Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet, hogy nincs elég tejem?

Lehet, hogy nincs elég tejem?

Figyelt kérdés
Pár napja nagyon sokáig tart egy szopizás a babámnál, van, hogy 1 órát is eszik, de úgy, hogy közben nagyon sokat sír, közben abbahagyja az evést, közben büfiztetem, sétálok vele, utána újra etetem tovább, de továbbra is sír. Ritkán van olyan, hogy nyugisan eszik és csak fél órát. Pár napja kevesebbet is tudok lefejni. Annak ellenére, hogy minden arra utal, hogy nem elég a tejem, szokott csordogálni magától és reggelente teltebbnek érzem a melleimet, sokat kakil a babám, minden evés után jó nagyokat büfizik. Szóval szerintetek kevés mégis a tejem? Vagy valami más állhat a háttérben? Már arra is gondoltam, hogy felhívom a gyermekháziorvost, hogy írjon fel tápszert, de meg akarom tudni először, hogy miért megy ilyen nehezen az evés. Amúgy 3 hetes a kislányom.
2012. aug. 28. 14:40
 1/5 A kérdező kommentje:
Azt még hozzáteszem, hogy majdnem minden szopizás előtt magától elkezd folyni a tejem, pedig akkor még rajtam sincs a baba.
2012. aug. 28. 14:42
 2/5 anonim ***** válasza:

És evés után milyen? órákig nyugis? nem éhes, utána megint 2-3 órán át?

Hízik?

stb...

a tápszert a legegyszerűbb felíratni, inkább találd ki mi a baja...

2012. aug. 28. 14:43
 3/5 A kérdező kommentje:
Na igen, ezt nem is írtam bele. Nagyon változó, pár napja volt, hogy 3 órán keresztül aludt, de tegnap másfél óránként felsírt, és mivel a szájában volt a keze, ezért adtam neki enni. Estére nyugodott meg, akkor aludt több, mint 3 órát is. Akkor lehet, hogy mégis van elegendő tejem? Mert végül is szépen hízik, kerekedik. 3 hét alatt 700 grammot hízott kb. De akkor miért hagyja abba az evést és sír közben többször is? Szeretnék rájönni a problémára.
2012. aug. 28. 14:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Növekedési ugrás lehet, utol kell érnie a tejtermelésnek a "keresletet". Minél többet tedd cicire és hagyd szopni amíg szeretnem így fogja tudni a szervezeted, hogy mennyi tejet termeljen.

Ezen kívül aszopi közbeni sírás azt is jelentheti, hogy "csak" komfortszopizni szeretne de még mindig "dől" a tej és ez zavarja.

Ezek a tünetek nem utalnak arra, hogy kevés lenne a tejed.

Van elég(6- 8) pisis pelus?

Hízik rendesen?

2012. aug. 28. 15:21
 5/5 Denisa W. ***** válasza:
Pontosan: növekedési ugrása lehet, így elképzelhető, hogy többet szeretne enni, mint amennyi aktuálisan van, ezért sírdogál. Nagyon gyakran tedd mellre, akár olyankor is, ha nem kéri (persze ha elfogadja), és akkor napokon belül rendeződik a helyzet. Ha bírod szusszal a maratoni szopit, hagyd a tápszert, mert csak be fog kavarni.
2012. aug. 28. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!