Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem indul be a tejem. Mit...

Nem indul be a tejem. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Nyolc napos babám van. A szülé óta nem indult be a tejem. Van előtejem egy kevés, szopik is rendesen a kislányom, de még sem akar beindulni. Másoknak már a kórházban folyt, nekem meg semmi. Próbáltam már szoptatós teát, sört, masszírozást, lefejést és mellszívózást, eddig egyik sem használ. Kétóránként etetem a babát, de csak ilyen 20-30 grammokat tud szopni, pedig 60-at kéne. A tápszert meg vizet kiköpi, nem hajlandó elfogadni, csak nagyon nehezen. Félek kiszárad, vagy nem fog eleget gyarapodni. A kórházban is sokat fogyott. Valami ötlet? Vagy másnak is voltak hasonló problémái?

2012. aug. 15. 18:06
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Édesanyámnak is ez volt, neki az oldotta meg, hogy NAGYON sűrűn mellre rakott (félóránként-óránként). A legtöbb tej akkor termelődik, ha ingerelve van a mell (tehát a kicsi éppen szopik). Szóval én azt tanácsolom, hogy igyál sokat, és rakd mellre a picit, amilyen gyakran csak tudod. Nem baj, ha az elején keveset fog szívni, de így lehet beindítani a folyamatot. Az is sokat segít, ha nem méred folyton, mert a stressz a tejtermelés nagy ellensége. Édesanyámnak annyi teje lett, hogy egy éves koromig szoptatni tudott.
2012. aug. 15. 18:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem az urtica urens homeós bogyó indította be.. De ha két óránként eszik, nem lehet, hogy elég neki annyi? Mert ezek szerint azért van tejed.. Az én babám 2 hetesen is csak 40 miliket evett, azt hittem, hogy nincs elég tejem mert fejni nem tudtam. Most 4 hós, még mindig szoptatom, de fejni továbbra sem tudok. Pont annyi a tejem amennyire szüksége van. Nem lehet, hogy nàlad is ez van?
2012. aug. 15. 18:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Jól masszírozod?Nekem a gyerekorvos mutatta meg,hogy kell,és jó erősen megnyomkodta nekem,ami elég fájdalmas volt,de ezt csináltam félóránként és beindult.Plusz gyakran kéne mellre tenni,amihez segítség nem ártana,hiszen ki tudja,hogy csinálod,és nem egy-két perccel kell elintézni a dolgot,az a lényeg,hogy minél többször,minél jobban rácuppanjon.Én "cukros" vizet adtam neki,úgymond "éheztettem",hogy minél jobban akarjon szopizni.Nem ártana sürgős segítséget kérjél valaki tényleg hozzáértőtől,gyerekorvos,védőnő,tapasztalt barátnő,mert ha pár napon belül nem indul meg a tejed,el kell kezdeni tápszerezni.Császáros voltál?Mert,akkor nehezebben indul meg a tej.Nekem nehezen indult be,császáros is lettem,és sajnos 3 hét után el is ment a tejem.Pedig mit nem adtam volna azért,hogy szoptathassak!:(

6 hetes kislány anyukája

2012. aug. 15. 19:02
 4/7 anonim ***** válasza:
78%

először is: nyugodj meg! szépen, ügyesen meg tudod oldani!

amik segíthetnek:

-a nyugalom, sok pihenés (család vegye át a főzést, takarítást)

-sok sima víz ivás

-és gyakorlatilag egész nap legyél együtt a babával. a legjobb, ha bőrkontaktusban vagytok. tehát nyugodtan őt egy bodyban, zokniban, magadat kigmobolt hálóingben bújjatok össze. akár egész nap is pihenjetek, fektesd a hasadra, amikor hajlandó próbálkozni, akkor tedd mellre, minél sűrűbben, minél hossabb időre.

és még érdemes lenne szoptatási tanácsadótól kérdezgetni. leeht, hogy valami más is áll a háttérben. lehet telefonon is segítséget kérni. nekem már nagyon sok gondomat ők oldották meg.

[link]

kitartás és türelem! fejben nagyon sok minden eldől!

2012. aug. 15. 21:05
 5/7 anonim ***** válasza:

A lányom 2 hetesen is 30g-ot evett, pedig volt több tejem, de neki elég volt ennyi. MOst 3 hetes, 40g-okat eszik, ami alapból kevésnek tűnik, de 2 hét alatt 520g-ot hízott, vagyis nem kevés, sőt.

A te babád mennyit hízott ahhoz képest, amennyivel hazajöttetek a kórházból?

2012. aug. 16. 15:30
 6/7 A kérdező kommentje:
5 dkg-t hízott tegnapig, szombaton jöttünk haza.
2012. aug. 16. 16:26
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom jól maszírozom-e, úgy csinálom, ahogy a kórházban mutatták. nem mondom, hogy nem fáj. :P
2012. aug. 16. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!