Járt még valaki úgy, hogy a babája még cumisüvegből sem issza meg az anyatejet?
Majd ha elég éhes lesz, akkor nem fog finnyáskodni.
Ha nem issza meg, akkor hagyd ki azt az etetést. Max. a 3. kihagyott etetés után két pofára fogja enni.
Ez így kevés információ. Mennyi idős? Mikor eteted? Evett előtte?
A lányom már 1 hetesen 90 ml-t szopott. A fiam nem nagyon tudott szopni, ezért fejtem neki. De cumisüvegből is max. 50 ml-t ivott meg. Neki ennyi volt az adagja, nem egyformák. Akkor valószínűleg nem éhes, az újszülött hamar megtanul cumiból enni. Ha már nagyobb, akkor lehet, hogy nem fogja elfogadni. A lányomat 4 hónaposan próbáltuk először cumisüvegből etetni, nem fogadta el. Addigra már nagyon megszokják a cicit.
Hát aki azt javasolja, hogy éheztesd.......
De tényleg fontos lenne, miért szeretnéd üvegből etetni.
Ha még nagyon kicsi és egyébként is inkább szopiznia ""kellene"", akkor nem biztos, hogy az üveget kellene forszírozni (lásd cumizavar és társai).
Ha esetleg nem tud rendesen rákapni a mellre és ezért adnád üvegből, akkor is tudni kellene, miért nem megy neki a szopizás. Sokszor kezelhető a dolog, csak tudni kell, mi a baj.
Ha pedig már nagyobb, akkor tényleg megesik, hogy nem fogadják el az üveget.
De, nemcsak üvegből lehet pótolni, ha mindenképp kell: újszülöttet esetleg fecskendőből, nagyobbat kispohárból, csőrösből. Szopisztrájknál ill. mellre való visszaszoktatás esetén pedig jól jöhet a Szoptanít vagy SNS készülék. Ezek elsőre kicsit macerásabbak, mint az üveg, de lehet, hogy jobban megéri így pótolni, mert jobban elkerülhető a cumizavar (ha esélyes).
Nekem volt a nyáron, de szerintem az a meleg miatt lehetett.
Olyan rendszeresen van, hogy a lefejt tejem nem kell neki, valószínűleg a cumija miatt, mert fogzik. A puha cumit kedveli. Próbáld esetleg kanállal, vagy Panadol lázcsillapító (baby) adagoló csövével. Nekem úgy mindent elfogad.
Mennyi idős a baba? Esetleg beteg vagy nem ízlik neki a tej.
A menstruáció idején is csinálnak ilyet,mert nem ízlik neki a tej.
Sajnos tudom, hogy helytelen még,amit szoktam, de ha nagyon nem eszik, bekapcsolom neki a tévét (baby tv) szopizás/etetés közben, és miközben nézi, automatikusan szopizik, vagy megissza amit kell. Persze ez csak akkor érvényes, ha egyébként kellene neki, csak játékosságból unalmasnak találja a "csak" evést.Valamivel le kell kötnöm olyankor. Sajnos nálunk csak a baby tv jött be ilyen esetekben, de utána kikapcs, mert tényleg káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!