Meddig lehet odaadni a babának a hűtőben tartott anyatejet? Amit tegnap délután fejtem, azt meddig adhatom oda?
Szia! Én úgy tudom, hogy az anyatej hűtőben egy napig eltartható. Én adtam le anyatejet, ők átvették az előző napi tejeket, sőt, a hétvégén a szombaton gyűjtött tejet hétfőn vitték el (bár ezt később elkülönítve kezelték).
Szerintem ameddig nem változik meg a szaga, nem lesz büdös, vagy jellegzetes buki szagú, nem udrik össze, addig jó. Ha szétválik tárolás közben (a zsírja a tetejére kiül, és alatta átlátszónak tűnik), az nem baj, csak össze kell rázni, és újra elkeveredik.
Ha kételkedsz benne, hogy jó-e, fel is forralhatod. Ha összeugrik, már biztos nem jó. A forralásra általában azt mondják, hogy tilos, mert állítólag kiöli a vitaminokat, de az Anyatejgyűjtőben mindig felforralják az anyatejet, mielőtt kiadják!
3 napig lehet a hűtőben tárolni elvileg, bár én két napnál tovább nem tárolnám.
Tehát amit tegnap délután fejtél azt legkésöbb holnap estig odaadnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!