Mit kell csinálni, ha nincs tejem, de csomót tapintok
benne egy helyen, és duzzad?
Figyelt kérdés
3 napja szültem, és nem indult be a tej. most kezd el duzzadni, már egész kemény, egy helyen kemény, diónyi csomó van benne. félek, hogy az éjjel úgy bedurran, hogy szopni se lehet majd a ciciből, mert olyan kemény lesz. de a pumpába nem jön semmi.
2012. jún. 2. 23:20
1/8 anonim válasza:
Körkörösen maszírozni!!! Mindenképpen, mert még nagyobb bajod lesz belőle. Mérd a hőmérsékleted és ha lázasodsz, akkor azonnal irány a kórház.
2012. jún. 2. 23:27
2/8 degesz válasza:
Van tejed, ezért kemény és duzzadt. Csak a tejcsatornák nem működnek még megfelelően. Langyos kamillás borogatás, nagyon gyengéd masszírozás minden irányból a bimbó felé.
A pumpát egyelőre hanyagold, kézzel próbálj fejni. Lehet, hogy az egész éjszakád rámegy, de ilyenkor muszáj kifejni, mert holnap ordítani fogsz a fájdalomtól.
Szóval masszíroz, fej, újra masszíroz fej...
Ha kb fél deciliter kijött, akkor minden oké, a többit majd a baba intézi. A kamillás borogatás még pár napig ajánlott.
2012. jún. 2. 23:41
3/8 anonim válasza:
Masszírozni, masszírozni!
2012. jún. 3. 00:12
4/8 A kérdező kommentje:
már sokkal kisebbek a csomók, és egy kevés éehány csepp tej is jovogetet a pumpába. a mellem is puhább. meddig kell még nyúznom?
2012. jún. 3. 01:06
5/8 anonim válasza:
Tedd cicire a babát, hátha attól jobban beindul. Masszírozd még, és próbálj meg fejni. Én az elején kézzel fejtem, sokkal jobb volt. A mellszívó nagyon tönkrevágta a mellem, véresre szívta. :(
2012. jún. 3. 13:52
6/8 A kérdező kommentje:
Végül fél éjszaka borogattam, masziroztam, pumpáltam, borogattam, masziroztam, pumpáltam, végül egész használhaóak lettek a melleim, aztán reggel a kis csöcsbúvárom kibogozott minden görcsöt és megpuhitott mindent amit keménynek és duzzadtnak itélt meg. :)
2012. jún. 3. 15:00
7/8 anonim válasza:
No, jól van! Akkor most már minden rendben lesz! :)
Ha pedig kisebesedne a mellbimbód, egy pár csepp anyatejet kenj szét rajta, hagyd száradni, szellőzni. Bármelyik bimbóvédő kencénél jobb!
Jó egészséget nektek, millió boldog pillanatot, és kitartást! (mert azért az is kell) :))
2012. jún. 3. 21:59
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a tanácsokat, nem is tudom, mi lett volna, ha nem azt teszem, amit mondtok. Valószínűleg elaludtam volna, aztán reggelre meg már nem lehet rajta segíteni. így most apránként egyre több tejem kezd lenni, lehet, hogy lassan a tápszert is elhagyjuk :).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!