Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, ha nincs tejem?...

Mit tegyek, ha nincs tejem? Már két mellből eszik, de az sem elég neki!

Figyelt kérdés

Egy hónapos múlt a kisfiam, 5 kg! eddig semmi gond nem volt, de pár napja elkezdett csökkeni a tejem. Nem tudom, ilyenkor mit kell tenni. nem lakik jól egy etetés alatt. mellen tartom, hogy a termelődőt szívja, de elég nyugtalan. vagy, ha éhes lenne, sírna? hétvége van, ünnep jön, orvoshoz, védőnőhöz nem tudok fordulni. aki tud, segítsen!

előre is köszi!!!

2008. máj. 10. 10:14
 1/7 A kérdező kommentje:
bocs, azt nem írtam, hogy nyűglődik, utána meg bealszik. de éhgyomorra?
2008. máj. 10. 10:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld minél többször mellre tenni, és 2 szoptatás között fejd le a tejet! ugyanis minél többször szopik a baba (vagy fejed a tejet) annál több fog termelődni. És próbálj megnyugodni, mert az idegeskedés nem tesz jót a tejtermelésnek. Nem lehet, hogy azért nyugtalan, mert levegőt nyelt közben, és büfizni kell neki? (az én kisfiammal gyakran járunk így..nyűglödik, kiköpi a cicit, sírdogál, aztán büfizik egyet és vidáman szopik tovább...)

Biztos minden rendbe jön, fejd a tejed és ne aggódj! :-)

2008. máj. 10. 10:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia.

Lehet,hogy most kezdett el kiccsit többet enni,ilyenkor pár napig si´rdogálosabbak,többször kell cicire tenni.Ha kell,óránként.Ha ez a probléma,akkor pár nap alatt rendezödik.Ha nem sajna a mennyiséggel lessz a gond,akkor beszélj a ve´dönöddel,hogy mit ajánl.Vannak különbözö bogyók,nekem nem vált be,szopis tea´k,alk.mentes sör,sok-sok folyadék.Ha más megoldás nem lessz,marad a pótlás,mint nálunk esténke´nt 50gramm.

2008. máj. 10. 10:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A cicinek az jelzi, h tobb tejcsire van szukseg, ha kiurult allapotaban is dolgoztok rajta meg vagy 15 percig.

Tehat ha a baba hajlando az ures cicin nyammogni, az a legjobb, de ha nem, akkor te magadnak dolgoztasd szopi utan is, ameddig birod.

2008. máj. 10. 11:51
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia! Nálunk is volt ilyen, én akkor kétszer is válottam oldalt: Jobb, bal, utána megint jobb-ból, aztán vissza balra :o) Nálunk bejött, mert amíg az egyikből evett, a másikban előrébb jött a tej. 1 hétig csináltuk, aztán visszatért a két mellből evésre (nekem mindig kettőből evett, az egyiket "üresre", a másikból még vmennyit). Ami segített még nekünk, a különböző pózváltások. Hónaljtartásnál olyan helyekről jött a tej, amiről nem is gondoltam volna, hogy létezik. De nálunk ez is működött. A kezdeti nehézségek ellenére 6 hónapig csak anyatejes volt, és a 4100 g-ját megduplázta :o)

Szurkolok, hogy nektek is sikerüljön!! :o)

2008. máj. 10. 14:08
 6/7 anonim ***** válasza:

1. Nyugodj meg!

2. Próbálj fél órát feküdni, lazítani szopi előtt.

3. Iszol, eszel rendesen?

4. Ha mégis úgy érzed, segítségre van szükséged, hívj fel egy szoptatási tanácsadót, én is ezt tettem: [link]

2008. máj. 10. 15:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Remélem, minden rendbe jön!
2008. máj. 10. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!