Szinte egész napos szopizás? Adnátok tanácsot?
Kisbabám 8 hetes. Kb.5 hetes korában kezdődött, hogy gyakrabban kérte a cicit nappal (az éjszakákkal nincs gond). Ma már ott tartunk, hogy keléstől elalvásig csak szoptatok. Egyik nap lemértem, kb. 40 perc szopi után csak 80 grammal volt több, majd utána közvetlenül még fél óra szopi és +0grammal mutatott többet a mérleg, pedig nem csak cumizott rajta.
Nem tudom mit tegyek, mert azt mondják tegyem annyiszor cicire amennyiszer kéri, de azért valljuk be, nem ez a normális, hogy evés után 5 perc múlva újra és újra enne, még 2 órát sem bír ki, hogy legalább a kis pocija ne fájjon, bár szerencsére nem kólikás.
Szerintetek ez elmúlik és majd magától beáll valami rendszer újra? Sírni hagyni nem akarom. Nálatok volt ilyen időszak? (Szerintem a tejem jön rendesen, csöpög állandóan, néha fejnem is kell ha feszül.)
Első baba...
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
Mindannyian elgondolkodtató dolgokat írtatok, mindegyik válaszban van igazság szerintem. Nehéz eldönteni, hogy miként is csináljam, melyik a jó megoldás! De sokat segítettetek mert már azt hittem, hogy valami baja van a babának.
Köszönöm neked is!
Remélem nálunk is rendeződik a dolog!:)
Nyugi, ez normális:)
A helytelen étkezési szokások attól alakulnak ki ha az ember nem akkor eszik, amikor éhes, hanem akkor, amikor _kell_.
megnyugtatásul:) :
" A szopási idő rövidülése
Az első egy-két hónapban a legtöbb csecsemőre jellemző a hosszú szopási idő. Legalább tíz, de jellemzően húsz percet is eltölt aktív szívással, nyeléssel, majd egyre ritkul a nyelések száma, s közben el-elbóbiskol, és így, cumizgatással telik még további egy óra. Így 24 óra alatt akár nyolcórányi időt is mellen tölthet.
Aztán, ahogy kezdi felfedezni a világot, ahogy egyre távolabbra lát, ahogy felfigyel a különleges, távoli zajokra, újonnan belépő emberekre, hancúrozó testvérekre, egyre gyakrabban köpi ki a mellbimbót valami érdekes látnivaló kedvéért. Az aktív szopási idő akár öt percre is csökkenhet, a komfortszopás elmaradozik, vagy csak az éjszakai, korahajnali, esti órákra korlátozódik, s ilyenkor altató funkciót tölt be. Ha a gyarapodás túlságosan csökken, próbáljunk nyugodt körülményeket teremteni a szopáshoz. Előfordul azonban, hogy minden trükk hiábavaló: a kicsit már annyira érdekli a világ, hogy egyre rövidebb idő alatt akarja elintézni a szopást, hogy le ne maradjon valami érdekes felfedeznivalóról. Néha a szopási idő napi összesen egy órára csökken. Önmagában egyik sem jelent problémát, hiszen a változás a csecsemő fejlődésével függ össze. "
idézet innen: [link]
MÉg valami:)
Te is jrtad, hogy van, mikor szopik a babád de nem "mennyiséget". Ebből is látszik, hogy a babák nem mindig étkeznek ha mellen vannak, hanem a testközelséget, megnyugvást ott találják meg. Ezért sem köthető össze az i. sz. szoptatás a helytelen étkezési szokások kialakulásával.
Aranyosak vagytok, nektek is köszönöm!:)
Most már azért nyugodtabb vagyok!:)
Az egyik válaszoló nagyon jól írta, nem mindig azért sír a baba, mert éhes. Fájhat a hasa, fáradt, megijedt, unatkozik, ölelgetést akar, zavarja a pisi/kakis pelus, nem tud elaludni...stb.
Szerintem a nagyon fiatal babáknál normális, hogy 30-40 percet is a cicin tölt. Nagyon fontos a komfortszopi. Az a pici aki eleget komfortszopizott, nem fog cumizni.
Hiszen - gondolj bele-, benned volt hónapokig. Te jelented neki a világot, a mindenséget. Az a babus lesz kiegyensúlyozott, aki tudja számíthat az anyukájára, ha gondban van. Ha szopi után fél óra múlva sír, akkor próbáld kitalálni mi a baja, ha semmit nem találtál, és amúgy rendesen fejlődik, akkor pesztráld meg, énekelj neki, ringasd. Nem biztos, hoy éhes, és ha nem is éhes, de te mellre teszed, szopizni fog, mert kiváltottad nála szopóreflexet. Egy ilyen korú babusnál, még a reflex kiváltható.
Köszi!:)
Egyébként az utóbbi 1 hét ami már tényleg "kellemetlen", mióta ennyiszer cicizik többször bukik, ezért szeretnék valami köztes megoldást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!