Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy szoptattok? Mennyi ideig...

Hogy szoptattok? Mennyi ideig tart egy szopi? Mindkét mellből vagy csak 1 mellből egyszerre? Mennyi idős a babátok és hogy alakul a napja? Hányszor eszik egy nap és mennyiket eszik egyszerre?

Figyelt kérdés
2010. dec. 13. 13:34
 1/8 anonim ***** válasza:

kislányom most 4,5 hónapos. azt irom le ami most van, mert változó.

ha nem altatni akarom akkr ülve szoptatom, ha alvás lesz akkor feküdve. 15-20 percet szopik, ha nem általában egy mellből, mindig a másikból, de ha érzem hogy sok van és folyik abból amelyikből épp nem szopik, akkor ráteszem, vagy eszik vagy nem.

az hogy mennyit eszik, változó 100-200 között. van tej bőven.

kb 9ig henyélünk az ágyban, játszunk(velünk alszik)

átöltözünk, eszik, van amikor újra elalszik.

fél 1 ig még eszik 1x, majd ekkor megyünk lefeküdni, cicin alszik el, de nem mindig. az apukájával is szivesen álomba merül.

kb 1,5 órát alszik, majd ha olyan az idő séta, ha nem akkor játék, 7ig még eszik 1x, 7kor mi is vacsizunk, 7,30kor fürdés, evés, játék, aztán alvás. kb 12kor felkel enni, reggelig még 1x, 7 körül kerzdődik a nap.

2010. dec. 13. 13:51
 2/8 xStefix ***** válasza:

Ez így rengeteg kérdés és ennyiből fogalmunk sincs (legalábbis nekem), hogy konkrétan mire vagy kíváncsi...

Szerintem először is írd le, neked mi a gondod (ha van) és hogy pontosan mit szeretnél tudni. ;)

2010. dec. 13. 14:49
 3/8 A kérdező kommentje:
nincs gond, csak kíváncsi vagyok ki hogy etet és mennyit eszik a babája hányszor.Mert elég sok leszólást kaptam mikor írtam egyszer hogy 8 hetes babám napi 6szor eszik, 4 óránként etetem.De átlagban több mint 150ml-t eszik egy alkalommal, szóval 3óránként nem tudnék kaját tuszmákolni bele.
2010. dec. 13. 15:48
 4/8 xStefix ***** válasza:
Ha ezt ő maga alakította így és/vagy nem reklamál miatta, akkor semmi gond nincs ezzel! Van baba, amelyik fél éves koráig 2 óránként szopik, de van, amelyik nagyon hamar rááll a 4 órára. Ezen belül (sőt, ezeken kívül is) sok minden belefér még a "normálisba", a lényeg, hogy a baba kiegyensúlyozott legyen és megfelelő mértékben hízzon az adott életkorokban. Ha valami nem jó nekik, azt biztosan tudatják velünk :), akkor lehet gondolkodni a változtatáson.
2010. dec. 13. 16:51
 5/8 anonim ***** válasza:

6 hetes a babám, napi 4-5 alkalommal szopik, 20-30 perc egy alkalom, 3-4 óránként kéri, éjjel alszik este 8-tól reggel 8-ig. Csak anyatejes -- szopik, semmi mást nem kap.

Néha mérem a szopikat, soha nem eszik 200 gr alatt.

Így eszik 2 hetes kora óta.

2010. dec. 13. 21:12
 6/8 anonim ***** válasza:
utolsó vagoyk, én is próbáltam többször mellre tenni, mert kevésnek találtam a napi 4-5 alkalmat, de akkor fáj a hasa és bukik sokat.
2010. dec. 13. 21:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

-Fekve szoptatok, mindkét ciciből

-3,5 hós kiscsajom van. este 9kor alszik el, éjjel 1x kel enni hajnaltájt vmikor, majd olyan 9ig alszik. Utána egy nagy káosz a napunk, össze vissza eszik,alszik, de próbálom a 3 órát tartani...de csak próbálom...:-DD

Ami tuti:este fél 8kor fürcsi, 8tól kaja, és 9kor fekvés.

2010. dec. 13. 22:11
 8/8 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!21:12-es egy mellből szoptatsz vagy ké mellből egy alkalommal?

Amúgy megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok, akinek "ritkán" eszik a babája egy nap...:)

de hízik rendesen, azért gondolom, hogy nem gáz, ha csak 5ször eszik egy nap.

2010. dec. 14. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!