Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor adhatom oda neki újra...

Mikor adhatom oda neki újra az anyatejet?

Figyelt kérdés
Szombaton lagziban voltunk, ahol töményet ittam. Egy éve nem ittam már egy korty alkoholt sem, így eléggé megártott.Annyi anyatejem van, hogy napi 2x tud azt enni a 2,5 hós babám. Tegnap is lefejtem, ma is lefejtem a tejet, már odaadhatom neki, vagy még ma ne?Mikor lehetek benne biztos hogy minden alkohol kiürült belőle? (tisztában vagyok azzal,hogy lesznek olyan válaszolók, akik inkább véleményt szeretnének nyilvánítani ezzel kapcsolatban, mintsem hasznos választ adni...de kérem ne tegyék, én is tudom hogy akinek pici babája van ne igyon,de megtörtént, nem vagyok alkoholista, csak lazítani szerettem volna végre)
2009. júl. 27. 13:23
 1/3 anonim ***** válasza:

"lfogyasztott szeszes ital

általános lebomlási,kiürülési időtartama

1 dl pezsgő, vermut 2 óra

2 dl asztali bor 2 óra

1 dl desszert bor 2-3 óra

0,5 dl sör 3 óra

5 cl likőr 2-3 óra

1 koktél 2-4 óra

5 cl konyak 2-3 óra

5 cl pálinka 2-4 óra

5 cl vodka 2-3 óra

5 cl whisky 2-3 óra

5 cl gin 2-3 óra

5 cl rum /kommersz/ 2-3 óra

5 cl "erős rum" 3-4 óra

5 cl "extra erős rum" 4-6 óra

Mint ahogyan korábban már szóba került: nincs két egyforma szervezet, ezért az alkohol felszívódási ideje is egyénenként változó. A közölt értékekhez - éppen ezért ­- a biztonság érdekében célszerű 1-3 órás "plusz" pihenési időt hozzászámolni.

A világ különböző országaiban más és más a megengedett véralkohol-szint, amellyel a közlekedésben részt lehet venni. Magyarországon a 0 tolerancia a mérvadó, míg a környező országokban 0,5 vagy akár 0,8 ezrelék is megengedett, annak ellenére, hogy közlekedésbiztonsági kísérletek bizonyították: a kis mértékű alkoholfogyasztás is kedvezőtlenül befolyásolja az észlelési- és reakcióidőt.

Talán ennek is köszönhető, hogy például Ausztriában, Görögországban, Spanyolországban vagy éppen Szlovéniában, ahol a megengedett véralkohol-koncentráció 0,5 ezrelék vagy annál is több, a fiatal, illetve a hivatásos járművezetőknek nem engedélyezett az alkoholfogyasztás. Ezzel a döntéshozók elismerik, hogy a 0,3-0,5 ezrelék véralkohol-koncentráció már rontja a járművezetés biztonságát."

[link]

2009. júl. 27. 13:29
 2/3 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, hogy megszoptathatod már a gyermeket, hiszen már kétszer fejtél. Amit fejtél én nem adnám oda. A tejtermelés fokozásához sok sikert kívánok.
2009. júl. 27. 13:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Természetesen amit fejtem azt kiöntöttem.
2009. júl. 27. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!