valamint 3 és 6 hónapos kor körül úgynevezett növekedési ugráson mennek át a Babák, ilyenkor több tej (6 hósnál pedig kiegészítő táplálék) kell Nekik. Ezért is csüngnek éjjel-nappal a cicin, hogy a megfelelő tejmennyiséget beállítsák. Én szívből ajánlom Neked az Urtica Urens homeobigyót, olcsó és nekem nagyon bejött (600 forint körül van, 5CH-t vegyél és napi 2*5 bogyót egyél).

Nekem a három-hathetes és a három hónapos ugrásnál is max. egy hét alatt beállt a tejmennyiség!

2012. szept. 11. 18:45
 14/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Képzeljétek azóta már azt is mondták,hogy keveset eszik a kicsim korához képest,és pótoljam tápszerrel.Nem váltottam ki.Ma voltam tanácsadáson és kiderült hogy 2 hét alatt 480gr-ot hízott.Akkor csak nem kell neki tápszer!?Jah és azt mondta a doktornéni,hogy húzzam az etetést és adjak neki teát,mert az nekem is jobb ha 3óránként eszek nem sűrűbben.Pár nap alatt átállnak azt mondta.

2012. szept. 13. 13:00
 15/18 anonim ***** válasza:

Hát igen, az orvosok se szoptatási tanácsadók... Azért az gáz, hogy nem hallottak a növekedési ugrásról :(

Sok sikert a továbbiakhoz, remélem egészen addig fogod tudni szoptatni a Kisfiad, amíg igénylitek :))

2012. szept. 13. 13:30
 16/18 anonim ***** válasza:
Hát igen, hogy nem szoptatási tanácsadó a dokinőd az biztos. Én még azt is megkockáztatom, hogy tápszerügynök. Amúgy azzal sincs semmi gond, van akinek szüksége van rá, nade akinek nincs, annak minek....
2012. szept. 14. 08:02
 17/18 A kérdező kommentje:
Képeljétek,tegnap voltunk tanácsadáson és 5hetesen 5kg a Kisfiam,így kiderült hogy egy hét alatt 22dkg-ot hízott. :D Akkor csak van Anyának tejcsije :D
2012. szept. 21. 12:53
 18/18 anonim ***** válasza:
Van bizony! Csak így tovább :)
2012. szept. 21. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!