Igazam van abban, hogy cumisüvegből nem akarom etetni a fiam?
Igazad van, Te vagy az anyja, Te tudod a legjobban mi a jó a babádnak. Ha nem látod szomjasnak, nyűgösnek, akkor nem szomjas és pont.
A kéretlen tanácsadókkal meg nekem is vannak tapasztalataim, sajnos nagyon határozottnak kell lenni velük és tenni arra, hogy esetleg megsértődnek...
Kedves kérdező: a rokonok jóindulatúak, de a tanácsaikat jobb elengedni a füled mellett. Előbb-utóbb megedződsz, mert nem fogják abbahagyni még jó sokáig ;)
Amikor picike volt a babám, szomjaztam a rokonok tanácsait, pár hét elteltével mejgött az önbizalmam és azt tettem, amit az anyai ösztönöm diktált.
Szerintem is hadd cicizzen, végül is nem azért szülted a babádat, hogy állandóan elmehess mellette ide-oda. Persze van olyan, hogy muszáj másra hagynod, de csak ezért cumisüvegből etetni... ilyet még nem hallottam, pedig már nem vagyok mai csirke. Akkor lesz elegendő tejed, ha a babád szopizik és ő ingerli a mellet, nem pedig a mellszívó.
Ha igény szerint szoptatsz, nem kell se víz a babádnak, tea meg pláne!
Hihetetlen jó az anyai ösztönöd. Semmi szüksége sem cumira, sem cumisüvegre, és teára sem ha szopizik eleget.
Az unokám a legnagyobb melegekben sem kapott csak cicit.
Múlt nyáron volt 10 hónapos, amikor inni kért cicit kapott. A tea és a vizek lemossák a baba bélfalairól az anyatej által felépített immunanyagokat.
Most 22 hónapos és soha nem volt játszó cumija sem, és látásból sem ismeri a cumisüveget,az ujját sem szopja.
Az így szoptatott babák kiegyensúlyozottak, nincs szükségük vigasz cumikra. A cumisüvegtől egyébként cumizavaros is lehet és ha rászokik elutasítja a cicit.
Teljesen igazad van, eltudsz így is menni pár órára, de ha hosszabb időre kell elmenned mondjuk hivatalos ügyet intézni, fejd le a tejet és pohárból gyönyörűen megtudja inni a babád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!