Nem indul be a tejem. Mit lehet tenni?

Jól masszírozod?Nekem a gyerekorvos mutatta meg,hogy kell,és jó erősen megnyomkodta nekem,ami elég fájdalmas volt,de ezt csináltam félóránként és beindult.Plusz gyakran kéne mellre tenni,amihez segítség nem ártana,hiszen ki tudja,hogy csinálod,és nem egy-két perccel kell elintézni a dolgot,az a lényeg,hogy minél többször,minél jobban rácuppanjon.Én "cukros" vizet adtam neki,úgymond "éheztettem",hogy minél jobban akarjon szopizni.Nem ártana sürgős segítséget kérjél valaki tényleg hozzáértőtől,gyerekorvos,védőnő,tapasztalt barátnő,mert ha pár napon belül nem indul meg a tejed,el kell kezdeni tápszerezni.Császáros voltál?Mert,akkor nehezebben indul meg a tej.Nekem nehezen indult be,császáros is lettem,és sajnos 3 hét után el is ment a tejem.Pedig mit nem adtam volna azért,hogy szoptathassak!:(
6 hetes kislány anyukája

először is: nyugodj meg! szépen, ügyesen meg tudod oldani!
amik segíthetnek:
-a nyugalom, sok pihenés (család vegye át a főzést, takarítást)
-sok sima víz ivás
-és gyakorlatilag egész nap legyél együtt a babával. a legjobb, ha bőrkontaktusban vagytok. tehát nyugodtan őt egy bodyban, zokniban, magadat kigmobolt hálóingben bújjatok össze. akár egész nap is pihenjetek, fektesd a hasadra, amikor hajlandó próbálkozni, akkor tedd mellre, minél sűrűbben, minél hossabb időre.
és még érdemes lenne szoptatási tanácsadótól kérdezgetni. leeht, hogy valami más is áll a háttérben. lehet telefonon is segítséget kérni. nekem már nagyon sok gondomat ők oldották meg.
kitartás és türelem! fejben nagyon sok minden eldől!

A lányom 2 hetesen is 30g-ot evett, pedig volt több tejem, de neki elég volt ennyi. MOst 3 hetes, 40g-okat eszik, ami alapból kevésnek tűnik, de 2 hét alatt 520g-ot hízott, vagyis nem kevés, sőt.
A te babád mennyit hízott ahhoz képest, amennyivel hazajöttetek a kórházból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!