Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Igazam van abban, hogy cumisüv...

Igazam van abban, hogy cumisüvegből nem akarom etetni a fiam?

Figyelt kérdés
Egyik rokonom felvetette, hogy fejjek és így cumisüvegből a meglehet etetni a babámat én pedig addig elmehetek valahová.Mondtam köszönöm nem, így is eltudok menni, mert 3-4 óránként szopizik csak a fiam.Nem szeretném cumisüvegből etetni.Amikor bebeszélték, hogy teáztatnom kell, megtettem.Szoptatáskor pedig a fiam úgy próbált meg szopizni, mintha cumisüvegből inna.Többet ilyet nem szeretnék.
2012. aug. 14. 15:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Jól tetted. Nem szabad neki cumisüvegből adni mert aztán majd "ellustul" és nem fogja ciciből kérni.
2012. aug. 14. 15:31
 2/13 anonim ***** válasza:
87%
Ne foglalkozz ilyen hülyeségekkel, mert ez az. Cicizzen csak!
2012. aug. 14. 15:36
 3/13 anonim ***** válasza:
87%
Én a második gyerekemet szoptatom úgy, hogy cumisüvegből egyáltalán nem ivott. (A nagyobb 2,5 éves a kisebbik hét hónapos.)
2012. aug. 14. 15:37
 4/13 A kérdező kommentje:
még annyi, hogy szerintetek is kell teáztatni vagy vízzel itatni egy 9 hetest, mert biztosan szomjas?
2012. aug. 14. 15:47
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem adtam nekik vizet, hanem szoptattam őket, ha szomjasok voltak. Sok helyütt olvastam, hogy a teáztatás és a víz is teljesen felesleges, mert az anyatej eleje szomjoltó. Mondjuk én nem 3-4 óránként szoptattam/ szoptatok. Szóval szerintem ilyen melegben kellene a víz, ha nem igény szerint szoptatsz.
2012. aug. 14. 15:50
 6/13 A kérdező kommentje:
A fiamnak erre van igénye :) Amikor nagyon melegek voltak, akkor előfordult, hogy 1,5-2 óránként etettem,most, hogy elmúlt a kánikula vissza állt magától a 3 órai evésre.Amikor azt mondom nem itatom, akkor meg úgy néznek rám, mintha direkt nem akarnék neki adni.Hiába mondom, hogy ha szomjas akkor ott a tejem.
2012. aug. 14. 15:57
 7/13 A kérdező kommentje:
Mivel első gyerek, gondolom azt hiszik én nem érthetek hozzá, azért kapom a kéretlen tanácsokat.
2012. aug. 14. 15:58
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van, Te vagy az anyja, Te tudod a legjobban mi a jó a babádnak. Ha nem látod szomjasnak, nyűgösnek, akkor nem szomjas és pont.

A kéretlen tanácsadókkal meg nekem is vannak tapasztalataim, sajnos nagyon határozottnak kell lenni velük és tenni arra, hogy esetleg megsértődnek...

2012. aug. 14. 16:05
 9/13 anonim ***** válasza:
93%

Kedves kérdező: a rokonok jóindulatúak, de a tanácsaikat jobb elengedni a füled mellett. Előbb-utóbb megedződsz, mert nem fogják abbahagyni még jó sokáig ;)

Amikor picike volt a babám, szomjaztam a rokonok tanácsait, pár hét elteltével mejgött az önbizalmam és azt tettem, amit az anyai ösztönöm diktált.

Szerintem is hadd cicizzen, végül is nem azért szülted a babádat, hogy állandóan elmehess mellette ide-oda. Persze van olyan, hogy muszáj másra hagynod, de csak ezért cumisüvegből etetni... ilyet még nem hallottam, pedig már nem vagyok mai csirke. Akkor lesz elegendő tejed, ha a babád szopizik és ő ingerli a mellet, nem pedig a mellszívó.

Ha igény szerint szoptatsz, nem kell se víz a babádnak, tea meg pláne!

2012. aug. 14. 16:10
 10/13 anonim ***** válasza:
77%

Hihetetlen jó az anyai ösztönöd. Semmi szüksége sem cumira, sem cumisüvegre, és teára sem ha szopizik eleget.

Az unokám a legnagyobb melegekben sem kapott csak cicit.

Múlt nyáron volt 10 hónapos, amikor inni kért cicit kapott. A tea és a vizek lemossák a baba bélfalairól az anyatej által felépített immunanyagokat.

Most 22 hónapos és soha nem volt játszó cumija sem, és látásból sem ismeri a cumisüveget,az ujját sem szopja.

Az így szoptatott babák kiegyensúlyozottak, nincs szükségük vigasz cumikra. A cumisüvegtől egyébként cumizavaros is lehet és ha rászokik elutasítja a cicit.

Teljesen igazad van, eltudsz így is menni pár órára, de ha hosszabb időre kell elmenned mondjuk hivatalos ügyet intézni, fejd le a tejet és pohárból gyönyörűen megtudja inni a babád.

2012. aug. 14. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!