Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Az legelső napokban hogyan...

Az legelső napokban hogyan vagy mivel indítottátok meg a tejeteket?

Figyelt kérdés
gondolom,hogy nem úgy ment,hogy rátettétek a babát cicire és egyből szopizott!gondolom,azért volt olyan,hogy küszködni kellett,hogy beinduljon a tejetek!hogyan vagy minek a segítségével sikerült?maszírozás?mellszívó?ha mellszívó akkor milyen márkájú,fatájú?netalán tea és annak a neve?
2012. aug. 30. 11:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy amikor csak lehetett, cicire tettem a babát. (A szülésznők is ezt ajánlották a kórházban.) Egy-két kortynyit mindig sikerült kivarászolnia, de meg is nyugtatta, nem sírt annyit. Aztán a 3. nap beindult a tej, mint az áradat, minden különösebb intézkedés nélkül.
2012. aug. 30. 11:20
 2/8 anonim ***** válasza:

Én mellszívóval indítottam be. Próbáltam fejni és közben szoptattam a lányomat is.

3. napon indult be a tejem, császárral szültem.

2012. aug. 30. 11:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem az első fiamnál nem indult be, azt a kórházban leküldtek a tejkonyhára, ott lecsapolták este, reggelre, mit a lufik, alig bírtam megmozdulni a cicimtől, beindult.Itthon első dolgom volt venni mellszívót.

Második fiamnál rutinosabb voltam, vittem magammal a szívót, és már első naptól kezdve szívogattam, 2 nap múlva meg is lett az eredménye.

2012. aug. 30. 11:24
 4/8 anonim ***** válasza:

Magától indult be és nem is akárhogyan.:)

Császáros voltam, csütörtök éjjel született meg a kisfiam és vasárnap reggel már tudtam szoptatni.

Konkrétan pénteken lekerültem az őrzőből a kórterembe, bementem a fiamhoz, ismerkedtünk és egyfolytában cuppogott, úgy, mint ahogy enni szoktak a ciciből. De akkor még ugye nem volt tejem, plusz nagyon gyenge voltam, nem is erőltették aznap a szoptatást, mondták, hogy majd másnap reggel menjek.

Aztán éjjel felkeltem pisilni és volt két folt a hálóingemen, majd reggelre teljesen átázott. Nekem előtejem sem volt előtte, semmi. Szóval reggel bementem, úgy be voltak durranva a cicijeim, hogy szoptatás előtt le kellett fejjem, majd megszoptattam a fiamat, persze segítséggel, majd még le is tudtam pluszba fejni.

Szóval nekem tényleg magától beindult, császárhoz képest hamar és volt is jócskán tejem, erős is volt szerencsére. Én azóta is azt mondom, hogy a fiam szugerált meg a cuppogásával.:)

2012. aug. 30. 11:24
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

LEarok valamit, nem okoskodás, inkább segítség.

Nem vagyok uygan szopiligás, de sok iylen kérdést olvastam már, úgyhogy jópár hónapja utánanéztem. Nagyon sok anyuka szülés után megijed, h nincs teje (nem lövellet be még) akkor az a szerencsétlen kisbabab kiszárad, éhen marad stb.

Pár info ehhez. Igaz ugyan, h a tejbelövellés a szülés utáni 2-5. napon várható, de a baba addig se marad éhen. Egyrészt tele van még a gyomra magzatvízzel, ez legalább 1 napig "elég" neki, illetve szülés előtt van egy ún. elő-előtej, amikor már gyakorol a mell. Ez meg van szülés után is. A harmadik dolog, pedig h az újszülött gyomra akkora még , mint egy közepes szilva, tehát nem kell bele 50-60 ml folyadék, max. 10-20ml.

Így tehát nem kell pánikolni, h neme zik a baba rendesen. Én 2x szültem, nagyjából mindkettőnél 2-3. napon lövellt be a tejem, DE előtte is ciciztettem, és elég volt neki. Ráadásul- ez nem mkinél így van, csak az esetek nagy többségében- mikor beindul a tejed, pár nap után olyan lesezl, mint egy tejcsárda, jóval több tejet kezd el termelni, mint amennyi a babádnak kell. Na, akkor érdemes lefejni, kézi ugyanolyan jó egyébként. (Medela, avent)

Teát, homeós bogyót csak akkor érdemes, HA apadni kezd. De ez "látványos" és ált.a 3-4. hónap környékén jön elő. Először ilyenkor a gyakoribb szopival kell próbálkozni, de ha ez nem segít (brrr, biztos kikapok, mert mindig azt írják annak segítenie kell, de ez nem mindig így van!) akkor lehet teákat , homeós bogyókat kipróbálni.

2012. aug. 30. 11:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia!Én kétszer szültem, mind a kétszer Laktoherb teát ittam szülés után. Az elsőnél már muszály volt valamit csinálni, mert már elmúlt egy hét, és jóformán még semmi nem volt, annak ellenére, hogy állandóan szoptattam! Laktoherbtől szinte már másnap lett. A másodiknál nem vártam meg ezt a kínszenvedést, rögtön ittam, és rögtön lett, azóta is van:)
2012. aug. 30. 14:09
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!volt aki más milyen teát is próbált?az bevált?és annak mi a neve?
2012. aug. 30. 20:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Én Mecseket iszom, egy hete szültem császárral, és mivel még nem hozhattam haza a babám, fejek. Az első pár napban még kiöntöttem, de ma már 1l tejem van a fagyasztóban.

Igyál sokat és egyél rendesen.

2012. szept. 1. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!